Post: #986
Dobrze rozumiem? Sprawdz kochana..
- 2,5 szkl. maki pszennej (Typ maki ?)
- 2,5 szkl. maki zytniej (Typ maki ?)
- 1/4 szkl. siemienia lnianego (w calosci, czy zmielonego?)
- 1/4 szkl. platkow owsianych
- 1/4 szkl. otrab
- 1/4 szkl. ziaren slonecznika lub nasion dynii
- 50 ml zakwasu
- 500 ml wody
________________
bez soli?
* wymieszac mixerem
* foremke posmarowac olejem, posypac otrebami
* wlozyc ciasto i postawic na 12 godzin do piekarnika
* piekarnik nastawic na 190 stopni i po osiagnieciu temperatury piec 1 godzine i 30 minut
* do piekarnika wstawic tez wode , chleb bedzie bardziej mokry
- 2,5 szkl. maki pszennej (Typ maki ?)
- 2,5 szkl. maki zytniej (Typ maki ?)
- 1/4 szkl. siemienia lnianego (w calosci, czy zmielonego?)
- 1/4 szkl. platkow owsianych
- 1/4 szkl. otrab
- 1/4 szkl. ziaren slonecznika lub nasion dynii
- 50 ml zakwasu
- 500 ml wody
________________
bez soli?
* wymieszac mixerem
* foremke posmarowac olejem, posypac otrebami
* wlozyc ciasto i postawic na 12 godzin do piekarnika
* piekarnik nastawic na 190 stopni i po osiagnieciu temperatury piec 1 godzine i 30 minut
* do piekarnika wstawic tez wode , chleb bedzie bardziej mokry
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.