Post: #401
Pieczarki w bekonie, z grilla,
![[Obrazek: 18515949_1323157737774672_1983224921_n.j...e=591A5FAA]](https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18515949_1323157737774672_1983224921_n.jpg?oh=6ca402c3f0be6d2ffe16425467a8cd4d&oe=591A5FAA)
Salat -
![[Obrazek: 18516363_1323154171108362_216746161_n.jp...e=591AB554]](https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18516363_1323154171108362_216746161_n.jpg?oh=2d98870beac8b3aeb886b9404dad8e5d&oe=591AB554)
owoce, ciasto i wino..
![[Obrazek: 18515949_1323157737774672_1983224921_n.j...e=591A5FAA]](https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18515949_1323157737774672_1983224921_n.jpg?oh=6ca402c3f0be6d2ffe16425467a8cd4d&oe=591A5FAA)
Salat -
![[Obrazek: 18516363_1323154171108362_216746161_n.jp...e=591AB554]](https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18516363_1323154171108362_216746161_n.jpg?oh=2d98870beac8b3aeb886b9404dad8e5d&oe=591AB554)
owoce, ciasto i wino..
![[Obrazek: 18471590_1323484434408669_1208335999_n.j...e=591B7B5B]](https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18471590_1323484434408669_1208335999_n.jpg?oh=aa50dbb9532594fe364da465fcfae387&oe=591B7B5B)
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
Na Obiad ! ;)
|
Post: #401
Pieczarki w bekonie, z grilla,
![]() Salat - ![]() owoce, ciasto i wino.. ![]()
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
14-05-2017, 14:42
Post: #402
Matki dziś balowały u Greka
![]() Jutro życie wraca do normy..gary i patelnie ![]()
14-05-2017, 21:35
Post: #403
(14-05-2017, 00:06)ychna napisał(a): Mnie tylko zastanawia worek foliowy w lodowce, nie lepiej szklo? Ychna, to jest specjalny worek do przechowywania żywności, z zamkiem, który pozostawiam na wpół uchylony, niedomknięty, także alles git ![]() Dziękuję za linka, już sobie poczytałam w temacie fabka "Jak dodawać zdjęcia" ? (14-05-2017, 09:37)ychna napisał(a): To bylo jedzonko dla zdrowych, a to sa sniadanka dla chcacych byc zdrowymi.. Takie śniadanka jadam codziennie. Prawie. Czasami zgrzeszę i jem na przykład mielonkę na toście. A co? ![]()
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
15-05-2017, 09:52
Post: #404
Krewetko,
znam te woreczki, bo sama ich uzywalam, ale poszlam po rozum do glowy i zmienilam na szklo, bezpieczniejsze i do wielokrotnego uzytku, zwykle sloiczki po czyms tam wczesniej kupionym, zamiast wyrzucac, zostawiam te fikusniejsze i doskonale sie sprawdzaja w domu, a plastik, jak to plastik.. nigdy do konca nie wiadomo. Mialabym taka mala prosbe, zeby raczej nie cytowac poprzednich wpisow, bo robi sie balagan, dziekuje ![]()
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
15-05-2017, 11:05
Post: #406
Dziewczyny, tu chodzi o kulinarne inspiracje! jakies ciekawe przepisy, pomysly, podpowiedzi..
kazdy ma fajne przepisy, jakies kulinarne tricki i o to wlasnie chodzi w tym watku, zeby sie nimi dzielic i z nich korzystac, byloby praktycznie i milo.. ![]() Ja wczoraj mialam warte przypomnienia (Jamaici przepis): Pürre z baklazana, z czosnkiem i pasta sezamowa, baklazan 30 minut w temp. 240°, zmiksowac z lyzka pasty sezamowej, sol, pieprz, sok z cytryny, ew. siekany czosnek
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-05-2017, 12:23
Post: #407
A to bedzie dzisiaj, naszukalam sie przepisu od Luce jak fix:
__________________ Zrobilam i jak to ja troszke pozmienialam, punkt dla Luce za pomysl dodania czerwonej soczewicy, danie zyskalo na kolorystyce. Krojenie cukini nie bylo zbyt latwe, ale obieraczka do kartofeli jakos dalo sie, potrawa warta powtorzenia. Luce, podpowiedz, czym tym kroilas?
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-05-2017, 12:54
Post: #408
Majami mnie bardzo zainspirowała
![]() To ja się pochwalę, że jadłam dziś sandacza, bardzo prosto smażonego, na szpinaku duszonym z cebulką i czosnkiem. Oczywiście, całe liście szpinaku. Wszystko to pływało sobie w sosie holenderskim. Wyraźnie czuć było żółtka. No poezja! Rybę jak usmażyć, każdy wie ![]() Mój przepis Mniszek lekarski, liście 10 x próbowałam dodać zdjęcie... Już mi wystarczy :/
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
16-05-2017, 14:30
Post: #409
Mniszek lekarski jest obrzydliwie gorzki, probowalam, jak sie nauczyc to jesc?
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-05-2017, 14:57
Post: #410
Oj nie jest wcale obrzydliwie gorzki.
Najlepiej zbierać młode listki, ze środka. Wiem, że niektórzy przykrywali roślinę kamieniem czy czym tam i zbierali takie jasne, wybielone listki. Zanim zakwitną i się te dmuchawce porobią. Jadłam już z jogurtem naturalnym. Można wmieszać trochę do innej sałaty, wtedy nie odczujesz tego tak bardzo. Robiłam też dressing z Konfitury z kwiatu czarnego bzu z octem winnym, winogrona, posiekany ogórek kiszony, zioła sałatkowe. Dla mnie mniam ![]() Dodawałam Mniszka do sałaty, goście nawet nie zauważyli.
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
16-05-2017, 15:03
Post: #411
Jeszcze nie mam pomysłu
![]() Zmiksowałam rano arbuza , bo leniwa jestem i nie chce mi sie gryżć. Wyszedł z niego napój arbuzowy lub arbuzi ![]()
17-05-2017, 12:24
Post: #412
Ja na dzisiejszy upał polecam lekkie danie :
Sałata, jaką kto lubi Troszku cebulki czerwonej Pomidorki Mięso z indyka, pocięte w paski grube i podsmażone Ocet balsamiczny. Do tego pieczywo, napój wg uznania. Ja piłam piwko ![]()
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
17-05-2017, 16:02
Post: #413
Rosyjska rybna ucha bedzie , do niej domowe malusienkie gnocchi
![]()
17-05-2017, 17:04
Post: #414
Majami, podaj proszę Twój przepis na tę uchę.
Że gnocchi dobre robisz, to wiem. ![]()
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
17-05-2017, 21:14
Post: #415
Zielona salata z tunczykiem:
do rozdrobnionego widelcem tunczyka (w sosie wlasnym, sos odsaczyc) dodac sol, czarny pieprz, olej i obficie skropic Balsamico, polaczyc z zielona salata, dodac liscie czosnku lub w zastepstwie szczypiorek. Ja dodalam extra troche kukurydzy, rzodkiewki i listki innych salat, bo juz na nie byl czas. Acha, i obowiazkowo wlasna rzezuszka.. __ ![]() Odpadki, czyli koncowke salaty jak zwykle wsadzam do ziemi, bede miala swoja ! ![]()
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
18-05-2017, 14:27
Post: #418
Kartofele , czuczak i zasmażane buraczki.
19-05-2017, 12:06
Post: #419
Acha... wpłyneło zamówienie na ogórkową . Gotuje cały kocioł , jutro rozjedzie się w trzy miejsca.
Piszcie prosto bo na Mp tez to czytają ![]()
19-05-2017, 16:30
Post: #420
To szczegół, Majami :]
Ja na obiadzik polecam american black angus steak, po angielsku wysmażony, czyli po rozkrojeniu w na talerzu masz ładny, krwistoróżowy sosik. ![]() Oczywiście, masełko ziołowe na gotowe mięsko, grubo mielony pieprz. Ja akurat jadłam z frytkami i zestawem surówek, do tego piwo regionalne, Grevensteiner Landbier, Veltins. Wy możecie wg własnego uznania.
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
19-05-2017, 19:22
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|