Post: #341
No taki do pieczenia
Nie gulaszowych tylko grilowanych

Nie gulaszowych tylko grilowanych
Na Obiad ! ;)
|
Post: #341
No taki do pieczenia
![]() Nie gulaszowych tylko grilowanych
02-02-2017, 17:46
02-02-2017, 22:57
Post: #343
Zupa z boczniaka.
![]()
Reklama Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do gotujących się warzyw. Dodać przyprawy i pokruszony tymianek, gotować ok. 15 min. Gotową zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/przepisy/news-zupa-z-boczniakow,nId,333556#.google.deutm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
03-02-2017, 13:44
Post: #344
Wyglada wspaniale, dopisz prosze nazwe zupy!
______________________________________ Kartofelki ze sledzikiem w smietanie, dziecko paluszki rybne.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
03-02-2017, 13:51
04-02-2017, 16:39
Post: #346
Totalny len.
Nie wiem co dziś będę robiła. Poszukam inspiracji w necie. ![]()
06-02-2017, 13:50
Post: #347
,
Po długim wertowaniu padło na albo ostatecznie może to? http://www.doradcasmaku.pl/przepis/384885/doradca-smaku-v-zeberka-wieprzowe-podane-z-cebula-i-serem-odc.-7.html http://www.doradcasmaku.pl/przepisy/tv/strona/2
06-02-2017, 15:12
Post: #348
Naszukałam się jak durna ,a zrobiłam spaghetti...
![]()
06-02-2017, 17:49
Post: #349
06-02-2017, 18:01
Post: #351
Zupa imbirowo-selerowa z grzaneczkami
![]() fot. ychna Skladniki dla 4 osob: 1szalotka 3 cm swiezego imbiru 400 g selera (korzen) 200 g kartofli 200 g dynii (uzylam maslowej) 1 cienka marchewka 200 ml mleka kokosowego Oliwa z oliwek 1 l wywaru warzywnego 1 lyzeczka kurkumy 1/2 lyzeczki curry sol himalajska czarny pieprz swiezo zmielony rozdrobnione suszone chili tymianek do ozdoby Szalotke i imbir podusic na oliwie. Dodac pkrojone w kostke: seler, kartofle i dynie, krotko dusic. Dolac wywar warzywny. Doprawic sola, pieprzem, kurkuma i curry. Gotowac na sr. ogniu ok 20 min. Zmiksowac razem z mlekiem kokosowym. Ozdobic tymiankiem, chili, albo wg wlasnych upodoban. Ja podsmazylam osobno marchewke, czesc dynii i kartofli. Podalam z grzankami. Bardzo dobra, rozgrzewajaca zimowa zupka ! Polecam! ![]() Oryginalny przepis: http://eatsmarter.de/rezepte/ingwer-sellerie-suppe/
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
07-02-2017, 13:43
Post: #352
Eiweisbrot, chleb bialkowy z minimalna iloscia maki
![]() foto: ychna skladniki na 1 chleb: 100 g szrotu siemia lnianego (Leinsamen) 100 g zmielonych migdalow 50 g otrebow pszennych (Weizenkleie) 2 lyzki pelnoziarnistej maki orkiszowej (Dinkelvollkornmehl) 1 opakowanie proszku do pieczenia 1 lyzeczka soli 300 g chudego twarozku (Magerquark) 6 bialek (jaja) slonecznik lub ziarna dynii do posypania Wszystkie skladniki wymieszac za pomoca mixera na gladka mase. Silikonowa forme wyplukac zimna woda, przelozyc mase. Posypac ziarnami. Nagrzac piekarnik i piec ok. 50 min. w temp. 175° Ober-Unten-Hitze lub 150° Umluft - na zlocisto-brazowy kolor. Chleb pozostawic w formie na 10-15 min., po czym ostroznie wyjac. zdjecie po upieczeniu
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
07-02-2017, 21:50
Post: #353
Uzi od razu podkreślam ,ze nie z torebki....
![]() Maultasche w jajku i surówka z pora
08-02-2017, 17:49
Post: #354
Apfel-Zimt-Zupfbrot
![]() skladniki na ok. 10 porcji ciasto drozdzowe: 300 ml lekko cieplego mleka 30 g drozdzy 1 lyzeczka cukru 500 g maki 1,5 lyzeczki soli 75 g masla nadzienie: 6 lyzek syropu klonowego (Ahornsirup) 2 lyzki cukru 50 g migdalow 2 lyzki brazowego cukru 1/2 lyzeczki cynamonu 1,5 kwaskowatego jablka 120 g zimnego masla sposob przygotowania:
____ Smacznego! http://www.essen-und-trinken.de/rezept/442833/apfel-zimt-zupfbrot-.html A tutaj jest video jak wykonac (szczegolnie pokroic i ulozyc w foremce) -
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
10-02-2017, 16:35
Post: #355
Do obiadu jeszcze daleko, ale sniadanie juz gotowe:
- chudy twarozek (Magerquark) - olej lniany - 1 lyzka mleka - owoce wg uznania - migdaly ![]()
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
12-02-2017, 13:29
Post: #356
Dziś pełne lenistwo.
Pomidorowa z makaronem i wołowinka duszona z warzywami.
12-02-2017, 19:27
16-02-2017, 13:05
Post: #358
![]() Walentynkowe dostane cudeńka prosto z Chin. 56 Volt.
16-02-2017, 13:29
Post: #359
17-02-2017, 18:21
Post: #360
Dobre pytanie...co na obiad.Nie mam zielonego pojęcia.
18-02-2017, 13:58
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|