Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.
Post: #101
Mówisz, że nie nadążasz za córką?
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
13-05-2014, 16:07
Cytuj

Post: #102
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
19-05-2014, 10:03
Cytuj

Post: #103
No kochana

tylko pogratulowacWink

Ja dostalam Tażina wiec zacznie sie u mnie kuchnia marokanskaWink


[Obrazek: TazinNatura26cmBerber.jpg]
20-05-2014, 12:27
Cytuj

Post: #104
Kuchnia marokańska? Z chęcią zobaczę jakieś fotki Smile
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
21-05-2014, 08:52
Cytuj

Post: #105
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
21-05-2014, 13:23
Cytuj

Post: #106
U mnie dominowala kuchnia grecka.
Potem chinska
Przyszedl czas na marokanska,bo jak dobrze wiesz u mnie w domu nie stosuje sie smalczyku.....choc ostatnio lazila za mna pojda chleba ze skwarkami......i kupilam sloninke by miec skwareczki:-)

OK,nie ma sprawy jak tylko pozbede sie tych cholernych boli sciegien.....biore sie za pichcenie:-)
Teraz mam problemy z utrzmaniem czegos ciezkiego w reku,a tazin jest dosc ciezki.
21-05-2014, 13:55
Cytuj

Post: #107
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
21-05-2014, 14:01
Cytuj

Post: #108
No taka postawili diagnoze.

Inaczej nazywaja to lokiec tenisisty....:-( {Tennisarm.}
21-05-2014, 14:05
Cytuj

Post: #109
ychna napisał(a):Jestes pewna, ze to sciegna?
Ja tak mam zawsze rano (lub po "nieruchu") ale to inne schorzenie..
A propo's smalcu - lubie ale jem naprawde bardzo zadko, raz albo dwa do roku.
Natomiast odkrylam smalec roslinny, cudownie przyprawiony - mozna zastapic ten tradycyjny.


POdeslij jakies foto.
21-05-2014, 14:06
Cytuj

Post: #110
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
21-05-2014, 14:24
Cytuj

Post: #111
Dzieki podoba mi sie ten wegeterianski:-)
21-05-2014, 14:28
Cytuj

Post: #112
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
23-05-2014, 20:13
Cytuj

Post: #113
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
24-05-2014, 12:32
Cytuj

Post: #114
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
24-05-2014, 12:49
Cytuj

Post: #115
Dieta orkiszowa:

Dieta Orkiszowa powoduje spadek poziomu cholesterolu we krwi
Jedząc ziarna Orkiszu diabetycy mogą ( po koniecznej konsultacji z lekarzem ) zażywać znacznie mniej insuliny
Kleiki Orkiszowe sprawdzają się najlepiej u osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi oraz u diabetyków
Ziarna Orkiszu przyspieszają przemianę materii, podczas gdy mąka Orkiszowa raczej ją spowalnia
Zupa ( kleik ) z Orkiszu dla chorych na biegunkę i po świeżo przebytej operacji
Ziarna Orkiszu zapobiegają powstawaniu kamieni żółciowych
Orkisz szybko powoduje pozostające na długo uczucie nasycenia
Orkisz może stać się wspaniałym wypełnieniem poduszek, materacy itp. poprawiając krążenie i pomagając przy wzmożonym napięciu, bólach reumatycznych lub też przy problemach ze snem.


.
Chleb orkiszowy

Składniki:
400 g mąki orkiszowej
1 łyżeczka soli
1/2 saszetki suchych drożdży (7 g)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
300 ml ciepłej wody

Sposób wykonania:
1. Mąkę, sól i drożdże, wymieszać.
2. W środek mieszanki wlać oliwę, miód, wodę, dobrze wyrobić (min. 5 min), aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia, ale jednocześnie będzie klejące.
3. Uformowane ciasto przenieść do wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami foremki, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia i podwojenia objętości na około 1 - 1,5 h.
4. Przed pieczeniem wysmarować mlekiem.
5. Piec w temperaturze 200ºC przez około 40 - 50 minut, do zbrązowienia.

Smacznego :-)



[Obrazek: big_578.jpg]



Łagodne ziarno
Ziarno orkiszu używane jest nie tylko ze względu na liczne właściwości zdrowotne. Chleb wypieczony z tego ziarna ma delikatny, charakterystyczny aromat i delikatny, lekko orzechowy posmak. Orkisz idealnie nadaje się do produkcji:
- makarony
- pieczywo (chleb, bułki)
- ciastka, wafle
- kawy
- piwo, spirytus, wódki
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
27-05-2014, 09:36
Cytuj

Post: #116
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
27-05-2014, 11:51
Cytuj

Post: #117
Ty nie pytalas co to jest tylko na co dobre;-) Big Grin Big Grin Big Grin
27-05-2014, 12:50
Cytuj

Post: #118
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
27-05-2014, 19:23
Cytuj

Post: #119
Mniam... :zadowolenie: Chciałem się poczęstować, ale ekran przeszkodził Confusedmutek:
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
27-05-2014, 19:30
Cytuj

Post: #120
Exclamation Exclamation Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
27-05-2014, 19:51
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości