(13-09-2016, 21:08)Diego13 napisał(a): mam dobra wiadomosc w syrii zostaly przerwane walki i jest zawieszenie broni juz po wojniePrzerwali walki ...bo azylanci na urlop jada
cos takiego juz przezylam z jugoslawia, 70% uchodzcow zostala deportowana , byla to bardzo nieprzyjemna akcja, przyjezdzali policjanci w nocy i wywozili ludzi na lotnisko a tam w samolot i wio, strasznie to przezylam,bylam zaprzyjazniona z rodzina muzulmanska, mieli 5 dzieci, ojciec pracowal a matka opiekowala sie dziecmi i w drodze po zakupy odwiedzalam ich, juz mi wczesniej mowili ze dostali powiadomienie ze beda deportowani,5 dzieci 2 chodzilo juz do szkoly ,pewnego dnia przyszlam do nich a tam drzwi zamkniete , pustka , na podworku lezaly tylko porozrzucane zabawki, mialam wrazeie ze oni tam jeszcze byli, przyszla sasiadka i opowiedziala ze wyprowadzono ta rodzine w nocy ,kazdy mial wypchana torbe plastikowa w reku i odtransportowano ich do przez wojne zniszczonego kraju, to juz tyle lat a ja ciagle o nich mysle
.
![[-]](https://nasze-niemcy.pl/images/nasze-niemcy/collapse.png)