Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 2.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FORUMOWY HYDE PARK.
Hej iskierka,co sie tam dzieje na twoim watku. Tam piosenki sa paswiecane pamieci pamieci usera.Jakiego? Umarl ktos a my nie wiemy? Napisz cos o tym czy MaMa robi sobie zarty.
22-03-2019, 23:36

Poszlam jeszcze raz,zeby skopiowac,jakby ktos mi nie wierzyl.MaMa napisal:

MaMa
Użytkownik

Oznaką człowieczeństwa nie jest zajadanie się chlebem i patrzenie sąsiadowi w okna. Głupiec widzi i komentuje wszystko. Mędrzec widzi wszystko i się uczy, bez zbytnich słów.
Ku pamięci szlachetnych userów, których miałem przyjemność poznać.. Smile"

No bardzo tajemniczy jest ten komentarz. Confused
22-03-2019, 23:55

Dzien dobry Reniu Smile
To nie jest moj watek. Pod taka nazwa mialam na MP i teraz na Migrelo.
Oh, ta ciekawosc.
Pozdrawiam.
23-03-2019, 10:42

(22-03-2019, 09:54)RENIA napisał(a): Tez mysle,ze w realu wszyscy sa lepsi  jak tutaj sie prezentuja. Czy tutaj mozna naprawde pokazac sie jacy estesmy naprawde? To praktycznie jest niemozliwe. Inni wiedza o nas wiecej niz my sami. Inni znaja nas lepiej  i oceniaja nas
perfekt.Wiedza,ze jestes stara i glupia,ze masz cos z deklem,ze musisz sie leczyc  albo zmienic lekarza bo ten ci nie pomaga.

Czy mozna sie przebic przez ta diagnoze i pokazac siebie w lepszym swietle?

Nikt ci nie uwierzy.Powie,ze zmyslasz albo klamiesz i chcesz tu imponowac.

I tak istniejemy tu sobie jako banda dzikusow,ktora nie potrafi sie zachowac i jest upierdliwa.

Inni znaja cie lepiej niz ty sama i musisz sie z tym pogodzic.

Witam wiosennie mimo wszystko. Smile
Jezeli ktos w necie zajmuje sie tworzeniem postaci , z ktora w rzeczywistosci nie ma nic , albo malo wspolnego , to rzeczywiscie trudno jest powiedziec o nim cos wiecej , poza tym , ze sie bawi .
W innej sytuacji uwazam , ze pokazujemy w necie predzej jacy jestesmy naprawde , niz w zyciu realnym .
Dlaczego?
Odpada tu wiele hamulcow , anonimowosc pozwala na wiecej , adwersarz ..czlowiek jest nickiem bez twarzy ..nie zauwazymy , ze jest zraniony , smutny , ponizony .
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • MaMa
23-03-2019, 11:10

(22-03-2019, 15:53)Leon 66 napisał(a): Moja dusza spojrzala i powiada tak...

Niektore kochliwe  i potrzebujäce  
biorä kazdego...
jak leci.
Bo  owy 
to jedyny na horyzoncie  , bo chce  jeszcze raz  sprobowac ,
bo moze to  wreszcie ten .

Nie jest idealny , ale moze da sie go przerobic. ?- 

Przymyka  sie wiec sliczne oczy  na   upierdliwy gewizdek  osobistego Rauchmelder ..
i idzie w dym..

No ale z innej strony..
Jak nie  sklamie ze jest nim, jego muzykä ,  jego winem zarostem ,oczarowana , 
przepusci szanse .

To co robic ? 
 Po wypiciu   odpowiedniej dawki  tego niedobrego czerwonego wina - bierze  tego 
co  sie  napatoczyl.

-ogolony czy nie, 
 zanudzajäcy upierdliwä muzyczkä...
czy nie .

Bo  przepusci okazje  i bedzie zalowala  zapytowywujäc sie  miesiäcami --jak dlugo   znowu trzeba czekac  
na nastepnego,

a czas moi mili nie stoi w miejscu  , czas 
nieublagalnie ucieka.

Tik , tak...tik, tak....

Tez sobie przyzwolilam  rozwinäc  powyzsze frazesy. na temat dusz i spojrzen...

jojczysz i jojczysz 
23-03-2019, 11:35

Unka napisala---W innej sytuacji uwazam , ze pokazujemy w necie predzej jacy jestesmy naprawde , niz w zyciu realnym .

Ja bym dodala,ze owszem pokazujemy wiecej ale nie koniecznie  te najlepsze cechy.Jestesmy tu bezkarni,w realu  za beszczelna wypowiedz mozna zarobic prawy prosty w sama twarz.Tutaj co najwyzej,cieta riposte i za 2 dni wszystko idzie w zapomnienie.

Druga strona tej tutaj bytnosci to mozliwosc tworzenia sobie nowego zyciorysu.Im bardziej ktos zakompleksiony tym bogatszy zyciorys.

Jedno  jest pewne,kwitnie manipulacja,dominacja,intrygi i kaskada obelg i nieciekawych epitetow.

Majami,tez jej napisalam cos w podobnym stylu,to sie obrazila i napisala,ze nie bedzie wchodzila na moj watek.
.
Moze bedzie spokoj
23-03-2019, 12:05

Nawet nie witam,bo nie ma kogo.Forum jakby wymarlo.Czy cos sie stalo  o czym ja nie wiem? Przeniesliscie sie na Migrelo?

Zapodam wam Cisze,piekna wzruszajaca melodia i  pasujaca na dzisiejszy smutek na forum.

Moze jednak sie ktos odezwie i powie mi oco chodzi?

24-03-2019, 11:10

Każdy pisze gdzie chce.
W swoim imieniu napisze że mam dosc elaboratów tych co wszystkie rozumy pozjadali i wydaje im się że maja jakieś wyjątkowe od innych zycie.
Wydaje im się też że mogą być na tyle grubiańscy i bezczelni by ocenić postępowanie innych , nie znając uwarunkować tegoż postępowania.
Wiecznie wtrącających się w cudze sprawy i wiecznie krytykujących wszystko i wszystkich.

Najpierw wujek dobra rada , a teraz cioteczka.
Lata mijają , a oboje państwo zamiast otwierać umysł na świat to nasiakają coraz większą małomiasteczkową dulszczyzną.
24-03-2019, 12:29

Przyganial kociol garnowi! Big Grin
24-03-2019, 13:29

No pierwsze jaskolki juz przylecialy Witam.

Majami,ta od elaboratow,obiecala,ze juz tu nie przyjdzie.Idzie ku dobremu Smile

Fellah a ty garnek czy kociol?? Zartuje,zebys wiedzial Tongue  Wnosisz tu zawsze pozytywna energie. I fajnie.

W Monachium od kilku dni jest piekna pogoda i ludzie juz jezdza kabrioletami a to znaczy,ze bedzie juz cieplo.

Wszyscy pewnie poszli na spacery ,na rowery.Ja musze siedziec w domu.Mam silna kulpature tzn bola mnie wszystkie miesnie.Chyba przesadzilam z tymi cwiczeniami i marszami 4 km dziennie. Nawet masaze nie pomagaja. Trzeba siegnac po Voltaren. Kupilam skrzydlokwiat 3 szt. Podobno czysci powietrze i dobrze robi tym co dlugo przy komputerach siedza.To cos dla nas. Smile
24-03-2019, 14:38

Czesc Renia.
Widac ,ze wiosna wszystkich stawia do pionu i kazdy zaczyna jakby zycie od nowa Wink Mysle,ze 4 km dziennie to wystarczy a odpusc sobie wtedy cwiczenia.Od stycznia chodze na Hatha Yoge i bardzo sobie chwale.To dla tych co pragna takiego wewnetrznego wyciszenia a zarazem cos tez dla samego ciala.Dobre polaczenie. Polowalam na dobrego instruktora bo teraz jest tych instruktorow jak grzybow po deszczu WinkAle nie wszystkie cwiczenia jestem w stanie zrobic.
Zycze zdrowka Smile A co zrobilas z ta masa hiacyntow ? Ja z jednym w domu nie wyrobilam ,dalam go na taras bo tak pachnial az dusilo!Skrzydlokwiat ,ladna roslina i ciekawy kwiat. Kiedys byl w kazdym domu(pamietam z dziecinstwa),teraz znowu wrace w nasze laski Wink
"Kiedy patrzę w oczy zwierzęcia,nie widzę w nich zwierzęcia.Widzę istotę żywą.Widzę przyjaciela.Czuję duszę."   A.D.Williams
24-03-2019, 16:28

(24-03-2019, 14:38)RENIA napisał(a): W Monachium od kilku dni jest piekna pogoda i ludzie juz jezdza kabrioletami a to znaczy,ze bedzie juz cieplo.
Wsiadłem dzisiaj do autka patrzę na termometr - 22°C, słonko wali, no to dach w dół.
Wyjechałem na AB i dziwie się co mi tak zimno. Big Grin Patrzę na termometr - 11°C Confused
No więc wszystkie ogrzewania włączyłem i jakoś dotarłem do celu z otwartym dachem. Wink
24-03-2019, 19:10

Luce,ja  mam mala wydolnosc pluc,od dziecka i moj lekarz kazal mi kupic sobie taki licznik do mierzenia krokow i dziennie robic 7 km.Jeszcze nigdy nie udalo mi sie zrobic tego rekordu. Ruszac sie trzeba  ale wychodzia ze mnie te godziny spedzone przy komputerze. W sypialni mam rowerek ale nudno.Wchodze tylko jak za duzo sie najem. Smile

Ferdydurke chcial poczuc wiatr we wlosach Big Grin

Troche za wczesnie a w ogole kabriolety na autostrade sie nie nadaja.Moze leb urwac Smile To samochod na podryw. Tongue
24-03-2019, 20:38

(24-03-2019, 20:38)RENIA napisał(a): Ferdydurke chcial poczuc wiatr we wlosach Big Grin

Troche za wczesnie a w ogole kabriolety na autostrade sie nie nadaja.Moze leb urwac Smile To samochod na podryw. Tongue
W jakich włosach? Big Grin 
Dzięki cabrio już w kwietniu wyglądam jakbym był stałym bywalcem Sonnenstudio Cool 
Cabrio nadają się na AB, tylko jest jeden problem - masz spaloną jedną stronę, tą w którą jedziesz. 
W drodze powrotnej też musisz mieć słońce, by było równomiernie!
Ja tego szczęscia w ubiegłym roku nie miałem. Confused
24-03-2019, 20:53

Z ta minusowa temperatura to sie chyba Ferdydurke przejezyczyles ? Straszysz tutaj Syberia Wink

Ja mieszkam blisko Nürburgring .Juz od cieplej wiosny do poznej jesieni wlasnie tam odbywaja sie rozne spotkania automobilowcow. Jakie cuda mozna zobaczyc ! Stare cabriolety i ludzie w nich ubrani wedlug mody z lat ,z ktorych pochodzi auto. Ja to zawsze ogladam bedac w Bad Münstereifel.Jak mieszkalam w mojej poprzedniej wiosce w gorach ,jeszcze blizej Nürburgringu to odbywaly sie wyscigi ale takie nie na serio,to wlasciwie byly pokazy starenkich odpicowanych wspanialych autek.Jezdzily wtedy z "szalona" szybkoscia po tych gorskich serpentynkach.

Renia to moze nie maszeruj tylko sobie troche szybciej chodz.Najlepiej po parkach i tam gdzie jest swieze powietrze.Z niewydolnoscia pluc 7 km dziennie to moze za duzo? Ja tyle robie bez problemu ale zawsze mam psa i dlatego tez kondycje. Natomiast bardzo ciezko mi sie wchodzi po schodach. Na trzecie pietro jeszcze wejde bez problemow ale np na 5-te u mojej siostry to juz tragedia! Wspinanie sie pod gorke tez nie jest dla mnie. Robie to niezwykle powoli ale po plaskim bije kilometry nawet do 15 dziennie i tego nie czuje. Ale musi byc plaskoWink
"Kiedy patrzę w oczy zwierzęcia,nie widzę w nich zwierzęcia.Widzę istotę żywą.Widzę przyjaciela.Czuję duszę."   A.D.Williams
24-03-2019, 21:18

(20-03-2019, 12:08)Iskierka*** napisał(a): Ja juz nie organizuje spotkan, brak czasu. Tomka, znam osobiscie. Fajny chlopak.

Tomek jest tak fajny, że właśnie na migrelo.de dorobił się wokandy! Mam nadzieję, że nie jest bezrobotnym "fajnym gołodupcem" i trochę kasy na konto wpłynie! Big Grin
25-03-2019, 01:21

Renia napisała:

"Majami,ta od elaboratow,obiecala,ze juz tu nie przyjdzie.Idzie ku dobremu Smile

Fellah a ty garnek czy kociol?? "

Fellah to...rondel. Żeliwny okopcony rondel.
A tej od elaboratów niech dobry Bóg pomoże co by wytrwała w obietnicy, wszak ta..."postac" obietnic zazwyczaj nie dotrzymuje Sad
25-03-2019, 01:29

A zjelczala slonina akurat na rondlach sie zna! Big Grin
Muchy cie juz opsraly i robale po tobie chodzom!
25-03-2019, 01:42

(25-03-2019, 01:42)Fellah napisał(a): A zjelczala slonina akurat na rondlach sie zna! Big Grin
Muchy cie juz opsraly i robale po tobie chodzom!

Jest dokładnie tak jak piszesz. Masz klasę i czar!
No i...wnosisz tę "pozytywna energię" jak zauważyła spostrzegawcza Renia

Bądź pozdrowiona.
25-03-2019, 01:56

Wiem! Nie tylko Renia to mowi!
Jezeli ja okopcony rondel, to ty smierdzaca slonina i jestesmy kwita.
25-03-2019, 21:04

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: