Post: #13
Kuchnie - niemieckie i polskie są podobne, bo zostały uwarunkowane, środowiskiem i naturą w jakiej powstawały, a te były podobne, więc i kuchnie były podobne.
Mamy pewne potrawy, których w kuchnii niemieckiej nie było, do nich należą m.in.:
flaczki - mniam, mniam :=))
zupa ogórkowa
żurek,
barszcz czerwony.
Różniliśmy się także metodami produkcji wędlin, kiedyś polskie były zdecydowanie lepsze, dzisaj trudno kupić polską wędlinę, która by smakowała jak kiedyś. Jedyna szansa, to zakup z prywatnych ubojów, ale nie w sklepach.
Mamy pewne potrawy, których w kuchnii niemieckiej nie było, do nich należą m.in.:
flaczki - mniam, mniam :=))
zupa ogórkowa
żurek,
barszcz czerwony.
Różniliśmy się także metodami produkcji wędlin, kiedyś polskie były zdecydowanie lepsze, dzisaj trudno kupić polską wędlinę, która by smakowała jak kiedyś. Jedyna szansa, to zakup z prywatnych ubojów, ale nie w sklepach.