Post: #525
(18-11-2017, 11:00)Majami napisał(a): FerdydurkeZrobiłem w weekend gęś, ale piątkowy koncert zabrał mi trochę czasu, którego brakło na przygotowanie kasztanów i gęś była nadziana tradycyjnie - gruszki, jabłka, śliwki i suszona żurawina.
Kolejny typ na nadzienie z gęsi to pieczona cebula ( w całosci ) i ziemniaki ( tez w całosci ) do tego dodać nadzienia z watróbek ( tak jak na pasztet )
Nie próbowałam , widziałam to w tym tygodniu w TV , Gesslerowa to robiła.
Ja dziś klasyka robie, piersi Barberie ente mit orangensauce. Mam nadzieje że zostanie troche bo na jutro planuje pastrami z tej piersi.
Nie przekonuje mnie recepta Gesslerowej - ja do drobiu nigdy nie dodaję cebuli, choć uważam cebulę za królową warzyw.
Jedyna kombinacja drobiu i cebuli, to wątróbka drobiowa smażona na patelni z cebulką.
Przy robieniu Ente a la orange musisz uważać, by za dużo Cointreau nie wylądowało w organizmie
