Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Obiad ! ;)
Post: #441
Rozumiem, ze to jakis chlodnik, dzieki za inspiracje!  Smile

Ja mam resztki od wczoraj, plus nowa Salat, ta stoi juz w lodowce - podrzucam przepis i ide jeszcze orzechy obierac..

 Chicoréesalat mit Äpfeln
[Obrazek: 783687-960x720-chicor-esalat-mit-aepfeln.jpg]

Zutaten für 2 Portionen:
150 g
Chicorée
150 g
Äpfel, (vorzugsweise rotbackig)
¼ Becher
Sauerrahm
¼ Becher
Joghurt
½ TL
Honig
½ TL
Senf
1 TL
Kräuter, frisch (Dill, Schnittlauch oder Petersilie)
¼ TL
Salz
½
Zitrone(n), Saft davon
8
Cashewnüsse, Walnüsse oder andere

___________
zrodlo:
           http://www.chefkoch.de/rezepte/drucken/2500311392735313/2309481a/2/Chicor-esalat-mit-Aepfeln.html
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
29-05-2017, 13:14
Cytuj

Post: #442
Chwalicie się tak tym żarełkiem ....ale żeby która tak zaprosiła na obiad.... Big Grin Big Grin
29-05-2017, 19:48
Cytuj

Post: #443
Przybywaj,jeszcze coś zostałoWink
...a jak będzie za mało skocze do ruskiego po ruskie...Wink
29-05-2017, 19:57
Cytuj

Post: #444
Ruskie miałem niedawno ;teraz czekam na pierogi z truskawkami Smile ...no i na ciasto z truskawkami Smile....bo póki co to delektuje sie "truskawka samą w sobie" ....
Hmm. ...pycha Smile .!!!
29-05-2017, 20:23
Cytuj

Post: #445
.. widze, ze mamusia u synusia znowu byla!  Big Grin
___________
My sie nie chwalimy, my sie wzajemnie inspirujemy !  Tongue 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • uzi80
29-05-2017, 20:38
Cytuj

Post: #446
(29-05-2017, 20:38)ychna napisał(a): .. widze, ze mamusia u synusia znowu byla!  Big Grin
___________
My sie nie chwalimy, my sie wzajemnie inspirujemy !  Tongue 

Pudło....żona zrobiła Smile.....no może takie smaczne nie były jak u Matuli. ...ale ujdą w tłumie Smile.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
29-05-2017, 20:54
Cytuj

Post: #447
Nalesniki orkiszowe z jagodami i smietanka. 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
02-06-2017, 15:28
Cytuj

Post: #448
Jeszcze nie wiem co , bo jeszcze nie wiem do jakiej knajpki pójdziemy.
Mam ochotę pobiesiadować nad Renem na starym miescie.
03-06-2017, 13:39
Cytuj

Post: #449
Salatka jarzynowa polska, z sosem musztardowo-figowym, bardzo polecam.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
03-06-2017, 14:54
Cytuj

Post: #450
Gołąbki
03-06-2017, 15:20
Cytuj

Post: #451
Szaszlyki z kurczaka, papryki i czerwonej cebulki,
surowka z selera, marchwi, jablka i chrzanu
ryz na sypko, sos miesno-warzywny na kokosowym mleku.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
04-06-2017, 23:36
Cytuj

Post: #452
Full serwis na podwójnych urodzinach. Było co tylko dusza zapragnie. Właśnie wróciłam.
05-06-2017, 00:20
Cytuj

Post: #453
A dzis mam smaka na rosołek , który zreszta już wstawiłam.
05-06-2017, 09:17
Cytuj

Post: #454
Domowa pizza z wloskim salami, Feta, papryka, Ruccola, czerwona cebulka, peperoni, oliwki.
Sos jogurtowo-czosnkowy.
[Obrazek: 18950947_1344149742342138_89531428888942...e=59E0457D]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
05-06-2017, 21:21
Cytuj

Post: #455
Nalesniki z apfelmus Big Grin .
06-06-2017, 23:11
Cytuj

Post: #456
Młoda kapustka Wink
14-06-2017, 11:59
Cytuj

Post: #457
Pstrąg z grilla.
Hodowlany, ale nie metodą przemysłową . Od znajomego z małych stawów w pobliskim Bergisches Land.
Prawdziwy wedkarz wypuszcza złowionego pstraga , tak mówi honorowy kodeks wedkarzy . Na tych co je zabieraja do domu mówia MIĘSIARZE i gardzi się nimi w srodowisku wedkarskim.Na takich mówi się ze nie idą na ryby , tylko po ryby.
19-06-2017, 12:16
Cytuj

Post: #458
przepyszne..
Quetschkartoffeln-vom-Backblech


Bil[Obrazek: 931688-420x280-fix-quetschkartoffeln-vom...tatoes.jpg]d bewertenFoto hochladen
 Drucken Rezept speicher

http://www.chefkoch.de/rezepte/2304051367676997/Quetschkartoffeln-vom-Backblech-Crushed-Potatoes.html
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
23-06-2017, 20:15
Cytuj

Post: #459
Dzis Boeuf Stroganoff.
26-07-2017, 11:31
Cytuj

Post: #460
To nie jest żadna recepta, a raczej ostrzeżenie przed paskudnym zakupem.
Byłem dzisiaj w polskim sklepie i na próbę zakupiłem Grochówkę mrożoną firmy Hortex.
Przygotowałem wszystko wg. zaleceń na opakowaniu. Na patelni wylądowały dwie ślonskie kiełbasy od slonskiego masorza, plus boczek ( specjalnie pojechałem do Slonzoka, bo w Todi wędliny są bardzo kiepskie )
Efekt był taki, że produkt Hortexu kupiłem pierwszy i ostatni raz.
Hortexowa Grochowa, poza grochem, który się w niej znajduje nie ma nic wspólnego z dobrą grochówką.
Jeśli jednak ktoś się zdecyduje, to polecam mrożonkę zalać maksimum 0,5 l. wody, a nie litrem, tak jak jest napisane na opakowaniu. Kiełbasa i boczek są niezbędnne, oraz sporo własnych przypraw, bo te załączone, są kroplą w morzu potrzeb. Wydatek jest niewielki - 2,30 euro, ale gdyby napisali tylko o pół litrze wody, to kupiłbym dwa opakowania, a nie jedno. To także nie uratowałoby tego dania, ale byłoby deczko lepiej.
Po skonsumowaniu pierwszej porcji przypomiał mi się Adam Słodowy ze swoim programem " Zrób to sam! ";=)))
12-09-2017, 21:46
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości