Post: #369
Low Carb Apfelkuchen
![[Obrazek: 17160967_1257067747717005_1988891229_n.j...e=58C21AC0]](https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/17160967_1257067747717005_1988891229_n.jpg?oh=edaf59000077beaa51b88a57ab88448d&oe=58C21AC0)
fot. ychna
Piec w temp. 180° ok. 40 minut.
Pyszniutkie ciasto, najlepiej dobrze schlodzone, wg mnie mozna spokojnie zmiejszyc ilosc srodka slodzacego, albo uzyc kwaskowatych jablek, lub namoczyc jablka w swiezym soku pomaranczowym, albo skropic sokiem z limety.
oryginalny przepis:
http://www.chefkoch.de/rezepte/2621681411744812/Low-Carb-Apfelkuchen.html
![[Obrazek: 17160967_1257067747717005_1988891229_n.j...e=58C21AC0]](https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/17160967_1257067747717005_1988891229_n.jpg?oh=edaf59000077beaa51b88a57ab88448d&oe=58C21AC0)
fot. ychna
- 120 g maki migdalowej
- 50 g mielonych migdalow
- 100 g Frischkäse
- 4 jajka
- 1 lyzeczka ekstraktu wanilli
- 2 lyzeczki cynamonu
- 3 male jablka (starlam 1 jablko na grubych oczkach i dodalam jablek ze sloika z sokiem z limonki)
- 90 g cukru kokosowego lub innego, wg uznania
- 115 g stopionego masla
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Piec w temp. 180° ok. 40 minut.

oryginalny przepis:
http://www.chefkoch.de/rezepte/2621681411744812/Low-Carb-Apfelkuchen.html
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.