Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barwy codzienności...
Diego chyba coś nie tak z tymi testami Smile
Twoim typem osobowości jest:

“Pośrednik”

Ludzie o osobowości Pośrednika są prawdziwymi idealistami: zawsze poszukują choć odrobiny dobra nawet u najgorszych z ludzi czy w najmniej korzystnych okolicznościach i starają się doprowadzić do poprawy. Choć można ich postrzegać jako osoby zdystansowane lub nawet nieśmiałe, Pośrednicy mają pasję i wewnętrzny ogień, który sprawia, że potrafią naprawdę zabłysnąć. Stanowią zaledwie 4% społeczeństwa, co niestety wiąże się z wysokim ryzykiem bycia niezrozumianym. Gdy jednak znajdą podobnie myślące osoby, z którymi mogą spędzać czas, poczucie harmonii płynące z tych relacji może być źródłem prawdziwej radości .

Pośrednicy kierują się własnymi zasadami w większym stopniu niż logiką, fascynacją czy praktycznością. Ich decyzje dotyczące przyszłości są podyktowane poczuciem honoru, pięknem, moralnością i cnotą – Pośrednicy kierują się czystością swoich zamierzeń, a nie nagrodami czy karami. Ludzie o osobowości Pośrednika są słusznie dumni z tych cech, lecz nie wszyscy rozumieją motywy ich uczuć, co może prowadzić do odosobnienia.

Nie każde złoto co się błyszczy; Nie każdy błądzi, kto wędruję; Nie każdą siłę starość zniszczy; Korzeni w głębi lód nie skuje.

— J. R. R. Tolkien

Wiemy, czym jesteśmy, ale nie wiemy, co się z nami stanie

W najlepszym wypadku te cechy pomagają Pośrednikom w głębszym komunikowaniu się z innymi, z łatwością przychodzi im posługiwanie się metaforami i przypowieściami, podobnie jak rozumienie i tworzenie symboli, aby przekazywać swoje myśli. Siła tego intuicyjnego sposobu komunikowania się świetnie nadaje się do pracy twórczej, nic więc dziwnego, że wiele Pośredników to poeci, pisarze i aktorzy. Dla Pośredników ważne jest, aby zrozumieć samych siebie i własne miejsce w świecie, którego poszukują przez projekcję samych siebie w swoich utworach.

Pośrednicy mają talent do autoekspresji, ujawniając swoje piękno i tajemnice za pomocą metafor i fikcyjnych bohaterów.

Ich zdolności językowe nie ograniczają się do mowy ojczystej – mają oni duży talent do nauki drugiego (lub trzeciego!) języka. Dar komunikacji Pośredników również przekłada się na pragnienie harmonii i pomaga im w odnajdywaniu swojego przyszłego powołania.

Wysłuchuj każdego, mów do niewielu

W przeciwieństwie do bardziej towarzyskich typów osobowości Pośrednicy skupiają swoją uwagę jedynie na kilku osobach lub na jednej jedynej wartościowej sprawie, bo jeśli zbytnio się rozpraszają, tracą energię, stają się przygnębieni i obciążeni ponad siły całym złem tego świata, które usiłują naprawić. Taki widok nie jest miły dla ich znajomych, którzy łatwo przyzwyczajają się do ich uśmiechniętej twarzy.

Jeśli nie zachowają wystarczającej ostrożności, Pośrednicy mogą zagubić się w poszukiwaniu dobra i zaniedbać prozaiczne codziennie obowiązki. Często zagłębiają się w myślach, ciesząc się kontemplacją hipotez i filozofii bardziej niż jakikolwiek inny typ osobowości. Pozostawieni samym sobie, często wycofują się, stając się „pustelnikami”, a proces przywrócenia ich z powrotem do rzeczywistości może kosztować ich przyjaciół lub partnera sporo energii.

Na szczęście tak samo, jak wiosną budzą się do życia kwiaty, tak Pośrednicy odzyskują kreatywność, uczucia, altruizm i idealizm, wynagradzając siebie i najbliższych nie tyle logiką czy praktycznymi umiejętnościami, co postawą opartą na empatii, życzliwości i pięknie, która towarzyszy im wszędzie, gdziekolwiek się udadzą.

Znani Pośrednicy

William Shakespeare

J.R.R. Tolkien

Björk

Johnny Depp

Julia Roberts

Lisa Kudrow

Tom Hiddleston

Alicia Keys

Frodo Baggins

The Lord of the Rings

Anne

Anne of Green Gables

Fox Mulder

X-Files

Amélie Poulain

Amélie

Arwen

The Lord of the Rings

Sybil Branson

Downton Abbey

Lance Sweets

Bones

Konstantin Levin

Anna Karenina

To o mnie.
11-02-2018, 18:00

Myslisz ,ze nie pasuje do mnie posrednik
11-02-2018, 18:08

Do Ciebie pasuje,ale taki wyszedł moj test.Tym pośrednikiem mam być niby ja Smile

https://www.16personalities.com/pl/darmowy-test-osobowosci

Zrób ten i wklej co wyszlo.Smile
11-02-2018, 18:11

Myslisz ,ze nie pasuje do mnie posrednik

TWOIM TYPEM OSOBOWOŚCI JEST:
“PRZEDSIĘBIORCA”
(ESTP-A)

Ekstrawertyk
UMYSŁ
Introwertyk
90%10%
Intuicyjny
ENERGIA
Realistyczny
47%53%
Kierujący się logiką
NATURA
Kierujący się zasadami
67%33%
Planujący
TAKTYKA
Poszukujący
37%63%
Asertywny
IDENTYFIKACJA
Czujny
60%40%
Życie jest albo śmiałą przygodą, albo niczym.

Helen Keller
Ludzie o osobowości Przedsiębiorcy zawsze wpływają na swoje najbliższe otoczenie – najlepszy sposób, aby ich zidentyfikować na przyjęciu, to rozejrzeć się za otaczającym ich kręgiem osób, które podążają za nimi, gdy tylko Przedsiębiorcy przechodzą od jednej grupy znajomych do drugiej. Skłonni do śmiechu i obdarzeni odważnym, dosadnym poczuciem humoru uwielbiają być w centrum uwagi. Jeśli ktoś z publiczności zostanie poproszony na ochotnika o wyjście na scenę, Przedsiębiorca albo sam się zgłosi, albo namówi do tego nieśmiałego kolegę.

Przedsiębiorców nie pociągają zanadto teorie, abstrakcyjne koncepcje ani żmudne dyskusje o globalnych problemach i ich konsekwencjach. Lubią za to prowadzić ożywione, inteligentne rozmowy o tym, co jest, a jeszcze bardziej – po prostu wyjść i samemu coś zrobić. Prędzej działają, niż myślą, a zamiast siedzieć bezczynnie, naprawiają swoje błędy na bieżąco, przygotowując się na niespodziewane sytuacje i zapewniając sobie drogę ucieczki.

Osobowość “Przedsiębiorca” (ESTP-A / ESTP-T)
NIGDY NIE MYL RUCHU Z DZIAŁANIEM
Przedsiębiorca to typ osobowości najbardziej skłonny do tego, aby uczynić ryzykowne zachowania swoim stylem życia. Żyje chwilą i bez zwłoki rusza do akcji – znajduje się w samym oku cyklonu. Ludzie o osobowości Przedsiębiorcy cenią sobie silne przeżycia, pasję i przyjemności, nie ze względów emocjonalnych, lecz dlatego, że stymulują ich logicznie myślący umysł. Są wówczas zmuszeni do podejmowania ważnych decyzji na podstawie faktów i bieżącej rzeczywistości w procesie błyskawicznej reakcji na bodźce.

Dlatego szkoła i inne silnie zorganizowane środowiska stanowią dla nich wyzwanie. Z pewnością nie ze względu na brak inteligencji, wprost przeciwnie – są oni zdolni do sukcesu, ale rygorystyczne podejście panujące w formalnej edukacji opartej na wykładach jest po prostu zbyt dalekie od praktycznych metod uczenia się, które preferują Przedsiębiorcy. Potrzeba im wiele dojrzałości, żeby zacząć postrzegać ten proces jako środek prowadzący do celu, coś, co stwarza jeszcze więcej atrakcyjnych szans.

Inne wyzwanie wiąże się z tym, że ludzie o osobowości Przedsiębiorcy wolą posługiwać się własnym kompasem moralnym niż narzuconym przez kogoś innego. Zasady są po to, żeby je łamać. Niewielu nauczycieli szkolnych czy szefów w przedsiębiorstwach podziela to zdanie, które może zaszkodzić reputacji Przedsiębiorców. Jeśli jednak spróbują nieco poskromić swoją niepokorną naturę, odpowiednio wykorzystają własną energię i skupią na tym, co wydaje się im nudne, Przedsiębiorcy mogą przerodzić się w siłę, z którą nie sposób się nie liczyć.

WIĘKSZOŚĆ LUDZI NIE SŁUCHA WYSTARCZAJĄCO UWAŻNIE
Dzięki swojej niecodziennej spostrzegawczości i świeżemu spojrzeniu Przedsiębiorcy mają wyjątkową umiejętność dostrzegania drobnych zmian. Czy chodzi o zmianę wyrazu twarzy, nowy styl ubierania czy zmianę nawyków, ludzie o tego typu osobowości potrafią dostrzec ukryte myśli i motywy tam, gdzie większość innych osób niemal nic nie zauważa. Przedsiębiorcy szybko wykorzystują te obserwacje, głośno zwracają uwagę na spostrzeżoną zmianę i zadają pytania, często w niezbyt delikatny sposób. Powinni pamiętać, że nie każdy ma ochotę upubliczniać swoje tajemnice i decyzje.

Czasami jednak błyskawiczny zmysł obserwacji i działania Przedsiębiorców jest tym, czego najbardziej potrzeba, na przykład w niektórych firmach, zwłaszcza w sytuacjach wymagających niezwłocznej reakcji.
Jeśli Przedsiębiorca nie będzie wystarczająco ostrożny, może zbytnio dać się ponieść chwili, zareagować za mocno i urazić co bardziej wrażliwe osoby lub zapomnieć o tym, żeby zadbać o własne zdrowie i bezpieczeństwo. Stanowią oni zaledwie cztery procent społeczeństwa, przez co jest ich dokładnie tyle, ile trzeba, aby życie było intensywne i zmuszało do rywalizacji, nie tak wielu jednak, żeby stwarzali ryzyko systemowe.

Są pełni pasji i energii uzupełnionych racjonalnym, choć czasami nieco rozproszonym umysłem. Inspirujący, przekonujący i barwni, ludzie o tym typie osobowości to naturalni liderzy, którzy prowadzą wszystkich ku mniej uczęszczanym ścieżkom, przynosząc ze sobą energię i emocje wszędzie, gdzie się pojawią. Prawdziwym wyzwaniem dla nich jest wykorzystanie tych zalet w konstruktywny i satysfakcjonujący sposób.

i masz moj wynik
11-02-2018, 18:38

(11-02-2018, 18:38)Diego10 napisał(a): Przedsiębiorca to typ osobowości najbardziej skłonny do tego, aby uczynić ryzykowne zachowania swoim stylem życia. Żyje chwilą i bez zwłoki rusza do akcji – znajduje się w samym oku cyklonu. Ludzie o osobowości Przedsiębiorcy cenią sobie silne przeżycia, pasję i przyjemności, nie ze względów emocjonalnych, lecz dlatego, że stymulują ich logicznie myślący umysł. Są wówczas zmuszeni do podejmowania ważnych decyzji na podstawie faktów i bieżącej rzeczywistości w procesie błyskawicznej reakcji na bodźce.

I jak tu się nie zgodzićSmile

Paduje do Ciebie przedsiębiorca jak ulał Smile Smile

Pasuje....korekta
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Diego10
11-02-2018, 18:56

Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

Inne wyzwanie wiąże się z tym, że ludzie o osobowości Przedsiębiorcy wolą posługiwać się własnym kompasem moralnym niż narzuconym przez kogoś innego. Zasady są po to, żeby je łamać. Niewielu nauczycieli szkolnych czy szefów w przedsiębiorstwach podziela to zdanie, które może zaszkodzić reputacji Przedsiębiorców. Jeśli jednak spróbują nieco poskromić swoją niepokorną naturę, odpowiednio wykorzystają własną energię i skupią na tym, co wydaje się im nudne, Przedsiębiorcy mogą przerodzić się w siłę, z którą nie sposób się nie liczyć.

moja byla szefowa niezle sie przejechala na tej przypadlosci mojego charakteru

Ludzie o osobowości Przedsiębiorcy zawsze wpływają na swoje najbliższe otoczenie – najlepszy sposób, aby ich zidentyfikować na przyjęciu, to rozejrzeć się za otaczającym ich kręgiem osób, które podążają za nimi, gdy tylko Przedsiębiorcy przechodzą od jednej grupy znajomych do drugiej. Skłonni do śmiechu i obdarzeni odważnym, dosadnym poczuciem humoru uwielbiają być w centrum uwagi. Jeśli ktoś z publiczności zostanie poproszony na ochotnika o wyjście na scenę, Przedsiębiorca albo sam się zgłosi, albo namówi do tego nieśmiałego kolegę.

na stowke , to ja
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Anita
11-02-2018, 19:12

No Diego zgodzić się nie mogę Smile
cala prawda o nas samych SmileSmileSmile

Ja już mam luzik....można posiedzieć nosem w necie Smile
11-02-2018, 19:40

Jak same o sobie nic powiedziec nie mozemy, to chociaz testy prawde powiedza
11-02-2018, 20:02

Diego pamiętasz ....
[Obrazek: wpss201802.png]
11-02-2018, 20:46

Tak raz w tygodniu dostawalam swierszczyk, potem plomyczek i plomyk
11-02-2018, 21:28

A z tym masz mile wspomnienia?

[Obrazek: wpss20lcl.png]

A w jakim okresie pojawiło się Bravo?
Pamiętam,ze po ta gazetę latałam regularnie.
Świerszczyki zawsze tata przynosił Smile
11-02-2018, 21:34

mialam szczescie i fajne dentystki u nas w szkole pracowaly
11-02-2018, 21:39

Oj,to tylko Ci pozazdrościć.
Ja Pani Halinki w zyciu nie zapomnę.
Mówiliśmy na nią żona Hannibala Smile,ta kobieta pożerała nas wzrokiem.
A z delikatnością to nie była zaprzyjaźniona.
11-02-2018, 21:45

ja pamietam ze szkoly ze woda z fluorem pucowalismy zeby
11-02-2018, 22:29

Cos mnie wzięło na wspomnienia.

[Obrazek: wpss20fuf.png]

A teleranek pamiętam przez mgłę.Sad

Nie cierpiałam fluoryzacji .
Zawsze bylo mi niedobrze po niej.
11-02-2018, 22:33

Zwierzyniec i ekran z bratkiem, Pan Slodowy
11-02-2018, 23:21

I jeszcze jedno wspomnienie PRL
Pamięta ktoś ta machinę?

[Obrazek: wpss20oqo.png]

(11-02-2018, 23:21)Diego10 napisał(a): Zwierzyniec i ekran z bratkiem, Pan Slodowy

Pamiętam zwierzyniec.Smile
Teleranek jedynie kojarzy mi się ze stanem wojennym.Sad
11-02-2018, 23:22

a co to za machina, pewnie do pedzenia bimbru
11-02-2018, 23:29

Pewnie tak.
Moj dziadek świętej pamięci ponoć robił najlepszy bimber na wiosce Smile
Żałuj ze nie,bylo mi pisane tego się nauczyć,bo do galaretki i kielbachy byloby jak znalazł.
Byłaby prawdziwa swojska chataSmile
11-02-2018, 23:34

Raz sprobowalam lyczek bimbru , ale darlo pape z dachu
11-02-2018, 23:44

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: