Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pogaduszki na wszystkie tematy
Post: #21
(17-09-2016, 20:22)ychna napisał(a): Mialam nie wlaczac juz lapka dzisiaj, no ale ktos mnie wspomina i wspomina, ja to chyba wyczulam,

umyta, odsaczona i pokrojona w plastry powiedzmy nagrubosc mojego palca (mam szczuple paluszki) karkowke, ulozyc na blache, posmarowac majonezem (najlepiej polskim Winiary) i na 180 do 200 powoli piec w piekarniku, w tym czasie pokroic cebule w piekne krazki, oblozyc nimi karkowke, w miedzy czasie tez posolic i posypac pieprzem do smaku, na sam koniec oblozyc plastrami zoltego sera. Karkowka rozplywa sie w ustach.
Taka uczte sprawili mi moi goscie z Polski, a przepis rabnela kolezanka swojemu szefowi, ktory ma swoja masarnie i sklepy z wedlinami.
Smacznego!

Dziekuje.  Jutro bede robil.  Wprowadze malutka modyfikacje gdyz nie lubie majonezu.  Mysle czy nie posmarowac karkowki  musztarda (ktora bardzo lubie) co myslicie?
17-09-2016, 22:09
Cytuj

Post: #22
tak, kiedys moje corki zrobily taka zaprawe miesna z musztardy, byla swietna
17-09-2016, 22:14
Cytuj

Post: #23
Nie ogarne was Big Grin .
17-09-2016, 22:17
Cytuj

Post: #24
(17-09-2016, 22:17)uzi80 napisał(a): Nie ogarne was Big Grin .

sprobuj nas ogarnac
17-09-2016, 22:17
Cytuj

Post: #25
a mi sie chce tego...no.
17-09-2016, 22:18
Cytuj

Post: #26
Zamiast majo mozna bisfenolem posmarowac.. mysle..  Rolleyes
ale, nie polecam, trucizna, wszedzie jej pelno  Exclamation
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • uzi80
17-09-2016, 22:20
Cytuj

Post: #27
Z ta karkowka pytam bardzo powaznie.
17-09-2016, 22:20
Cytuj

Post: #28
smaruj musztarda
17-09-2016, 22:21
Cytuj

Post: #29
nie lubie komuchow.

ale lubie karkowke.
17-09-2016, 22:27
Cytuj

Post: #30
(17-09-2016, 22:27)paragon napisał(a): nie lubie komuchow.

ale lubie karkowke.

to juz cos , przynajmnej lubisz karkowke a karkowke z komuchow
17-09-2016, 22:28
Cytuj

Post: #31
jestem dzbankowy.
17-09-2016, 22:33
Cytuj

Post: #32
Ciekawą konwersacje prowadzicie...
Coś jak z filmu "Głupi i głupszy"...
Tylko ciezko mi okreslic "kto jest kto" Tongue .
17-09-2016, 22:45
Cytuj

Post: #33
(17-09-2016, 22:45)uzi80 napisał(a): Ciekawą konwersacje prowadzicie...
Coś jak z filmu "Głupi i głupszy"...
Tylko ciezko mi okreslic "kto jest kto" Tongue .

to ja ci pomoge.
Ty jestes ten drugi.
17-09-2016, 22:47
Cytuj

Post: #34
(17-09-2016, 22:47)paragon napisał(a):
(17-09-2016, 22:45)uzi80 napisał(a): Ciekawą konwersacje prowadzicie...
Coś jak z filmu "Głupi i głupszy"...
Tylko ciezko mi okreslic "kto jest kto" Tongue .

to ja ci pomoge.
Ty jestes ten drugi.

No co Ty...brakuje mi do Ciebie Big Grin....troche wiecej klas skonczyłem i ksiazek przeczytałem ...dlatego w owej scence moge być jedynie scenarzystą Big Grin...
Tylko nie wiem czy Ty tekst w odpowiedni sposob zi tetpretujesz...
17-09-2016, 22:57
Cytuj

Post: #35
wypiles przy sobocie i szukasz zaczepkiSmile hehehe
17-09-2016, 22:59
Cytuj

Post: #36
(17-09-2016, 22:59)paragon napisał(a): wypiles przy sobocie i szukasz zaczepkiSmile hehehe

Jeśli chciałbym szukać zaczepki ...to wyszedłbym przed dom...
17-09-2016, 23:04
Cytuj

Post: #37
(17-09-2016, 22:20)paragon napisał(a): Z ta karkowka pytam  bardzo powaznie.

Nie smaż tego w majonezie.
180-200 stopni, to bardzo niebezpieczna temperatura dla karkówki. Zrobisz frytki z mięsa.
Podaj majo lepiej osobno, to posmarujesz na życzenie.

To samo z musztardą.
Do świniny musztardę?
W jakim celu? Tylko, żeby przypalić.

Chyba, że grylujesz... Wink
18-09-2016, 08:58
Cytuj

Post: #38
No to jak to przyrzadzic.
18-09-2016, 09:04
Cytuj

Post: #39
No, żeby ci nie popsuć propozycji ichnej:
- wyklep płaty, jak najcieniej
- przekrój wienerkę wzdłuż
- zawiń jedną połówkę w ten cienki płat (jak wołową roladę). Możesz przywiązać sznureczkiem, żeby się nie rozlazła.
- dodaj tej ichniej cebulki, albo i nie
- smaż normalnie na patelni na niezbyt ostrym ogniu, bo przypalisz i wyschnie.
- Pod koniec posyp najlepiej mozarellą, ale, jak nie ma to gouda, albo ementaler, albo cheddar (znany od Mcdonalda). Nie bierz żadnych serów "odchudzających" z 17% tłuszczu!
- solić, pieprzyć potem.

Podawać z Kartoffelstampfen z muskatem i masłem oraz czerwoną kapustą z lekkim octem na gorąco (5 minut roboty). Nie musi być z jabłkami.

Ładne, proste, kolorowe i smaczne.
18-09-2016, 09:13
Cytuj

Post: #40
raczus ,ty jestes nie tylko Computergenie , ty jestes tez utalentowanym kucharzem
18-09-2016, 09:18
Cytuj



Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Specjaliści z Polski na konferencji – filmik na YT – ciekawe tematy Magda1508 1 3,047 08-04-2017, 22:59
Ostatni post: ychna
  Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy ychna 1,745 311,517 02-01-2017, 20:17
Ostatni post: Anita

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: