Post: #113
(22-03-2019, 10:54)Słoninka napisał(a):(21-03-2019, 23:21)fiscus napisał(a): Gdybym była w posiadaniu dobrego przepisu na chleb,to też piekłabym sama.
Dobranoc
Kiedyś piekłam sama chleb. Jak napisałam o tym na forum to wszystkowiedzący wyśmiał mnie, twierdząc że w Brotbackautomat von Aldi i z Brotmischung nie może wyjść nic dobrego.
A ja piekłam chleb w piekarniku z mąki vollkorn z dodatkiem różnych otręb sezamu, chia i co tam mi do głowy przyszło. To był chleb na zakwasie.
Kiedyś nie dokarmiłam zakwasu i jakoś tak przestałam to pieczenie. Ale myślę o tym żeby wyhodować nowy i znowu zacząć piec własny zdrowy chleb, bez włosów i innych swinstw
Ja pieke na drożdżach, ale przymierzam się do zakwasu,
Słoninka jaki masz przepis na zakwas?
(22-03-2019, 10:09)Unka napisał(a): O tej siersci juz kiedys slyszalam , ale chyba dobre piekarnie tego nie robia![]()
O watrobce nawet nie chce myslec, chociaz kiedys to jadlam .
Ok..pies z latarka ..no jak moglam na to nie wpasc
NIE CHCESz Unka wiedzieć, co robią w piekarniach... choć czywiscie z pewnością nie w każdej... kiedyś koleżanki facet pracował jako piekarz, po jego opowieściach tez długo pieczywa nie jadłam....