Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Wątek zamknięty
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM:
(01-02-2019, 20:55)Freddy napisał(a): ferdydurke,
nie mam odczucia, ze w swoich wpisach kierujesz sie dobrem Polski i Polakow.
Jezeli dobrze interpretuje Twoje wpisy to nie uwazasz sie za Polaka ani obywatela tego kraju.
Twoja ojczyzna jest niemiecki Slask a obecnie Niemcy (popraw mnie jesli sie myle).
Tak samo reprezentujesz opinie, ze Slask powinien ponownie przejsc pod administracje niemiecka (i tutaj ponownie mozesz mnie poprawic).

Takie mam odczucia czytajac Twoje wpisy.
Oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze na polskim forum nie spotyka to sie z zyczliwym przyjeciem ale jest Ci to obojetne.
Mysle, ze nawet wiecej: daje Ci to swoista satysfakcje wykazywania swoistej niemieckiej przewagi nad wszystkim co polskie.
Freddy kiedy ludzie mnie pytają skąd jestem - odpowiadam z Polski.
Moją ojczyzną jest Slonsk pod polską administracją, ale wychowano mnie w innych niż polskie wartości.
Nikt w domu rodzinnym nie wbijał mi do głowy hasła Bóg, honor, ojczyzna.

Nie chce, by Slonsk przeszedł w administracje niemiecką - kto by to sfinansował, a po za tym z byłego Slonska zostały już tylko okruchy.
Chciałbym natomiast by Slonsk i Polska stały się prawdziwą częścią europejskiej wspólnoty, bez narodowych tonów i bycia we wspólnocie na zasadzie "Dajcie nam"
Od 15 lat jest Polska w unii, a większość tekstów jakie czytam, to polskie żale do unii i polskie narzekanie na unię.
Przecież 15 lat temu Polska nie spełniała warunków unijnych, ale została przyjęta, bo niemiecki polityk Verheugen przymknął oko na polskie braki i niedociągnięcia. Niemcy zrobili Polsce prezent zgadzając się na przyjęcie Polski do unii, 
a Polacy od samego początku marudzą jak to ich unia skubie i okrada, oraz rabuje i niszczy polską tożsamość.
To są słowa Polaków i tych idiotyzmów słuchają Niemcy, jak oni nas mają traktować za normalnie myślących ludzi?
Bez unii Polska byłaby dzisiaj na poziomie dzisiejszej Ukrainy.
01-02-2019, 21:43

Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - ferdydurke - 01-02-2019, 21:43

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości