Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Obiad ! ;)
Post: #641
Anitan, dzieki za przepisik na priwie, ale zeby az tak strzec tajemnic, fiufiuuu !  Smile
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
12-10-2018, 21:39
Cytuj

Post: #642
Nikt mi tu nie płaci za moje pomysły.
Proszę bardzo polecam się na przyszłość.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
12-10-2018, 21:47
Cytuj

Post: #643
Zawsze chetnie i z przyjemnoscia, a teraz zapylaj na zagadki !  Tongue
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
12-10-2018, 21:51
Cytuj

Post: #644
ad Ychna,
ty sobie życzyłaś by to forum się rozwinęło i było miejscem, gdzie każdy chętnie zajrzy, by sobie pogaworzyć i mile spędzić czas!
Moja droga informuję cię i twoją przyjaciółkę "Blokową", że robicie wszystko, by to forum się nie rozwinęło i nie było miejscem, gdzie się chętnie zagląda i miło spędza czas.
Huśtaj się dalej i marz dalej, że staniesz się gwiazdą internetu!

     
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Majami
12-10-2018, 22:11
Cytuj

Post: #645
Co mam podac jak z konserwy spadła nalepka ?

Aleja gwiazd .....Big Grin
12-10-2018, 22:40
Cytuj

Post: #646
Vittello Tonnato
podam tylko przepis na sos
tunczyk z puszki
karpary
majonez
sol morska
cytryna
zmiksowac wszystkie produkty i sos gotowy a cilecine kazdy moze przygotowac na swoj sposob.smacznego
13-10-2018, 23:22
Cytuj

Post: #647
Pieczeń wołowa w sosie burgundzkim z puszki - Rewe
Spinatknodel , gotowe z folii - nie pamiętam jaki sklep
Sauerkraut , znalazłam w szafce - chyba Bawarski tydzień w Aldiku

Big Grin
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • fiscus
14-10-2018, 09:38
Cytuj

Post: #648
Racuchy z jablkami na jogurcie greckim i smietance, oczywiscie bez cukru.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
15-10-2018, 12:43
Cytuj

Post: #649
Rosołek po żydowsku.
Czulent właśnie dochodzi.
Potem idę wędzić sery i ryby.
15-10-2018, 13:12
Cytuj

Post: #650
Ty mnie zawsze z nog zwalisz, po co ja sie w ogole odzywalam?  Blush
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
15-10-2018, 13:16
Cytuj

Post: #651
Ten pan kaleczy rzemiosło jeśli gotuję i smaży...
Boczkiem...brak słów...
15-10-2018, 13:33
Cytuj

Post: #652
paczki sie chyba...smazy?  
nie wiem...zaden ze mnie cukiernik, ale tak jakos mi sie o uszy obilo

w minionym tygodniu bylam we Wroclawiu....tam jest jakas  plaga paczkarni, wszedzie ich pelno
ale na Swidnickiej vis a vis opery sa najlepsze...po prostu fe-no-me-nalne, z roznym nadzieniem, jeszcze cieple
zezarlam 2!!
a potem poszlam na spotkanie z ludzmi z klasy (z XIV LO- to info dla Jurka) do restauracji Konspira Angel
Tam byly placki z sosem wegierskim z zestawem surowek i...piwo Exclamation

na koniec dnia, a raczej poznego wieczoru, zamowilam SPYCH, ktory przemiescil mnie pod wskazany adres Big Grin Big Grin
15-10-2018, 16:24
Cytuj

Post: #653
Dzisiaj na obiad mieliśmy kaszę gryczaną. Do tego duszone kozaki z naszej działki. - Zostało, ale zaraz będzie kolacja... Smile
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
15-10-2018, 20:57
Cytuj

Post: #654
(15-10-2018, 13:16)ychna napisał(a): Ty mnie zawsze z nog zwalisz, po co ja sie w ogole odzywalam? Blush
Widzę,że wykopalas tego pana co głupoty opowiadał...
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
16-10-2018, 19:46
Cytuj

Post: #655
Ajvar zupa (sama skomponowalam) pyszna !
Nie wszyscy znaja ajvar, wiec podpowiadam:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/ajvar-doskonaly/
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-10-2018, 21:26
Cytuj

Post: #656


16-10-2018, 22:52
Cytuj

Post: #657
(15-10-2018, 20:57)Miecznik napisał(a): Dzisiaj na obiad mieliśmy kaszę gryczaną. Do tego duszone kozaki z naszej działki. - Zostało, ale zaraz będzie kolacja... Smile

Gratuluję życia w raju i dobrego nawadniania działki!

(16-10-2018, 21:26)ychna napisał(a): Ajvar zupa (sama skomponowalam) pyszna !
Nie wszyscy znaja ajvar, wiec podpowiadam:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/ajvar-doskonaly/

No gdybyś zrobiła zupkę twojej kompozycji z ajvaru, który mam u siebie w lodówce, to w klopie wypłakałabyś wiadro łez. Big Grin
16-10-2018, 23:29
Cytuj

Post: #658
(12-10-2018, 21:35)ferdydurke napisał(a):
(12-10-2018, 20:42)anitan napisał(a): Zaproponuje Ci czeską zupę czosnkową.
Możesz ją robić w trzech wariantach.
Oryginalny przepis znajdziesz na stronie internetowej.

anitan, już ci napisałem, że mogę ci podać przepis na zupę z czego chcesz!
Z internetu potrafię korzystać, więc nie potrzebuję twoich "orginalnych przepisów" z internetu.


Myślę, że ten wątek powinien bazować na własnej, sprawdzonej w praktyce wiedzy i efektach, które z tego wyszły.

Ja np. w zeszłym tygodniu robiłem prażanki w żeliwnym kociołku i wszystkim smakowały, a jako że jak zwykle zrobiłem za dużo, to trochę wziąłem na następny dzień i podgrzałem to w mikrofalówce. To był totalny niewypał!  Angry
Już nigdy nie będe podgrzewał potraw z kociołka w mikrofalówce! Spróbuję na patelni. 

I takich porad jak moja oczekuję na tym wątku, a nie skierowań na czeskie strony internetowe.

Jestem za, a nawet przeciw!
Dzisiaj byla swinska szpyra i piwo.
Na deser Zoladkowa.
Jutro ide na niezywa rybe.
Zoladkowa biore swoje.
Sa jeszcze dziewczyny, ktore zamiast marzyc.... gotowac potrafia

(16-10-2018, 19:46)anitan napisał(a):
(15-10-2018, 13:16)ychna napisał(a): Ty mnie zawsze z nog zwalisz, po co ja sie w ogole odzywalam? Blush
Widzę,że wykopalas tego pana co głupoty opowiadał...

Temat jest o gotowaniu, a nie wykopywaniu.
Regulamin sie klania.!
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
16-10-2018, 23:40
Cytuj

Post: #659
Anitan, potrzebuje na cito sprawdzony przepis na kiszenie kapusty, obiecalam komus, prosze !! 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
17-10-2018, 00:08
Cytuj

Post: #660
(17-10-2018, 00:08)ychna napisał(a): Anitan, potrzebuje na cito sprawdzony przepis na kiszenie kapusty, obiecalam komus, prosze !! 

Po jaką cholerę zadajesz pytanie na forum, skoro Blokowa odpowie ci na privie?
Obie zaśmiecacie tylko ten wątek! Angry
17-10-2018, 20:17
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości