Post: #101
Mówisz, że nie nadążasz za córką?
.
|
Post: #101
Mówisz, że nie nadążasz za córką?
13-05-2014, 16:07
19-05-2014, 10:03
Post: #103
No kochana
tylko pogratulowac ![]() Ja dostalam Tażina wiec zacznie sie u mnie kuchnia marokanska ![]() ![]()
20-05-2014, 12:27
Post: #104
Kuchnia marokańska? Z chęcią zobaczę jakieś fotki
![]()
21-05-2014, 08:52
21-05-2014, 13:23
Post: #106
U mnie dominowala kuchnia grecka.
Potem chinska Przyszedl czas na marokanska,bo jak dobrze wiesz u mnie w domu nie stosuje sie smalczyku.....choc ostatnio lazila za mna pojda chleba ze skwarkami......i kupilam sloninke by miec skwareczki:-) OK,nie ma sprawy jak tylko pozbede sie tych cholernych boli sciegien.....biore sie za pichcenie:-) Teraz mam problemy z utrzmaniem czegos ciezkiego w reku,a tazin jest dosc ciezki.
21-05-2014, 13:55
21-05-2014, 14:01
Post: #108
No taka postawili diagnoze.
Inaczej nazywaja to lokiec tenisisty....:-( {Tennisarm.}
21-05-2014, 14:05
Post: #109
ychna napisał(a):Jestes pewna, ze to sciegna? POdeslij jakies foto.
21-05-2014, 14:06
21-05-2014, 14:24
Post: #111
Dzieki podoba mi sie ten wegeterianski:-)
21-05-2014, 14:28
23-05-2014, 20:13
24-05-2014, 12:32
24-05-2014, 12:49
Post: #115
Dieta orkiszowa:
Dieta Orkiszowa powoduje spadek poziomu cholesterolu we krwi Jedząc ziarna Orkiszu diabetycy mogą ( po koniecznej konsultacji z lekarzem ) zażywać znacznie mniej insuliny Kleiki Orkiszowe sprawdzają się najlepiej u osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi oraz u diabetyków Ziarna Orkiszu przyspieszają przemianę materii, podczas gdy mąka Orkiszowa raczej ją spowalnia Zupa ( kleik ) z Orkiszu dla chorych na biegunkę i po świeżo przebytej operacji Ziarna Orkiszu zapobiegają powstawaniu kamieni żółciowych Orkisz szybko powoduje pozostające na długo uczucie nasycenia Orkisz może stać się wspaniałym wypełnieniem poduszek, materacy itp. poprawiając krążenie i pomagając przy wzmożonym napięciu, bólach reumatycznych lub też przy problemach ze snem. . Chleb orkiszowy Składniki: 400 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka soli 1/2 saszetki suchych drożdży (7 g) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 300 ml ciepłej wody Sposób wykonania: 1. Mąkę, sól i drożdże, wymieszać. 2. W środek mieszanki wlać oliwę, miód, wodę, dobrze wyrobić (min. 5 min), aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia, ale jednocześnie będzie klejące. 3. Uformowane ciasto przenieść do wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami foremki, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia i podwojenia objętości na około 1 - 1,5 h. 4. Przed pieczeniem wysmarować mlekiem. 5. Piec w temperaturze 200ºC przez około 40 - 50 minut, do zbrązowienia. Smacznego :-) ![]() Łagodne ziarno Ziarno orkiszu używane jest nie tylko ze względu na liczne właściwości zdrowotne. Chleb wypieczony z tego ziarna ma delikatny, charakterystyczny aromat i delikatny, lekko orzechowy posmak. Orkisz idealnie nadaje się do produkcji: - makarony - pieczywo (chleb, bułki) - ciastka, wafle - kawy - piwo, spirytus, wódki
27-05-2014, 09:36
27-05-2014, 11:51
Post: #117
Ty nie pytalas co to jest tylko na co dobre;-)
![]() ![]() ![]()
27-05-2014, 12:50
27-05-2014, 19:23
Post: #119
Mniam... :zadowolenie: Chciałem się poczęstować, ale ekran przeszkodził
![]()
27-05-2014, 19:30
27-05-2014, 19:51
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|