Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PIS - Prawo i Sprawiedliwość
Jest jeszcze gorzej !!!
Kilku z tych rzadowych popaprańców ( sławetne dyplomatołki Bartoszewskiego ) w ostatnch dniach powoływało się na KONSTYTUCJE.
Natomiast o dobrosasiedzkie stosunki z Niemcami zadbał sam tw. Wolfgang , bredzac publicznie kocopoly w Berlinie.
20-11-2018, 14:09

Bartoszewski juz nie jest dla Ciebie Panem Profesorem?
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
20-11-2018, 17:10

Akurat ja do Bartoszewskiego zawsze miałam respekt i dla mnie zawsze bedzie autorytetem.
20-11-2018, 17:28

thttps://innpoland.pl/131837,moja-wizja-jest-warta-poswiecania-gospodarki-mocne-slowa-kaczynskiego-w-wywiadzie-dla-reutersa-ekonomisci-sa-w-szoku
Skoro brata po smierci okrzyknieto drugim Piłsudzkim , to strach się bac kim tego wizjonera okrzykną.
21-11-2018, 14:23

Premier Mateusz Morawiecki pomodlił się za Polaków w czasie obchodów 27. rocznicy powstania Radia Maryja. Zwrócił się do Matki Boskiej o pomoc. Przy okazji w wystąpieniu podzielił rodaków na tych lepszych - należących do Rodziny Radia Maryja oraz gorszych czyli tych, którzy nie mają z nią związków. Według niego, to właśnie ci nie kochają Polski.

Nie chciałabym diagnozowac, ale....strach się bać  Dodgy
03-12-2018, 20:14

(03-12-2018, 20:14)Słoninka napisał(a): Premier Mateusz Morawiecki pomodlił się za Polaków w czasie obchodów 27. rocznicy powstania Radia Maryja. Zwrócił się do Matki Boskiej o pomoc. Przy okazji w wystąpieniu podzielił rodaków na tych lepszych - należących do Rodziny Radia Maryja oraz gorszych czyli tych, którzy nie mają z nią związków. Według niego, to właśnie ci nie kochają Polski.

Nie chciałabym diagnozowac, ale....strach się bać  Dodgy

Widzę zielonka, że przeszłaś przez operacje okulistyczną i przejrzałaś na oczy! Tongue
Tak trzymaj! Wink
04-12-2018, 01:09

[Obrazek: nowy-plan-morawieckiego_2018-04-22_09-34-53.jpg]
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ferdydurke
04-12-2018, 15:58

Ziścił się CZARNY SEN kaczyńskiego
https://natemat.pl/256899,ojciec-tadeusz-rydzyk-zaklada-wlasna-partie-dokumenty-juz-trafily-do-sadu

Tadammmmmm i doczekalismy . Jak teraz wygladają wszyscy falujacy i trzymajacy sie na urodzinach radyjka ?
04-12-2018, 17:43

Czarny sen? Raczej zisciło sie marzenie Jarka.
Marzenie o kolejnej partii prawicowo-konserwatywnej z ktora bedzie mozna wejsc w koalicje i utrzymac sie przy wladzy.
Wybory do Sejmu juz za pasem, PiS nie uzyska prawdopodobnie bezwzglednej wiekszosci i aby utrzymac sie przy wladzy bedzie potrzebowal koalicjanta.
A kto chce na dzien dzisiejszy takiej koalicji z PiSem? Nikt.
Partia Ojca Rydzyka to nie konkurencja dla PiSu. To nadzieja na wygranie wyborow 2019.

04-12-2018, 18:19

Partia rydzyka to nic innego jak podział głosów na " prawicy "
Podział oznacza to że jarkowi zabierają.

Jakiego koalicjanta ?
Ty Freeddy sadzisz że ktokolwiek z tych wyznawców toruńskiej sekty głosował na opozycje ?
Koalicjanta w którym KTO trzyma przywództwo ( bo zakonnik oficjalnie nie może ) ?

Przeciez utworzenie takiej partii nie powieksza elektoratu , tylko dzieli.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ferdydurke
04-12-2018, 18:24

Trzy lata się rydzol przygladał jak się kieruje z tylnego fotela ;
Kto mu to pokazał ?
Proponuje siedzibe partii przeniesc z Torunia na zamek do Malborka , to bedzie własciwa oprawa dla jasniepanującego.
Obawiam się bowiem że kunus Nowogrodzkiej nie odda bez walki hihi
tadziowi juz pewnie ślinka cieknie i ostrzy zeby na spółke Srebrna .

No chyba że infant Ziobro wysle CBA i skarbówke do Torunia i zacznie odrabiac punkty w zamian za stołek premiera ( wszak Morawiecki się juz lekko opatrzył , a i te jego kłamstwa nie za dobrze sie kojarzą )
04-12-2018, 18:46

Majami,
kruk krukowi oka nie wykole.
PiS robi bokami i potrzebuje wsparcia.
Rydzyk to nie konkurent dla Jarka.
To jego kolejna figura na szachownicy polskiej polityki.
Moze to wieża, moze goniec.
Jednak król pozostanie zawsze jeden.

04-12-2018, 19:37

Obawiam się że"król " czy jak go tam nazywasz , stracil kontrolę nad tym wszystkim.'Jego duzym błedem było to ze dał się wyizolować swoim własnym " dworzanom "
Podaj mi przykład skad PiS ma niec wsparcie ? Tylko nie wymieniaj mi opcji toruńskiej bo ta juz miał wczesniej. To jest czesc jego żelaznego elektoratu.
04-12-2018, 19:49

Nie ma. Pisalem przeciez, ze PiS swoja polityka zrazil do siebie wszystkie partie polityczne.
Tak samo uwazam, ze nie uzyska juz bezwzglednej wiekszosci w parlamencie.
Potrzebny jest czarny koń.

04-12-2018, 19:54

Jaki czarny koń ?
Własnie widzimy jak kruki sobie staja do oczu. To jest rozłam pisu.
Opcja Torunska niepogodzona z utrata stanowisk ktore to hojnym gestem sypały miliony , rusza do ataku.
Troche się tłoczno zrobiło na urodzinach i teraz trzeba ratować wpływy zanim ci ktorzy dzis są władni sypac kasę ich nie przejmą.

szyszko lat 74 . macierewicz lat 70 już nie maja zbyt wiele czasu i doskonale o tym wiedza że mlodzi ( juz tez w srednim wieku) gniewni depcza im po pietach.

Spadochroniarzy do Brukseli coraz wiecej , bo jak wiemy tylko do niektórych prezesina jest bardzo przywiązany .
Ci którzy nie przysporzyli mu profitów w postaci spółki Srebrna i ogromnej kasy ze Skoków sa mu raczej obojetni i podlegaja wymianie.
Maciarewicz to wypalone i zle sie kojarzące Smoleńskie paliwo i sledztwo , na którym juz się nic nie ugra i dalej nie pojedzie.
04-12-2018, 20:08

Majami,
moze zostanmy Ty przy swoim czarnym snie, ja przy spelnionym marzeniu, ok?
Jeszcze Rydzyk zadnej partii nie zalozyl. Poczekajmy co sie bedzie dzialo jak ją zalozy i po czyjej stronie sie opowie.
Dyskusje na dzien dzisiejszy to czyste dywagacje i wróżenie z fusów.
A na to brakuje mi czasu.

Pozdrawiam

04-12-2018, 20:16

Partia jest juz w rejestracji w Śadzie Okregowym.
04-12-2018, 20:18

(04-12-2018, 20:16)Freddy napisał(a): Majami,
moze zostanmy Ty przy swoim czarnym snie, ja przy spelnionym marzeniu, ok?
Jeszcze Rydzyk zadnej partii nie zalozyl. Poczekajmy co sie bedzie dzialo jak ją zalozy i po czyjej stronie sie opowie.
Dyskusje na dzien dzisiejszy to czyste dywagacje i wróżenie z fusów.
A na to brakuje mi czasu.

Pozdrawiam
Freddy, ale od tego właśnie są takie fora jak te, by sobie podywagować. 
Nikogo nie interesuje fakt ile razy dzisiaj oddałem mocz. 
Natomiast powstanie rydzykowej partii jest interesujące i uważam ten temat za warty dyskusji.
W ARD w każdą niedziele o 12:04 jest taki program Presseclub i w nim dziennikarze dywagują na różne tematy, program jest też transmitowany w radiu WDR5. Zobacz, przemyśl!
04-12-2018, 22:01

Ja mam czas to sobie mogę dywagowac do woli.
Takie dywagacje prowadziismy kiedys na temat Ukrainy . Mało nas wtedy nie zlinczowano ( mnie i Ferdiego)
Dzis obserwujemy jak nasz scenariusz sie sprawdza od lat.

Dostałam wtedy baty za to ze napisałam ze swiat bedzie miał gdzies Ukraine i Rosja zrobi co chce.
04-12-2018, 22:06

Najśmieszniejsze w tym jest to, że sankcje dotyczące Rosji, bardziej dotknęły sankcjonujących niż sankcjonowanego.
Najlepsze jest to, że pomimo sankcji buduje się Nord-Stream2 i Ukraina pozostanie bez opłat tranzytowych za gaz. 
Nie będzie też miała możliwości kradzenia rosyjskiego gazu. Ludność Ukrainy zatęskni za opiekuńczą Rosją.
Drugim śmiesznym aspektem jest to, że gazociągi N-S 1 i 2 zagrażają ekosystemowi Bałtyku, a polski gazociąg z Danii jest ekologiczny Big Grin  
Pokrzyczeliśmy, pokazaliśmy klatę i teraz też nie otrzymamy opłat tranzytowych za gaz, za to "boso, ale w ostrogach" przyjdzie Polakom słono zapłacić. Będziemy płacić drogo za norweski, amerykański i kuwejdzki gaz.
04-12-2018, 22:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: