(22-02-2019, 12:06)Anetp napisał(a): Jakie macie zdanie na temat relacji friends with benefits? Ostatnio weszłam na pewne forum erotyczne i tam kilka osób opisywało, ze jest w takiej relacji. Jak jednak wygląda tutaj kwestia związana z zaangażowaniem się? O ile mężczyźni nie mają problemów z oddzieleniem spraw seksu od spraw uczuciowych, to czy coś takiego jest jednak mozliwe w przypadku kobiety?
Nie wiem osobiscie czy weszłabym w taką relacje.... Bałabym się, że z czasem zakocham się w drugiej osobie i powstanie problem.
Moje zdanie jest takie , jak na temat kazdej innej relacji ... jezeli dwoje doroslych ludzi chce tego samego , to niech im bozia da szczescie .
Z przyjaciolmi do lozka sie nie chodzi , bynajmniej ja tego nie robie , bo sa dla mnie aseksualni .
Ale ..ja to stara jestem i moze dlatego te wszystkie nowosci na rynku wydaja mi sie tylko starymi jak swiat potrzebami w ladnym opakowaniu .
Moim zdaniem , osoby decydujace sie na taka relacje , nie chca juz kochac , bo ..tu mozna sie dluzej rozpisac , nie chca odpowiedzialnosci , nie chca utraty wolnosci , ewentualnych rozczarowan itp.
Nie chca tez tylko seksu i zeby ktos umilal im wolny czas .
Mimo , ze brzmi to paradoksalnie , chca bliskosci , ciepla i ..milosci , ktora nigdy nie zostanie wypowiedziana .
To taka emocjonalna koma , otwarta furtka , bezpieczny polwysep . Jak cos nie wyjdzie po mysli , mozna zrobic Cut, bez wyrzutow sumienia , bo przeciez mowilam / lem , ze takie sa zasady .
Zakochac moze sie i on i ona , czy tylko on lub ona , a boja sie tego wszyscy .
Nie wiem w jakim wieku jestes ...
Jezeli jestes mloda kobieta , a takie mam wrazenie , to nie marnuj czasu na takie relacje .
Jezeli jednak jestes starsza , to zastanow sie , czy potrafisz zyc chwila , bez zadnych !!! oczekiwan ,
Zrob to jednak swiadomie , biorac pod uwage , ze moze jednak bolec .