Post: #461

Ja tam robię bigos na golonce. Zredukowany kalorycznie. 100% świni w świni.

Na Obiad ! ;)
|
Post: #461
![]() Ja tam robię bigos na golonce. Zredukowany kalorycznie. 100% świni w świni. ![]()
10-10-2017, 13:09
Post: #462
Zyta, to jest ciekawy pomysł! Jeszcze nigdy nie robiłem bigosu na golonce, ale obiecuję, że spróbuję i poinformuję o wyniku.
11-10-2017, 23:18
Post: #463
Sernik z brzoskwiniami (bez ciasta)
Składniki (blacha 33 x 23): 1 kg twarogu (dwukrotnie zmielonego lub z wiaderka) 7 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 16 g cukru z wanilią 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej puszka brzoskwiń Białka oddzielić i ubić na sztywno. Osobno utrzeć na puszystą masę cukry z masłem i żółtkami. Dodać twaróg oraz mąkę ziemniaczaną, a na koniec przy pomocy łyżki wmieszać pianę z białek. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać połowę masy serowej. Na niej ułożyć połowę brzoskwiń (odsączonych i pokrojonych w kostkę). Zalać drugą częścią masy serowej i na wierzchu ułożyć pozostałe brzoskwinie. Piec w 160 stopniach około 1,5 godziny. Na dnie piekarnika ustawić blaszkę z wodą (będzie parować podczas pieczenia). Najlepszy po gruntownym wystudzeniu i pobycie w lodówce (najlepiej przez całą noc).
26-10-2017, 11:30
Post: #464
Cos dobrego z czerwonej kapusty? Mam jutro wizytke..
__ moze ta - https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/kapusta/surowka_z_czerwonej_kapusty/przepis.html szukam dalej )) albo ta, bo nie mam ochoty na majonez, zrobie z olejem z pestek winogron http://lawendowydom.com.pl/najlepsza-surowka-z-czerwonej-kapusty/
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
31-10-2017, 20:11
Post: #465
Ychna coś od siebie...to bardziej do mnie przemawia.Jestes dobrym gar kuchem ,
![]()
31-10-2017, 20:20
Post: #466
Z tym od siebie mozna czesto sie przejechac, no ale biore pod uwage to ryzyko..
Z tych moich buraczkow po kiszeniu, zrobilam salatke z feta, miodem, oliwa ![]()
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
31-10-2017, 21:31
Post: #467
Nie mecz ,zjedz.
Będzie lepsze trawienie.. ![]()
31-10-2017, 21:36
Post: #468
Wszedłem tutaj bom ciekaw kulnarnych recept. Przeczytałem o burakach i wygląda to ciekawie.
Moja córka z Meksyku przywiozła inną recepte - buraki z ananasem i muszę wyznać, że to smakowita kombinacja jest.
31-10-2017, 23:02
Post: #469
Anita, Ty moj kulinarny guru, a moze tez Luce.. bedzie znala -
macie jakis mocno sprawdzony przepis na Hummus=cietrzewica=cieciorka=wloski groch ? W necie jest sporo, probowalam, ale to nie to.. niby proste, ale trzeba dobrze trafic w smak. U nas leci na okraglo natur, pikant, z buraczkami czerwonymi i z curry.. mniam, mniam.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
01-11-2017, 22:10
Post: #470
Serducho nie tylko ten klasyczny ale mogę Ci zapodac z bobu i batatów,fasoli,oraz z dodatkiem suszonych pomidorów jak i Twoimi ulubionymi burakami
![]() Jeśli na któryś się zdecydujesz zapukaj w parapet ![]()
02-11-2017, 15:59
Post: #471
..para..para..peeettt..
z burakami znam, ale mloda nie bedzie jadla.. Zapodawaj! i na cos z cieciorki w calosci tez))
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
02-11-2017, 16:18
Post: #472
Robiłaś kiedyś warzywa w skórce chleba zalane jajkiem i posypane parmezanem...coś na zasadzie tosta?
02-11-2017, 17:28
Post: #473
(02-11-2017, 17:28)Anita napisał(a): Klasyczny http://www.agamasmaka.pl/2016/07/jak-zrobic-hummus.html
02-11-2017, 18:58
Post: #474
Dlaczego, az 2 godziny? Ostatnio gotowalam namoczona przez noc cieciorke i chyba w 45 min. byla miekka, troche szkoda wygotowac z niej wszystko
![]() ___________ Za przepisiki bardzo dziekuje, w sumie robilam tak samo, ale i tak bylam niezadowolona, moze dlatego, ze porownuje do kupnego i nie moge odnalezc smaku ))
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
02-11-2017, 19:37
Post: #475
A dlatego,ze nie odlewasz tej wody tylko wygotowujesz ja.
A smaku nie możesz złapać bo pewnie nie używasz octu tylko cytrynkę. I pamiętaj,ze pasta Tahin musi być bez przypraw. Proszę bardzo
02-11-2017, 19:51
Post: #476
Paste sezamowa mam bez przypraw.
A to teraz wszystko jasne, ale powiedz mi jeszcze ile tej wody zeby nie bylo, ze znwu cos nie tak? I czy ta cieciorka ma sie rozleciec w gotowaniu? Ostatnio robilam z cytryna, ale doczytalam, ze robi sie tez z octem, podrasowalam lekko i faktycznie pasta zyskala na smaku.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
02-11-2017, 20:00
Post: #477
Ja zawsze daje tyle wody by tylko przykryła cieciorkę.potem dochodzi pod przykryciem.
Jak odlewasz wodę to wywalasz ten osad a on jej całym smakiem.
02-11-2017, 20:07
Post: #478
Rolada wieprzowa nadziewana , kartofele i sałata ze smietaną....mjam
05-11-2017, 13:47
Post: #479
(05-11-2017, 13:47)Majami napisał(a): Rolada wieprzowa nadziewana , kartofele i sałata ze smietaną....mjam To nie moja potrawa ![]() Rołada wołowa, kluski slonskie, buraczki lub modra kapusta na to zawsze dam się zaprośić! ![]() Mam natomiast inny temat - rozpoczął się sezon tzw. " Martinsgans " Ma ktoś ciekawe propozycje w kierunku nadźienia? Tradycyjne znam i wypróbowałem, wypróbowałem także pieczenie bez nadźienia, ale szukam jakiejś nowej recepty by wypróbować.
05-11-2017, 19:18
Post: #480
Próbowałeś z porem i grzybami i ziołami?
05-11-2017, 21:34
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|