Nasze-Niemcy.pl
OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+--- Wątek: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: (/Watek-okupacja-slonzakow-na-polskim-forum_2845)

Strony: 1 2

OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - "RENIA" - 01-02-2019

Polacy slyna z goscinnosci.Gosc w dom, Bog w dom.Chociaz Ibetre interpretuje to inaczej.Gosc w dom baba w ciazy.No bywalo.Ja jenak nie o tym teraz chcialam pisac.Przeczytalam komentarz Leona na temacie Sloninki i noz mi sie sam otworzyl w kieszeni.Poczytajcie:

"mam troche czasu i pomedytuje na temat  Scheinheilichkeit  (obludy)  w narodzie .
Powiem wam ze wnerwiajä mnie wpisy poniektorych  , kreujäcych  na plecach wpisujäcych
swojä malä prywatnä  swietobliwä aureole .

Ferdydurke wszyscy juz znamy, poniektorzy juz wiele lat .
Wiemy ze  jest spontaniczny,  dociekliwy i konkretny.Ma ciety jezyk i chlonny mozg.
Gdy tu wpada zaczyna wrzec i jest ekszyn, jak go nie ma ,-nudy i kaszanka. "

Krunia,tobie babcia wpoila,ze chlop to pan a kobieta ma mu sluzyc.Nie zauwazylas,ze czasy sie zmienily.
Cala tu wiedza prezentowana przez szanownych userow to 90% WKLEJKI Z INTERNETU
Ty zapatrzona w chlopa myslisz,ze to jego tworczosc.
Dziwi mnie,ze taka spostrzegawcza i swietnie dedykujaca osoba,nie zauwaza jego chamstwa.Kazdy wpis do userki,Diego,Sloninki czy Reni to stek wyzwisk i chamskich epitetow.Czy ty naprawde tego nie widzisz? Na jego tematach dwa wpisy skopiowane z netu,reszta to pyskowki.Krzyczy,ze nikt nie chce pisac na innych tematach a tylko on ma tu swoj temat-monolog i pisze sam ze soba.
On, jak podkresla prawy Slonzak a Polaczki to glupi narod.Ja sie pytam-co ty tu robisz na polskim forum?

Fakultety,tytuly a brylujesz u sprzataczek i opiekunek. Nie wstyd ci?
Moja goscinnosc sie wyczerpala.Nie widac,zeby Administracja czuwala nad nami ale jest Freddy.Czy mozesz napisac do Ferdydurke,ze jak chce dalej korzystac z polskiego forum,to musi ukrucic swoje chamskie slownictwo i zachowywac sie jak przystalo na goscia korzystajacego z uprzejmosci gospodarza. Jak mu sie nie podoba,droga wolna i drzwi otwarte.

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - Ronja - 01-02-2019

A ja tam sluze mojemu panu jak pies.Lubie jak mnie bije,a potem uprawia ze mna sex.To takie podniecajace

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - ferdydurke - 01-02-2019

(01-02-2019, 19:30)RENIA napisał(a): Polacy slyna z goscinnosci.Gosc w dom, Bog w dom.Chociaz Ibetre interpretuje to inaczej.Gosc w dom baba w ciazy.No bywalo.Ja jenak nie o tym teraz chcialam pisac.Przeczytalam komentarz Leona na temacie Swinki i noz mi sie sam otworzyl w kieszeni.Poczytajcie:

"mam troche czasu i pomedytuje na temat  Scheinheilichkeit  (obludy)  w narodzie .
Powiem wam ze wnerwiajä mnie wpisy poniektorych  , kreujäcych  na plecach wpisujäcych
swojä malä prywatnä  swietobliwä aureole .

Ferdydurke wszyscy juz znamy, poniektorzy juz wiele lat .
Wiemy ze  jest spontaniczny,  dociekliwy i konkretny.Ma ciety jezyk i chlonny mozg.
Gdy tu wpada zaczyna wrzec i jest ekszyn, jak go nie ma ,-nudy i kaszanka. "

Krunia,tobie babcia wpoila,ze chlop to pan a kobieta ma mu sluzyc.Nie zauwazylas,ze czasy sie zmienily.
Cala tu wiedza prezentowana przez szanownych userow to 90% WKLEJKI Z INTERNETU
Ty zapatrzona w chlopa myslisz,ze to jego tworczosc.
Dziwi mnie,ze taka spostrzegawcza i swietnie dedykujaca osoba,nie zauwaza jego chamstwa.Kazdy wpis do userki,Diego,Sloninki czy Reni to stek wyzwisk i chamskich epitetow.Czy ty naprawde tego nie widzisz? Na jego tematach dwa wpisy skopiowane z netu,reszta to pyskowki.Krzyczy,ze nikt nie chce pisac na innych tematach a tylko on ma tu swoj temat-monolog i pisze sam ze soba.
On, jak podkresla prawy Slonzak a Polaczki to glupi narod.Ja sie pytam-co ty tu robisz na polskim forum?

Fakultety,tytuly a brylujesz u sprzataczek i opiekunek. Nie wstyd ci?
Moja goscinnosc sie wyczerpala.Nie widac,zeby Administracja czuwala nad nami ale jest Freddy.Czy mozesz napisac do Ferdydurke,ze jak chce dalej korzystac z polskiego forum,to musi ukrucic swoje chamskie slownictwo i zachowywac sie jak przystalo na goscia korzystajacego z uprzejmosci gospodarza. Jak mu sie nie podoba,droga wolna i drzwi otwarte.
Renia wykupiłaś ten portal i stałaś się gospodynią?

Zarzucasz mi "stek wyzwisk i chamskich epitetow."  - proszę o przykłady!
Powiadasz, że na moich wątkach tylko pyskówki się odbywają - dlaczego bierzesz w nich udział?
Ja nikogo nie zmuszam do komunikacji na moich tematach, każdy przychodzi dobrowolnie.
Tu nie ma obowiązku - musisz pisać!
Pytasz się mnie, co ja tu robie na tym polskim portalu - pisuje, tak się stało, że jak się urodziłem to Slonsk był polski, 
a ja władam tym językiem na tyle dobrze, że mogę się komunikować z innymi i z tego korzystam Tongue  

Jeszcze jedno Renia, jak już tak walczysz o ten polski portal, to popracuj trochę nad polskim językiem, bo tak jak ty kaleczysz ten język zdarza się bardzo rzadko.

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - "RENIA" - 01-02-2019

Prosze,to jeden z lagodniejszych przykladow:

Ferdydurke napisal:"Ty bezdzietna baletnica chcesz rozmawiać o niepłodności i o dzieciach - to jest rozmowa ze ślepym o kolorach, oraz z głuchym o muzyce.
Bezdzietna zarazo wszelkich forum, jeśli coś komuś zarzucasz, to przedstaw argumentacje i dowody, a jak tego nie potrafisz to zmień nick na "diego-renia" i wszystko będzie jasne!"

(01-02-2019, 20:04)RENIA napisał(a): Prosze,to jeden z lagodniejszych przykladow:

Ferdydurke napisal:"Ty bezdzietna baletnica chcesz rozmawiać o niepłodności i o dzieciach - to jest rozmowa ze ślepym o kolorach, oraz z głuchym o muzyce.
Bezdzietna zarazo wszelkich forum, jeśli coś komuś zarzucasz, to przedstaw argumentacje i dowody, a jak tego nie potrafisz to zmień nick na "diego-renia" i wszystko będzie jasne!"
Masz dzieci? Nie!
Czy zaraza jest epitetem? Nie! 
Przedstawiłaś kiedyś jakąś argumentacje i dowody? Nie!

Kobieto pomyśl wpierw zanim zaczniesz pisać!

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - Freddy - 01-02-2019

Jak podzielono swiat po II Wojnie Swiatowej wszyscy wiemy.
II Rzeczpospolita stracila ok. 70 tys km2, Niemcy ok. 270 tys. km2.
Zaszly duze zmiany. Powstaly nowe panstwa.

Wiekszosc sie z tym pogodzila. Niektorych boli to do dzis.
Jednak zmiany terotorialne mozna osiagnac w Europie tylko prowadzac kolejna wojne a tej chyba nikt nie chce.
Dlatego pozostaje tylko powtorzyc za wieszczem:

Daremne żale - próżny trud,
Bezsilne złorzeczenia!
Przeżytych kształtów żaden cud
Nie wróci do istnienia.

Świat wam nie odda, idąc wstecz,
Znikomych mar szeregu -
Nie zdoła ogień ani miecz
Powstrzymać myśli w biegu.

Trzeba z żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe...
A nie w uwiędłych laurów liść
Z uporem stroić głowę.

Wy nie cofniecie życia fal!
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal!
Świat pójdzie swoją drogą.

(Adam Asnyk).

Ps. Mnie sie wydaje, ze ferdydurke nie tylko chetnie pisze na polskim forum bo wlada tym jezykiem, lecz przede wszystkim dlatego, ze czuje sie tutaj jak ryba w wodzie.
Moze osiagniecie przewagi slownej w dyskusji daje mu satysfakcje zwyciestwa nad okupantem?
To niewiele ale zawsze cos ;-)))

Ps. Mam znajomych ze Slaska. Wiekszosc to sympatyczni ludzi a jesli nie, to raczej nie ma tu pochodzenie nic do rzeczy.

Freddy,Dzieki,ten wierszyk troche ociepli atmosfere tego watku ale fakt pozostaje faktem.Ferdydurke wyzywa Polakow od czci i wiary ale siedzi tu i plawi sie w tych swoich impertynencjach.
Jedna jest tylko korzysc z niego.To dzieki niemu teraz wiem jak funkcjonuje glupota. Exclamation

Ferdydurke,ty tak jestes umorusany w tym twoim gownianym slownictwie,ze juz tego smrodu nie czujesz.Prostactwo,chamstwo i prymitywizm w najczystrzej postaci.
Co ty zrobisz jak ci pamiec przestanie dopisyac? Wszystkie  wiadomosci  pokryje wapno i bedziesz mial problem,jak dosc do ubikacji jezeli cie juz nie zlapala dolegliwos z prostata.
Pewnie juz nikt nie chce z toba w realu rozmawiac i tu przychodzisz i nudzisz.Caly dzien tu krazysz.Idz odpocznij.napij sie piwa,tylko nie nudz tutaj i nie rozdwajaj wlosa na 100 czesci.

(01-02-2019, 20:11)Freddy napisał(a): Ps. Mnie sie wydaje, ze ferdydurke nie tylko chetnie pisze na polskim forum bo wlada tym jezykiem, lecz przede wszystkim dlatego, ze czuje sie tutaj jak ryba w wodzie.
Moze osiagniecie przewagi slownej w dyskusji daje mu satysfakcje zwyciestwa nad okupantem?
To niewiele ale zawsze cos ;-)))

Ps. Mam znajomych ze Slaska. Wiekszosc to sympatyczni ludzi a jesli nie, to raczej nie ma tu pochodzenie nic do rzeczy.
Freddy, ja żyję ideą, że każdy wyleczony Polak z bezmyślnej ideii "Bóg, Honor, Ojczyzna" to czysty zysk dla Polski i polskiego wizerunku na świecie, oraz dla Polaków, którzy przestaną być postrzegani jak dinozaury w nowoczesnej Europie.
Czyli także mojego wizerunku i im więcej będzie Polaków, którzy wyrwią się z tego polskiego grajdołka, tym lepiej dla ciebie i dla mnie. 

Znalazl sie nawiedzony prorok Smile Idz na Facebook czy inne popularne fora a nie glos swoich andronow wsrog gospodyn wiejskich i opiekunek.Wielkie slowa a audytorium malutkie.

Ja mam wrazenie,ze ta wiedza dobrze ci namieszala w glowie.Pozostal ci tylko jeden sluchacz-Iberte ale i jego zameczysz niebawem.

(01-02-2019, 20:37)ferdydurke napisał(a): ja żyję ideą, że każdy wyleczony Polak z bezmyślnej ideii "Bóg, Honor, Ojczyzna" to czysty zysk dla Polski i polskiego wizerunku na świecie, oraz dla Polaków

ferdydurke,
nie mam odczucia, ze w swoich wpisach kierujesz sie dobrem Polski i Polakow.
Jezeli dobrze interpretuje Twoje wpisy to nie uwazasz sie za Polaka ani obywatela tego kraju.
Twoja ojczyzna jest niemiecki Slask a obecnie Niemcy (popraw mnie jesli sie myle).
Tak samo reprezentujesz opinie, ze Slask powinien ponownie przejsc pod administracje niemiecka (i tutaj ponownie mozesz mnie poprawic).

Takie mam odczucia czytajac Twoje wpisy.
Oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze na polskim forum nie spotyka to sie z zyczliwym przyjeciem ale jest Ci to obojetne.
Mysle, ze nawet wiecej: daje Ci to swoista satysfakcje wykazywania swoistej niemieckiej przewagi nad wszystkim co polskie.

Nie podoba mi sie Reni temat. Jak na moje odczucie jest zbyt agresywny.
Ale chyba trafia w punkt.

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - Diego9 - 01-02-2019

(01-02-2019, 20:46)RENIA napisał(a): Znalazl sie nawiedzony prorok Smile Idz na Facebook czy inne popularne fora a nie glos swoich andronow wsrog gospodyn wiejskich i opiekunek.Wielkie slowa a audytorium malutkie.

Ja mam wrazenie,ze ta wiedza dobrze ci namieszala w glowie.Pozostal ci tylko jeden sluchacz-Iberte ale i jego zameczysz niebawem.

i wsrod jednej logopedki,ktorej mezem jest Zyd a ferdydurke chce jej antysemitysm wciskac

Freddy,to nie jest temat taki jak zwykle sie robi na wochenede.We mnie sie skumulowala zlosc z  calego tygodnia,czytajac jego przemadrzale wpisy i ponizajace traktowanie nas tutaj jako Polakow.  To jego swiadome ponizanie nas  i  wymyslanie nam wad nawet tych,ktorych nie mamy.Wyslugiwanie sie naiwnymi userkami, udawadnianie Iberte,ze jest od niego glupszy nie mowiac juz jak sponiewierana byla Diego i Sloninka.Czy nie  ma kija na niego.Beztroska z jaka on sobie tu z nami poczyna wola o pomste.Freddy,ty jako mezczyzna moze nie odbierasz tak wrazliwie jego obrazliwych epitetow ale ktos kto nie ma tak chamskiego towarzystwa w realu,to jest szokujace. Jak mozna w taki wulgarny sposob zwracac sie do kobiety o ktorej sie niewiele wie.On sie w ogole nie liczy ze slowami.Niestety tu nie ma takiej kontroli i wszystko uchodzi mu plazem. Fabek juz dawno by go wyrzucil.

[Obrazek: stop_hejterom.jpg]

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - Diego9 - 01-02-2019

mi jest obojetne gdzie kto sie urodzil, wazne mi jest zeby nie zalatwial sie w moje gniazdko,moja ojczyzna jest mi droga i tu zyje moja rodzina, tu spedzilam wspaniale chwile, ferdydurke nie widzi, ze narod niemiecki to pathologia, ktora wymiera i zostaje przez obce narody wypierana, ze niemcy nas zawsze napadali i mordowali bo ich nienawisc do narodu polskiego jest genetycznie uwarunkowana, nie lubie,jak ktos obraza moje uczucia do mojego kraju i wara ci polaczku-mam na mysli ferdydurke od Polski, w Polsce byles nikim, w niemczech tez niczym nie zablysnales, chyba wsrod gopsodyn , opiekunek i logopedki probujesz kariere polityczna zrobic, biedaku

Reniu nie denerwuj sie, a moze zaczniemy go po prostu ignorowac? nie reagujmy na jego wpisy i zobaczymy co on zrobi, takie doswiadczenie z psychicznie chorym, moze mu to pomoze, my go karmimy jak jakiegos pasozyta,

polaczek

Pogardliwe określenie osoby, charakteryzującej się np. pazernością, cwaniactwem, przesadnym oszczędzaniem, otumanieniem.
Bardzo często nadinterpretowane i mylone z lekceważącym określeniem osoby pochodzenia polskiego.

ferdydurke to taki typowy polaczek

(01-02-2019, 20:55)Freddy napisał(a): ferdydurke,
nie mam odczucia, ze w swoich wpisach kierujesz sie dobrem Polski i Polakow.
Jezeli dobrze interpretuje Twoje wpisy to nie uwazasz sie za Polaka ani obywatela tego kraju.
Twoja ojczyzna jest niemiecki Slask a obecnie Niemcy (popraw mnie jesli sie myle).
Tak samo reprezentujesz opinie, ze Slask powinien ponownie przejsc pod administracje niemiecka (i tutaj ponownie mozesz mnie poprawic).

Takie mam odczucia czytajac Twoje wpisy.
Oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze na polskim forum nie spotyka to sie z zyczliwym przyjeciem ale jest Ci to obojetne.
Mysle, ze nawet wiecej: daje Ci to swoista satysfakcje wykazywania swoistej niemieckiej przewagi nad wszystkim co polskie.
Freddy kiedy ludzie mnie pytają skąd jestem - odpowiadam z Polski.
Moją ojczyzną jest Slonsk pod polską administracją, ale wychowano mnie w innych niż polskie wartości.
Nikt w domu rodzinnym nie wbijał mi do głowy hasła Bóg, honor, ojczyzna.

Nie chce, by Slonsk przeszedł w administracje niemiecką - kto by to sfinansował, a po za tym z byłego Slonska zostały już tylko okruchy.
Chciałbym natomiast by Slonsk i Polska stały się prawdziwą częścią europejskiej wspólnoty, bez narodowych tonów i bycia we wspólnocie na zasadzie "Dajcie nam"
Od 15 lat jest Polska w unii, a większość tekstów jakie czytam, to polskie żale do unii i polskie narzekanie na unię.
Przecież 15 lat temu Polska nie spełniała warunków unijnych, ale została przyjęta, bo niemiecki polityk Verheugen przymknął oko na polskie braki i niedociągnięcia. Niemcy zrobili Polsce prezent zgadzając się na przyjęcie Polski do unii, 
a Polacy od samego początku marudzą jak to ich unia skubie i okrada, oraz rabuje i niszczy polską tożsamość.
To są słowa Polaków i tych idiotyzmów słuchają Niemcy, jak oni nas mają traktować za normalnie myślących ludzi?
Bez unii Polska byłaby dzisiaj na poziomie dzisiejszej Ukrainy.

(01-02-2019, 21:43)ferdydurke napisał(a): Niemcy zrobili Polsce prezent zgadzając się na przyjęcie Polski do unii,

No tak.... mysle, ze to utozsamianie niemieckiej woli z wola Unii Europejskiej razi nie tylko Polakow.
Niemcy z racji swojego najwiekszego udzialu finansowego w budzecie Unii uwazaja, ze nalezy im sie z tego tytulu decydujace rola w kierunku rozwoju tej organizacji.
Polacy, po rosyjskiej hegemonii odrzucaja stanowcza hegemonie niemiecka w Unii.
Tez jestem tego zdania.

Uwazam, ze w Unii Europejskiej panstwa czlonkowskie powinny sie spotykac na "Augenhöhe" bez podtekstu posiadanego majatku czy wartosci eksportu.

Jezeli Niemcy czy Francja maja nadawac ton w Unii to po kiego licha mamy (i utrzymujemy) tam jakis Parlament Europejski?

(01-02-2019, 21:53)Freddy napisał(a):
(01-02-2019, 21:43)ferdydurke napisał(a): Niemcy zrobili Polsce prezent zgadzając się na przyjęcie Polski do unii,

No tak.... mysle, ze to utozsamianie niemieckiej woli z wola Unii Europejskiej razi nie tylko Polakow.
Niemcy z racji swojego najwiekszego udzialu finansowego w budzecie Unii uwazaja, ze nalezy im sie z tego tytulu decydujace rola w kierunku rozwoju tej organizacji.
Polacy, po rosyjskiej hegemonii odrzucaja stanowcza hegemonie niemiecka w Unii.
Tez jestem tego zdania.

Uwazam, ze w Unii Europejskiej panstwa czlonkowskie powinny sie spotykac na "Augenhöhe" bez podtekstu posiadanego majatku czy wartosci eksportu.

Jezeli Niemcy czy Francja maja nadawac ton w Unii to po kiego licha mamy (i utrzymujemy) tam jakis Parlament Europejski?
Czyli niecałe dwa milony Łotyszów ma mieć tę samą siłe, co 82 milionów Niemców, czy 38 milionów Polaków?
Ten system ma słabość i należy go odpowiednio skorygować. 
Niestety nie przemyślano tego poszerzając unię o byłe demoludy. Sad 
Jeśli się tego nie zrobi, to unia się rozleci i wtedy zobaczymy ( ja już nie ) kto wyjdzie na tym jak Zabłocki na mydle.

Tez jestem za reforma UE.
Obawiam sie tylko, ze wyobrazenia mamy rozne.

(01-02-2019, 22:45)Freddy napisał(a): Tez jestem za reforma UE.
Obawiam sie tylko, ze wyobrazenia mamy rozne.
Freddy, opisz swoje wyobrażenia, a wtedy zobaczymy, czy się zgadzamy, czy mijamy.
Ja jestem jasno za parytetem liczby mieszkańców, czyli Polska ma 46 głosów jeśli przyjmiemy, że DE ma 100 głosów. 
Łotwa będzie miała dwa głosy. Grecja 13, a Francja 82.

Jestem w pracy. Moze przy innej okazji

Pozdrawiam

RE: OKUPACJA SLONZAKOW,NA POLSKIM FORUM: - "RENIA" - 02-02-2019

Freddy juz padl pod naporem kwiecistej  dyskusji. Dyplomatycznie  i elgancko wycofal sie z uciazliwej rozmowy.

A tak toczy sie dyskusja z iberte,to odpowiedz Ferdydurke.Brzmi jak "podzieka" za uprzejma rozmowe.

"Czy ty sądzisz, że nawet najwybitniejszy prawnik świata z głowy przytoczy ci odpowiedni paragraf do odpowiedniego przypadku? Jeśli tak sądzisz, to jesteś idiotą do sześcianu!  "--napisal uprzejmie Ferdydurke.

Czy jest jakis wyzszy stopien zidiocenia od szescianu?

Iberte,ty masz anielska cierpliwosc. A moze ty go chcesz zaglaskac na smierc? Smile