Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Obiad ! ;)
Post: #361
W planie na jutro: salatka kalafiorowo-marchewkowa (Blümenkohl-Möhren-Salat)

[Obrazek: Blumenkohl-Moehren-Salat-002a0b5ccc5664e...207401.jpg]

2 filety z kurczaka
1 lyzka curry
2 lyzki musu z orzeszkow ziemnych
3 lyzki soku z limetek
chili (Flocken)
sol
pieprz
pol kalafiora, ok.400 g
200 g marchewki
1 lyzka oleju
6 galazek Koriander
  • Mieso natrzec curry i krotko zamarynowac.
  • Mus orzechowy, sok limetkowy, 4-5 lyzek wody, chili = wymieszac. Doprawic sola i pieprzem.
  • Kalafior podzielic na rozyczki, te pokroic w plasterki, marchewke w paski. Warzywa wymieszac.
  • Mieso usmazyc w oleju na patelni.
  • Dodac warzywa i krotko podsmazyc.
Przepisik: http://www.essen-und-trinken.de/rezept/454597/--blumenkohl-moehren-salat-.html


Mus z orzeszkow ziemnych:
Orzeszki wyluskac i krotko podpiec na goracej patelni.
 Zmiksowac z 2-3 lyzkami oleju orzechowego lub innego o neutralnym smaku, dodac kilka lyzek wody i odrobine soli. Mozna przechowywac w lodowce do ok. 6 tygodni.
_______
Smakowalo!
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Jamaica
18-02-2017, 16:16
Cytuj

Post: #362
Moja boska pomidorowa, ugotowalam duuuzo, bo i dla sasiadow na poczestunek, byli zachwyceni. 
Moja panna nielubiaca zup, juz lubi Smile 
a, druga nienawidzaca zup, a, w szczegolnosci pomidorowej, zjadla i to bez bez namawiania ! 
yuhuu, dopielam swego, prawie co drugi dzionek mam zupke na obiadek.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
21-02-2017, 21:27
Cytuj

Post: #363
Odsmazane pierogi z azjatyckim chili-sosem.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
22-02-2017, 22:39
Cytuj

Post: #364
Losos pieczony,zapiekany kalafior i brokuł plus zielenina.
24-02-2017, 15:32
Cytuj

Post: #365
Zupa kartoflana krem, z grilowanymi brazowymi pieczarkami w bekonie, plus grzanki.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
01-03-2017, 18:06
Cytuj

Post: #366
Na jutro, ale i na dzisiejsza kolacje:
 Zupa krem z kalarepki, z czerwona rzezucha i grzankami tostowymi
Poezja!  Heart
[Obrazek: 17078589_1251594828264297_1871635082_n.j...e=58BC8001]
http://www.lecker.de/kohlrabi-kresse-suppe-15201.html
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
03-03-2017, 22:05
Cytuj

Post: #367
Teufelshähnchen, Bulgur, Ruccola-Gurke-Avocado Salat. 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
05-03-2017, 15:38
Cytuj

Post: #368
Kupie sobie na dzien kobiet! Wlasciwie to szukam zamykanej, takiej jak gdyby rynnienki, zeby chleb mial ksztalt rolady, zna ktos?
Silikon-Brotbackschale (Tchibo, ca. 15 €)
[Obrazek: silikon-brotbackschale.jpg]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Jamaica
08-03-2017, 10:01
Cytuj

Post: #369
Low Carb Apfelkuchen


[Obrazek: 17160967_1257067747717005_1988891229_n.j...e=58C21AC0]
fot. ychna

  • 120 g maki migdalowej
  •   50 g mielonych migdalow
  • 100 g Frischkäse
  •     4   jajka
  •     1 lyzeczka ekstraktu wanilli
  •     2 lyzeczki cynamonu
  •     3 male jablka (starlam 1 jablko na grubych oczkach i dodalam jablek ze sloika z sokiem z limonki)
  •  90 g cukru kokosowego lub innego, wg uznania
  • 115 g stopionego masla
  •     1 lyzeczka proszku do pieczenia
  •       szczypta soli
Wszystkie skladniki wymieszac na gladka mase, dodac jablka!
Piec w temp. 180° ok. 40 minut.

Exclamation Pyszniutkie ciasto, najlepiej dobrze schlodzone, wg mnie mozna spokojnie zmiejszyc ilosc srodka slodzacego, albo uzyc kwaskowatych jablek, lub namoczyc jablka w swiezym soku pomaranczowym, albo skropic sokiem z limety.

oryginalny przepis:
 http://www.chefkoch.de/rezepte/2621681411744812/Low-Carb-Apfelkuchen.html

     
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
08-03-2017, 14:33
Cytuj

Post: #370
Nawet nie wiedzialam, ze istnieje taka Brotbackschale...


Blush
08-03-2017, 15:49
Cytuj

Post: #371
Cuda i cudenka pojawiaja sie na rynku, nie wszystko trzeba miec, ale, mam dobre doswiadczenie z silikonowymi foremkami i chlebek pieke dosc czesto, wiec nowa zabaweczka i chlebus bedzie mial ladny ksztalt !  Smile
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Jamaica
08-03-2017, 15:56
Cytuj

Post: #372
Widzę ,ze maka Ci przypasowała.
U mnie nadziewana pierś kurczaka,ryz i ogórki.
09-03-2017, 16:35
Cytuj

Post: #373
Przeciez nie zmarnuje, zart ! Smile Fajna sprawa, nawet jako dodatek do Quark na sniadanie.
I nadal szukam - ( jedna, zlozona z takich 2 czesci i musi byc zamykana) 

[Obrazek: ibili-forma-prostokatna-z-karbowanym-dnem.jpg]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
09-03-2017, 16:50
Cytuj

Post: #374
Kup dwie i związuj kabelkiem Smile
09-03-2017, 17:27
Cytuj

Post: #375
Przydałaby mi się jakas pomoc kuchenna bo nie chce mi się nic gotowac.Smile

Więc umie w planie wielkie NIC Smile
15-03-2017, 19:38
Cytuj

Post: #376
Ale fajne  Smile

[Obrazek: 15094487_1872354769650581_11236067199321...e=595E5F1E]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
30-03-2017, 22:07
Cytuj

Post: #377
Wczorajsza piękna pogoda zachęciła do wyjścia. Trochę żałowałem, że nie mieliśmy grilla bo fajnie spędziłoby się czas nad wodą, a były ku temu możliwości.
Nie wiem czy jedliście pstrąga z grilla ? Robi się szybko i jest naprawdę smaczne, szczególnie dla osób które mają problemy z utrzymaniem wagi. Jak ktoś nie ma warunków, to zawsze można zrobić pstrąga pieczonego.
03-04-2017, 08:19
Cytuj

Post: #378
Ten podplomyk z Post: #347  ciekawie wyglada, zrobie z szynka, groszkiem, pieczarkami i serem, bo niczego innego nie mam w domu, w lodowce pusto, az swiatlo wysiadlo.
______________
 a, jednak..  Blush


Podplomyk z kozim serem, 
- zielonym groszkiem,
- miodem,
- malinami
Ruccola,
+malinowe Balsamico  
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
06-05-2017, 13:43
Cytuj

Post: #379
Zrobilam Chinois i poleglam, maja tylko jedna wade, ogromna sile przyciagania  Blush

http://www.chefkoch.de/rezepte/1866221302866855/Hefe-Schneckenkuchen-Chinois.html
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
11-05-2017, 19:29
Cytuj

Post: #380
Dobry byl podpłomyczek co?
11-05-2017, 20:07
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości