Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Obiad ! ;)
Post: #401
Pieczarki w bekonie, z grilla,

[Obrazek: 18515949_1323157737774672_1983224921_n.j...e=591A5FAA]
Salat - 
[Obrazek: 18516363_1323154171108362_216746161_n.jp...e=591AB554]
owoce, ciasto i wino..
[Obrazek: 18471590_1323484434408669_1208335999_n.j...e=591B7B5B]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
14-05-2017, 14:42
Cytuj

Post: #402
Matki dziś balowały u GrekaWink
Jutro życie wraca do normy..gary i patelnie Wink
14-05-2017, 21:35
Cytuj

Post: #403
(14-05-2017, 00:06)ychna napisał(a): Mnie tylko zastanawia worek foliowy w lodowce, nie lepiej szklo?

Prosze, tutaj jest instrukcja jak wrzucac fotki, nie dziekuj Smile nauczysz nastepnych:
http://nasze-niemcy.pl/Watek-jak-dodac-zdjecie-do-wiadomosci_2022?pid=12269#pid12269

Ychna, to jest specjalny worek do przechowywania żywności, z zamkiem, który pozostawiam na wpół uchylony, niedomknięty, także alles git Smile

Dziękuję za linka, już sobie poczytałam w temacie fabka "Jak dodawać zdjęcia" ? 

(14-05-2017, 09:37)ychna napisał(a): To bylo jedzonko dla zdrowych, a to sa sniadanka dla chcacych byc zdrowymi.. 

[Obrazek: 14520358_1506091262750250_25327446866586...e=59796DD8]
Das Original Rezept zum DOC FLECK´s Frühstück®

Takie śniadanka jadam codziennie. Prawie. Czasami zgrzeszę i jem na przykład mielonkę na toście. A co? Wink 
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
15-05-2017, 09:52
Cytuj

Post: #404
Krewetko,
 znam te woreczki, bo sama ich uzywalam, ale poszlam po rozum do glowy i zmienilam na szklo, bezpieczniejsze i do wielokrotnego uzytku, zwykle sloiczki po czyms tam wczesniej kupionym, zamiast wyrzucac, zostawiam te fikusniejsze i doskonale sie sprawdzaja w domu, a plastik, jak to plastik.. nigdy do konca nie wiadomo.
Mialabym taka mala prosbe, zeby raczej nie cytowac poprzednich wpisow, bo robi sie balagan, dziekuje   Smile
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
15-05-2017, 11:05
Cytuj

Post: #405
Faszerowane papryczki , sałata z dresingiem...
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Krewetka
16-05-2017, 11:56
Cytuj

Post: #406
Dziewczyny, tu chodzi o kulinarne inspiracje!  jakies ciekawe przepisy, pomysly, podpowiedzi..
kazdy ma fajne przepisy, jakies kulinarne tricki i o to wlasnie chodzi w tym watku, zeby sie nimi dzielic i z nich korzystac, byloby praktycznie i milo..  Smile

Ja wczoraj mialam warte przypomnienia (Jamaici przepis):
Pürre z baklazana, z czosnkiem i pasta sezamowa,
baklazan 30 minut w temp. 240°,
 zmiksowac z lyzka pasty sezamowej,
 sol, pieprz, sok z cytryny, ew. siekany czosnek
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-05-2017, 12:23
Cytuj

Post: #407
A to bedzie dzisiaj, naszukalam sie przepisu od Luce jak fix:




__________________
Zrobilam i jak to ja troszke pozmienialam, punkt dla Luce za pomysl dodania czerwonej soczewicy,
danie zyskalo na kolorystyce.
Krojenie cukini nie bylo zbyt latwe, ale obieraczka do kartofeli jakos dalo sie, potrawa warta powtorzenia.
Luce, podpowiedz, czym tym kroilas?
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-05-2017, 12:54
Cytuj

Post: #408
Majami mnie bardzo zainspirowała Smile

To ja się pochwalę, że jadłam dziś sandacza, bardzo prosto smażonego, na szpinaku duszonym z cebulką i czosnkiem. Oczywiście, całe liście szpinaku. Wszystko to pływało sobie w sosie holenderskim. Wyraźnie czuć było żółtka.

No poezja!

Rybę jak usmażyć, każdy wie Smile

Mój przepis

Mniszek lekarski, liście

10 x próbowałam dodać zdjęcie... Już mi wystarczy :/
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
16-05-2017, 14:30
Cytuj

Post: #409
Mniszek lekarski jest obrzydliwie gorzki, probowalam, jak sie nauczyc to jesc?
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
16-05-2017, 14:57
Cytuj

Post: #410
Oj nie jest wcale obrzydliwie gorzki.
Najlepiej zbierać młode listki, ze środka.
Wiem, że niektórzy przykrywali roślinę kamieniem czy czym tam i zbierali takie jasne, wybielone listki.
Zanim zakwitną i się te dmuchawce porobią.

Jadłam już z jogurtem naturalnym. Można wmieszać trochę do innej sałaty, wtedy nie odczujesz tego tak bardzo.

Robiłam też dressing z Konfitury z kwiatu czarnego bzu z octem winnym, winogrona, posiekany ogórek kiszony, zioła sałatkowe.

Dla mnie mniam Smile

Dodawałam Mniszka do sałaty, goście nawet nie zauważyli.
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
16-05-2017, 15:03
Cytuj

Post: #411
Jeszcze nie mam pomysłu Sad
Zmiksowałam rano arbuza , bo leniwa jestem i nie chce mi sie gryżć. Wyszedł z niego napój arbuzowy lub arbuzi Wink
17-05-2017, 12:24
Cytuj

Post: #412
Ja na dzisiejszy upał polecam lekkie danie :
Sałata, jaką kto lubi
Troszku cebulki czerwonej
Pomidorki
Mięso z indyka, pocięte w paski grube i podsmażone
Ocet balsamiczny.

Do tego pieczywo, napój wg uznania.
Ja piłam piwko Smile
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
17-05-2017, 16:02
Cytuj

Post: #413
Rosyjska rybna ucha bedzie , do niej domowe malusienkie gnocchi Smile
17-05-2017, 17:04
Cytuj

Post: #414
Majami, podaj proszę Twój przepis na tę uchę.
Że gnocchi dobre robisz, to wiem. Smile
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
17-05-2017, 21:14
Cytuj

Post: #415
Zielona salata z tunczykiem:
do rozdrobnionego widelcem tunczyka (w sosie wlasnym, sos odsaczyc) dodac sol, czarny pieprz, olej
i obficie skropic Balsamico, polaczyc z zielona salata, dodac liscie czosnku lub w zastepstwie szczypiorek.
Ja dodalam extra troche kukurydzy, rzodkiewki i listki innych salat, bo juz na nie byl czas.
 Acha, i obowiazkowo wlasna rzezuszka..

__[Obrazek: 18579049_1326740787416367_1089007342_n.j...e=5920C6DF]___
Odpadki, czyli koncowke salaty jak zwykle wsadzam do ziemi, bede miala swoja !  Smile
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
18-05-2017, 14:27
Cytuj

Post: #416
Jutro robię! Smile
Wygląda apatycznie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
18-05-2017, 19:17
Cytuj

Post: #417
Krewetka , ugotuje ci ja juz niedługo.
Na obiedzie byłam u chińczyka.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Krewetka
18-05-2017, 19:23
Cytuj

Post: #418
Kartofele , czuczak i zasmażane buraczki.
19-05-2017, 12:06
Cytuj

Post: #419
Acha... wpłyneło zamówienie na ogórkową . Gotuje cały kocioł , jutro rozjedzie się w trzy miejsca.
Piszcie prosto bo na Mp tez to czytają Big Grin
19-05-2017, 16:30
Cytuj

Post: #420
To szczegół, Majami :]

Ja na obiadzik polecam american black angus steak, po angielsku wysmażony, czyli po rozkrojeniu w na talerzu masz ładny, krwistoróżowy sosik. Big Grin

Oczywiście, masełko ziołowe na gotowe mięsko, grubo mielony pieprz.

Ja akurat jadłam z frytkami i zestawem surówek, do tego piwo regionalne, Grevensteiner Landbier, Veltins.

Wy możecie wg własnego uznania.
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
19-05-2017, 19:22
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości