Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barwy codzienności...
No nie ładnie,nie ladnie... Ychna Big Grin
27-11-2017, 23:45

(27-11-2017, 20:57)Anita napisał(a): A tak po za tym posłuchałam Flo i idę na te igiełki,mam nadzieję,że nie będzie boleć.

Annitka - nie wiem co chcesz nakłuwać , ja miałam serię 10 aku . na kostkę , dla mnie rewelacja , już po pierwszym zabiegu odczułam poprawę, teraz chodzę bez bólu .

Niestety trochę bolą te igiełki , ale nie zawsze. W moim przypadku kasa ( AOK) nie pokrywała aku. stawu skokowego , za to kolanowego jak najbardziej , dlatego lekarka dla spokoju sumienia jej , bo nie mojego Big Grin nakuwała mi też kolanko.
W każdym razie wiara w akupunkturę nie ma tu znaczenia, bo nakłuwa się receptory bólu, czy jakoś tak. Musi zadziałać.!!!
"Największa głupota - bać się co ludzie powiedzą"

[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Anita
28-11-2017, 02:02

Anita, czyli moj pomysl z jezem byl dobry, nic nie kosztuje , nie musisz terminow ustalac, nic,
28-11-2017, 08:13

Florcia pozrywalam mięśnie.Polatali je ale są tak słabe wiązadła,że uraz ciągle wraca wraz z dużymi krwiakami.
Rehabilitacja jednym słowem nie pomaga.
Przy czym tak obciazylam drugą nogę ,że kolanko się zbuntowało i zachorowało
Zaproponowałam mojemu lekarzynie by spróbować akupunktury,nie stawiał veto .
Jak to mawiają mędrcy tego świata tonący brzytwy się chwyta..
W piątek mam pierwszy zabieg i idę pełna optymizmu,że skoro innym pomaga to czemu mi ma nie pomóc.
Może jak wsadza igielkę w dopke ,to przestanie być leniwa i popracuje nad sobą Wink

Diego serducho, ja nie chcę tanio ,ja chcę dobrze.
Nie będę znęcać się nad biednymi jeżami.
Wystarczy,że są już tacy ,co ze zwierząt zrobili sobie żywe testery.
Ja do nich nie dołączę...nigdy w życiu Wink
28-11-2017, 12:21

A co za roznica czy boli czy nie? Trzeba mniejszym bolem zwalczyc ten wiekszy, czyli wybrac mniejsze zlo !! 
A jak sie komus marzy jakis dobry bol, po ktorym skora cierpnie na samo wspomnienie, to polecam moja dentystke sadystke..  Shy
A wiecie, ze sila bolu nie zna konca? Kiedys myslalam, ze ma i tu sie machnelam, ze ho ho..
Ja juz po mammografii, co sie bylo trzeba nawyginac, nawychylac i nawypinac, dobrze, ze bylo co badac, bo nie umiem sobie takie badania wyobrazic od strony technicznej u osoby z A czy B .. Undecided
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
  • Anita
28-11-2017, 18:04

To moze i ja krotko, jesli mozna...
Tez mam problemy ze stawami, przede wszystkim kolanowymi.
Moja lekarka domowa stwierdzila ogolne zuzycie stawu, wyrobienie sie tej chrzastki zabezpieczajacej koncowki kosci stykajacych sie w stawie. To normalne, ze z wiekiem stawy sie zuzywaja a kiedy kosc zaczyna ocierac o kosc to boli.
Wlasnie na ten bol zaproponowala mi akupunkture.

Zapytalem czy ta akupunktura jakos pomoze w leczeniu stawu.
Odpowiedziala, ze nie.
Poprzez akupunkture zostanie zablokowany nerw przenoszacy sygnaly bolu z kolana do mozgu.
W praktyce po takiej akupunkturze bede chodzil jakby wszystko bylo w porzadku bo nie bede czul bolu.
Jednak to zludne uczucie, bo w ten sposob kolana zniszczy sie jeszcze szybciej nie czujac sygnalow ostrzegawczych.
Bede chodzil, biegal nosil ciezary az kiedys kosc mi wyjdzie przez skore z kolana a mnie nie bedzie bolec !!!

Podziekowalem i po namysle wybralem inna droge.
Kupuje sobie preparat z dzikiej rozy o nazwie litozin, dzieki ktoremu tez bol zniknal.
Litozin stawy regeneruje, leczy i wspomaga elastycznosc.

Mnie to pomoglo i dopoki go biore, dopoty nie mam problemow z kolanem.
Moze warto sie zastanowic, zanim za pomoca akupunktury zablokuje sie nerwy.

[Obrazek: Edqo59dqRTm77DeVnFIVka-30.jpg]

[-] 3 użytkowników lubi ten post:
  • Anita, Dąbrowski, ychna
28-11-2017, 18:47

Ciekawe jest co komu pomaga.. i najwazniejsze, ze nie szkodzi. Z tego co ja wyczytalam i z mojego doswiadczenia wynika, ze bole stawow przychodza i odchodza, kiedy chca (zmiana pogody, infekcja, zla dieta itd.) jest to tak zwany Schub, ktory z czasem mija, zeby kiedys znowu sie pojawic i dac nam popalic. Stad tez moim zdaniem panuje przekonanie o tym, ze komus jakis specyfik pomogl (a moze to tylko Schub minal). Mnie wytlumaczono, iz sa to zmiany, ktorych cofnac sie nie da, ale, mozna je zlagodzic, byc moze te czy inne prochy czynia to, stad ta ulga! kto wie? 
Ja tez tak mam, ze jak cos zaczynam brac, szczegolnie to co sobie sama wynajde, to na poczatku mi pomaga, mysle, ze w moim przypadku to sila sugestii, niech bedzie co chce.. byle byl jakis skutek. 
Moj najdluzszy Schub trwal ponad dwa miesiace, non-stop, dzien i noc i to nie bylo tylko kolanko lub dwa, obie stopy i obie rece.. czarna rozpacz, plakalam z bolu jak dziecko !!
Nie leczona choroba lub zle leczona skraca odstepy pomiedzy kolejnymi Schub'ami, az przerwy miedzy nimi calkowicie znikna i pozostanie tylko bol.. jak ktos ma mniej szczescia to jeszcze dojdzie widoczne zwyrodnienie stawow, np. tzw. dlonie czarownicy.
Slyszalam, o przypadku, ze naukowcy pobrali chrzastke z nosa i po wyhodowaniu do odpowiedniej wielkosci wszczepili do kolana, eksperyment sie udal, pacjentka byla zadowolona.
Chyba troche namieszalam bo zahaczylam o arthrose i artritis, chociaz to sie ze soba wiaze)) 

[Obrazek: 24135580_1507979152625862_1430803744_n.j...e=5A204F1D]
28-11-2017, 19:11

Oj Freuddy, Freddy....
"Litozin stawy regeneruje, leczy i wspomaga elastycznosc" - powiadasz.
Tak samo leczy jak glukozamina, która kiedyś ja brałam na Arthrose i wydawało(!!!) mi się ze  pomaga.
Guzik pomaga.

Wiesz Freddy co pomaga?
Sport: pływanie jazda rowerem, żadne bieganie czy rolki 
Fizjoterapia: manualna i krioterapia
Właściwa dieta: mało miecha serów i slodyczy, dużo nabiału i warzyw.
No i...jakieś 10-15kg mniej na wadze Tongue
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • Anita, ychna
28-11-2017, 20:09

phoenix,
ja nie mowie, ze litozin kazdemu pomoze.
Mowie, ze mnie pomage.
Biore codziennie po dwie kapsulki i mam spokoj.
A te inne sposoby tez na pewno sa dobre ale nie probowalem...

(28-11-2017, 20:09)phoenix napisał(a): Właściwa dieta: mało miecha serów i slodyczy, dużo nabiału i warzyw.

phoenix,
sery to tez nabiał.....

28-11-2017, 21:11

Skoro mowa o stawach to ja już od bardzo dawna biorę Arthro Guarad.Tez mi pomaga,ale w zestawie z siłownią i odpowiednią dietą.
I tak jak pisze Ychna,przychodzi taki moment,ze bol nie wiadomo dlaczego nawraca,wymęczy i odchodzi.
Fakt, faktem nie da się cofnąć zmian,ale da się je złagodzić,dlatego szukamy innych alternatyw pytając innych o ich sposoby walki ze schorzeniem.
  • Dąbrowski
28-11-2017, 21:40

Mnie też kiedyś bolał lewy bark przez pół roku...
28-11-2017, 21:49

I co?
Zrobili blokadę i do dzis spokój?
  • Miecznik
28-11-2017, 21:52

Zrobili RTG, a przeszło samo...
  • Anita, Dąbrowski
28-11-2017, 21:56

Ja nie pisalam, ze bol przychodzi niewiadomo dlaczego, przyczyny sa znane, wspomnialam o nich.
28-11-2017, 21:59

(28-11-2017, 21:11)Freddy napisał(a): phoenix,
ja nie mowie, ze litozin kazdemu pomoze.
Mowie, ze mnie pomage.
Biore codziennie po dwie kapsulki i mam spokoj.
A te inne sposoby tez na pewno sa dobre ale nie probowalem...

(28-11-2017, 20:09)phoenix napisał(a): Właściwa dieta: mało miecha serów i slodyczy, dużo nabiału i warzyw.

phoenix,
sery to tez nabiał.....

Brawo Freddy Exclamation
Sery to tez nabiał. Zastosowałam zbyt daleko idacy skrót myślowy...pisząc o serach miałam na myśli żółte sery 45(+)% tłuszczu, a nabiał zalecany przy Arthrose to  oftlzdzczone jogurty nsturalne, niskotłuszczowe twarogi itp.

Ale fajnie, że w Twoim przypadku 2 kapsulki  suplementu diety załatwiają sprawę. Tylko pozazdrościć...  Angel
  • Freddy
28-11-2017, 22:02

Tez sie ciesze ;-)))

• Miecznik
28-11-2017, 22:04

Mieczniku toż to cud...Smile
  • Miecznik
28-11-2017, 22:10

Mialam potworne bole rak i nog ,zaczelam od Teufelskralle, raz pomagaly, raz nie, kupiĺam aparat ultradzwiekowy, dobra rzecz, ale na to trzeba miec czas, a ja go nie mam, przez przypadek odkrylam olej z czarnego kminu, jest dobry przeciwko kleszczom u zwierzat ,sprobowalam sama i przez przypadek odkrylam, ze czuje sie po tym wspaniale i tak juz ponad rok, mysle, ze kazdy potrzebuje roznych method, bo choroba chorobie nierowna a kazdy prganizm jest inny
28-11-2017, 22:10

Może i cud, ale za długo jakoś Stary się ociągał i wyglądało jakby samo przeszło. Czasem tak mam, że zapowiada się na niewiadomo co, ,a potem samo przejdzie...
28-11-2017, 22:17

Czasem tez tak mówię.Nigdzie nie ide samo przejdzie.Smile
Diego Ty używasz oleju dla kotów ja maści dla koni(dobrze ,ze jeszcze nie rżę)
Może ja zamiast do chirurga-ortopedy powinnam udać sie do weterynarzaSmile
Oni maja duzo lepsze podejscie do pacjenta Smile
  • Diego10, Miecznik
28-11-2017, 22:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości