Post: #501
Ferdydurke
Umyc kasztany i naciąc nożem na krzyż od strony białej plamki. Upiecz w piekarniku 200 stopni- 15 minut. Obierz kasztany łupinek i skórki. Podsmaż na maśle 2-3 minuty. Potem zmieszaj z nadzieniem jabłkowo ziołowym i wsadż gesi w dupsko
Podobno smakuje wybornie.
Jak sie nie uda to ratuj się w Kolonii w hotelu Exelsior ( cała to koszt jakiś 180-200 euro), tam robia ją wybornie i masz na to moje słowo .
Na biednego nie trafiło
ps: proszę nie chlac calvadosu przeznaczonego do farszu
Umyc kasztany i naciąc nożem na krzyż od strony białej plamki. Upiecz w piekarniku 200 stopni- 15 minut. Obierz kasztany łupinek i skórki. Podsmaż na maśle 2-3 minuty. Potem zmieszaj z nadzieniem jabłkowo ziołowym i wsadż gesi w dupsko

Podobno smakuje wybornie.
Jak sie nie uda to ratuj się w Kolonii w hotelu Exelsior ( cała to koszt jakiś 180-200 euro), tam robia ją wybornie i masz na to moje słowo .
Na biednego nie trafiło

ps: proszę nie chlac calvadosu przeznaczonego do farszu
