Poglądy religijne powinny być prywatna sprawa każdego.
Sądziłam, że tak będzie po obaleniu komunizmu w Polsce.
Przez jakiś czas wydawało się ze tak właśnie jest.
Niestety rządy "nowej zmiany" zachwialy ta prywatnoscia.
Jakieś paranoiczne pomysły nauczania religii w...przedszkolu.
Pietnowanie dzieci w szkole, które nie biorą udziału w lekcjach religii.
Ciągle modły w publicznych miejscach itd itp
Trudno się zatem dziwić, że wielu ludziom sie to nie podoba.
Uważam że zarówno sytuacja, w której nalazaloby zapierac sie udziału we mszy św. jak również sytuacja ze jest się "gorszym" nie uczestnicząc w takowej, jest chora.
Jezeli kocham, to niech caly swiat to wie.
Jezeli wierze, to rowniez nie musze sie z tym chowac przed swiatem.
O wstydzie nie moze byc mowy, wrecz przeciwnie...
Porownanie ze Stalinem jest byc moze niefortunne, ale oddaje istote sprawy dosadnie.
Niech ludzie uczestnicza we mszach i sakramentach.
To ich wola i ustawodawca zapewnia im wolny wybor.
Ale.... no wlasnie, jest to ale.
Link wstawiony przez Fiskus to juz nie jest msza swieta.
To inscenizacja, manifestacja i manipulacja polityki przez kler.
To pokaz tego, jak ksztaltowana jest polska polityka.
To juz nie jest romans polityki z kosciolem.
To sprzedaz niezaleznej polityki za grosze.
Rowniez sadze, ze niektorzy z tych pierwszych rzedow, za kilka lat beda chowac glowy na widok tego przedstawienia.
Wydaje mi sie, ze Morawiecki juz niezbyt ochoczo sie tam udziela.
Staram sie byc obiektywny w moich ocenach, na ile to mozliwe.
Jednak ten „ pokaz wiary.“ uwazam za zenujaca maskarade.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow
1 użytkownik lubi ten post:1 użytkownik lubi ten post • Leon 66
(03-12-2018, 00:06)ferdydurke napisał(a): niech spróbuje z operą, ale w 4+7 nie wierzę.
NIkt w pierwszym wpisie bez doświadczenia na tym portalu nie wkleja klipu z youtube.
To fakt, doswiadczenie trzeba miec.
Nie sadze jednak, aby sie Reni tak diametralnie gust zmienil i wstawila tak „ ciekawy“ link.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow
Juz sie naoalilam , ze na tym video jakies sceny beda , a tu urywek mszy . Ludzie sobie spiewaja , a ze falszuja do bolu to co?" Spiewac kazdy moze.. " . To kolysanie juz im lepiej wychodzi , a jak sie pieknie za raczki trzymaja .
Jedynie co mnie dziwi , to powod tego ...urodziny Radia Maryja . Tego juz mi za duzo . Nue slyszalam o swietowaniu rownie uroczystym urodzin Trojki , czy Rmf fm.
No ..ale ja w tym kraju nie zyje i zyc nie bede , wiec na szczescie nie mam powodow , by sie tym zajmowac .
Dla mnie kobiety temperamentnej brak orgazmu podczas stosunku jest zrodlem cierpienia i frustracji. Trauma, ktora zaniza ocene wlasnej wartosci i poddaje w watpliwosc kobiecosc. Taki dlugotrwaly stan moze prowadzic do zaburzen psychicznych.Rezultat widzimy tutaj u niektorych pan.
Nie jestem zadna Renia i niech ten napalony Leon sie opamieta!
A jakie to ma znaczenie czy jesteś Ronja czy Renia czy...Kubuś Puchatek?
Ważne ze piszesz durnotki, w sam raz jak na ten wątek przystało.
Nie przejmuj się Leonem. Ona tak ma.
Iberte, czyzbym sie kiedys z tobä poklocil , sloneczko ty moje ?
Tak samo nie jestem napalony na kociaka w kapeluszu ,( ani na Renie)..
no moze na Renie troche ..(na Ronje nie, bo gupja !)
Kociaku, jak nie jestes Renia to czemu przybrałaś jak na gwizdek- od razu - Renine szatki ?
pisala mi oburzona ze ukradlas jej zdjecie z FB
czyzbys sama nie miala inwencji tworczej ?
Ps, dziendoberek wsiem !
I po co rzucac perly przed wieprze ..
kartofle dla nich o wiele lepsze .
Ja ukradlam awatar?Dziwne,bo znalazlam w sieci,a nie u jakijs Reni na fejsie.Juz zmienilam bo to jakas paranoja z tym Leonem.Pisze o jakiejs Reni chociaz takiej tu nie ma?Psychol jakis?
Zaczynasz mnie atakowac,czy to tutaj standard?
Ronja , wbrew Reninych podejrzen zes Zielonka ,- cos mi sie osobiscie zdaje ze pisze tu
nagle przepadnienta bez wiesci Diego ..
Wypierac sie oczywiscie mozesz, a nawet wypada
to nalezy do gry w kazdä infantylnä ciuciu-babke .
Mi to loto, w bajkach z kotami , czas pokazuje co sprawilo ze zwykly burek-kocurek ubral
calkowicie nie pasujäce mu buty..
oczko !
I po co rzucac perly przed wieprze ..
kartofle dla nich o wiele lepsze .
zbrzydlo wam sie juz byc madrym i pieknym ?przeszliscie na grupowy sex ?
(03-12-2018, 18:15)Ronja napisał(a): Dla mnie kobiety temperamentnej brak orgazmu podczas stosunku jest zrodlem cierpienia i frustracji. Trauma, ktora zaniza ocene wlasnej wartosci i poddaje w watpliwosc kobiecosc. Taki dlugotrwaly stan moze prowadzic do zaburzen psychicznych.Rezultat widzimy tutaj u niektorych pan.
Nie jestem zadna Renia i niech ten napalony Leon sie opamieta!
(03-12-2018, 21:22)Ronja napisał(a): Ja ukradlam awatar?Dziwne,bo znalazlam w sieci,a nie u jakijs Reni na fejsie.Juz zmienilam bo to jakas paranoja z tym Leonem.Pisze o jakiejs Reni chociaz takiej tu nie ma?Psychol jakis?
Zaczynasz mnie atakowac,czy to tutaj standard?
Musze miec 10 wpisow zanim do administratora cos wyslac mozna.Albo ide stad niech sobie Leon wasa ukreci i romansuje z jakas nieistniejaca Renia.Bo ja takiej tu nie widze.
(03-12-2018, 21:49)Ronja napisał(a): Musze miec 10 wpisow zanim do administratora cos wyslac mozna.Albo ide stad niech sobie Leon wasa ukreci i romansuje z jakas nieistniejaca Renia.Bo ja takiej tu nie widze.
hej hej proszę się nie denerwować dobrze się bawić . w marcu 2019 będzie pięć lat jak mam konto na tym forum i jeden stały i nie zmienny Nik Leon . jest sobą . Miłego klikania