Post: #132
Salatka z oberzyny na 6 osob
(bardzo ja lubie)
106 kcal na porcje
700 g oberzyny - przygotowac tak jak w punkcie 2.
wyjac z piekarnika, odcedzic.
zabek czosnku, natka pietruszki (Bund) i miety (Bund) - zmiksowac na mialko.
Dodac posiekane 4 Frühlingszwiebeln, 2 Spitzpaprika. Do tego 100 g pomidorow, posiekanych. Wymieszac.
I do tego dodac ta odcedzona oberzyne, 30 g soku z cytryny, 1 TL Kreuzkümmel, 1 TL Sumak, 1/2 TL Pul Biber oder 1 TL Chili i lyzeczke soli.
Wymieszac i udekorowac mit Kräuter.
Ps. Nie znam polskich odpowiednikow przypraw. Najlepiej jest isc do Turka i kupic u niego bezposrednio te przyprawy. Pul Biber smakuje lepiej niz Chiliflocken!
Ja uzywam juz teraz w kuchni wylacznie Pul Biber. Jakos lepiej mi ostatnio smakuje, bo inaczej
Acha, ja nie daje surowej cebulki, ale jak ktos lubi...
(bardzo ja lubie)
106 kcal na porcje
700 g oberzyny - przygotowac tak jak w punkcie 2.
wyjac z piekarnika, odcedzic.
zabek czosnku, natka pietruszki (Bund) i miety (Bund) - zmiksowac na mialko.
Dodac posiekane 4 Frühlingszwiebeln, 2 Spitzpaprika. Do tego 100 g pomidorow, posiekanych. Wymieszac.
I do tego dodac ta odcedzona oberzyne, 30 g soku z cytryny, 1 TL Kreuzkümmel, 1 TL Sumak, 1/2 TL Pul Biber oder 1 TL Chili i lyzeczke soli.
Wymieszac i udekorowac mit Kräuter.
Ps. Nie znam polskich odpowiednikow przypraw. Najlepiej jest isc do Turka i kupic u niego bezposrednio te przyprawy. Pul Biber smakuje lepiej niz Chiliflocken!
Ja uzywam juz teraz w kuchni wylacznie Pul Biber. Jakos lepiej mi ostatnio smakuje, bo inaczej

Acha, ja nie daje surowej cebulki, ale jak ktos lubi...