Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Obiad ! ;)
Post: #281
Polska salatka jarzynowa, ale to na jutro 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • uzi80
08-10-2016, 23:18
Cytuj

Post: #282
Kopytka pstrokate, optycznie doskonale na Halloween  Wink 
z dodatkiem przesmazonej tlustej polskiej szyneczki i cebulkiCayennepfeffer
i odrobina suszonego tymianku
przyznam szczerze, ze obawialam sie reakcji domownikow, sama zreszta tez
mialam mieszane odczucia, ale byly pyszne i wiem juz jak zrobie je nastepnym razem .. 
+ Ruccolasalat


Deser:
Espresso i czekoladki z Irish Wiskey Cream (tylko 2  Blush  )
Anita, dziekuje za ten zwariowany przepis !  Heart
Narobilam sie, ale warto bylo.


  
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Anita
10-10-2016, 15:16
Cytuj

Post: #283
Polecam się na przyszłość. Wink
10-10-2016, 17:19
Cytuj

Post: #284
(08-10-2016, 23:18)ychna napisał(a): Polska salatka jarzynowa, ale to na jutro 
Z groszkiem czy kukurydza ?
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
10-10-2016, 20:31
Cytuj

Post: #285
(10-10-2016, 20:31)uzi80 napisał(a):
(08-10-2016, 23:18)ychna napisał(a): Polska salatka jarzynowa, ale to na jutro 
Z groszkiem czy kukurydza ?

Z pietruszka jak ja znam Wink
10-10-2016, 20:35
Cytuj

Post: #286
I z groszkiem i z kukurydza, pastinake tez jest,
 Uzi, a Ty co tak sie dopytujesz, cio? 
Ja, juz mam swojego slodkiego zarloczka  Tongue
Anita, nie mieszaj mi w moich garach, co?!  Angry
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
10-10-2016, 20:36
Cytuj

Post: #287
A zapomniałam dodać,ze i szczypiorek,bo to roślinożerca jest! Wink
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
10-10-2016, 20:42
Cytuj

Post: #288
A sie dopytuje ...bo jak dobra sałatka to sie wprosze Big Grin....z tym że póki tam te "zielone kulki" sa to nie licz na moja wizyte Tongue .
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
10-10-2016, 21:13
Cytuj

Post: #289
Nie lubi dziecko zielonych kulek?  Rolleyes Nie ma problema, zastapimy zoltymi
 .. czego sie nie robi dla milych gosci..  Shy
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
10-10-2016, 21:21
Cytuj

Post: #290
Jakos "zielone" to mi sie z tesciowa kojarza bo ona daje groszek Big Grin .

Dziekuje za Twoja wyrozumiałosc wobec nieproszonego gościa Smile ....tak w sumie to groszek moze być ( jak cos to pod stół sie wyrzuci Tongue )...najwazniejszy jest dodatek do salatki czyli wurst Big Grin .
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
10-10-2016, 21:53
Cytuj

Post: #291
Uiii, nie praktykuje.. wole kromeczke chlebka, jesli juz..
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
10-10-2016, 22:18
Cytuj

Post: #292
Czekam na pomysły.
11-10-2016, 09:06
Cytuj

Post: #293
Kapsa juhasa z kartoflami i surówką z marchwii Big Grin .
12-10-2016, 21:10
Cytuj

Post: #294
Kapsa?
Lasagne z zielonymi kulkami  Shy
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
12-10-2016, 21:20
Cytuj

Post: #295
Uzi z grzybami czy bzzz?Wink
12-10-2016, 22:00
Cytuj

Post: #296
Kebab czekoladowy, prawie taki ale znacznie skromniejszy i na bazie Quark'u


[Obrazek: 14699994_1105656186191496_461524120_n.pn...e=58018E7D]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
13-10-2016, 15:30
Cytuj

Post: #297
Dzis zaszaleje!
Mam ochotę na rolady,modra kapustę i kluchy śląskie.
Wieki już nie jadłam,bo się obraziłam,ale już zatęskniłamWink

Zaraz będę szukać języka! Wink
20-10-2016, 10:50
Cytuj

Post: #298
Zupa z dynii na ostro. 
Zurek polski byl wczoraj i przedwczoraj.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
21-10-2016, 21:26
Cytuj

Post: #299
Rosołek
Zupa dla leniwych Smile
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
21-10-2016, 22:05
Cytuj

Post: #300
Na to mam ochote  Smile
Mit Feta gefüllter Kürbis

Zutaten (für etwa 5 Personen): [Obrazek: kuerbis682_v-vierspaltig.jpg]
Aus dem quer halbierten Kürbis die Kerne entfernen. Dann den Kürbis gut salzen, mit frischem Zitronensaft überträufeln, hauchdünn mit Honig süßen und etwas Olivenöl darübergeben. Bei allen Schritten darauf achten, dass auch der Rand mit allen Zutaten gewürzt wird. Bei 160 Grad für etwa 30 bis 45 Minuten auf einem mit Backpapier ausgelegten Backblech auf der untersten Schiene garen. 
Den gegarten Kürbis aus dem Ofen nehmen. Die entstandene Kürbisflüssigkeit vorsichtig für das Dressing ablöffeln und in ein hohes Mixgefäß geben. Mit dem Saft einer Zitrone, einem Esslöffel Honig, Salz, frischem Pfeffer und Haselnüssen mit einem Pürierstab kurz durchmixen. Während des Mixens etwa vier Esslöffel Olivenöl langsam dazufließen lassen. So entsteht eine leichte Emulsion. 
Den Kürbis mit dem Feta füllen, dabei auch etwas Feta auf den Rand geben. Noch einmal für circa zehn Minuten bei 160 bis 180 Grad in den Ofen geben, damit der Käse gratiniert. Den fertigen Kürbis mit dem Dressing übergießen, mit ein paar Basilikumblättern dekorieren und im Ganzen servieren. Man kann den Kürbis entweder auslöffeln oder Stücke herausschneiden. Die Schale eignet sich nicht zum Mitessen, da sie sehr hart ist.
https://www.ndr.de/ratgeber/kochen/rezepte/rezeptdb6_id-10939_broadcast-1572_station-ndrtv.html
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Aurora
14-11-2016, 19:11
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości