![]() |
Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? (/Watek-po-40-strach-ma-jeszcze-wieksze-oczy_2982) |
Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 Czytałam ostatnio fajny artykuł o kobiecie, która po upadku z konia doznała prawdziwej fobii przed kolejna jazda. Biedna po terapeutach się szwedala, szukała przyczyn tego, ze nagle strach zaczął ja niemiłosiernie paraliżować... Rzeczywiście tak jest, ze dorośli maja większa świadomość i zbyt rozwinięta wyobraźnie, a porażka dopełnia reszty. Z drugiej strony... co druga szkoła pływania organizuje kursy dla dorosłych i seniorów, instruktorzy narciarstwa przekonują, ze deski zapiać można w każdym wieku Ja właśnie przymierzam się do rolek, choć nawet na łyżwach nie śmigam... Temat ze wstępem, ale może być o niczym ;-) RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 Mam wrazenie,ze na łyżwach łatwiej się jeździ niz na rolkach. Z rolek do domu wracałam ciągle poobijana a najgorzej zjeżdża się z górki,nie utrzymuję równowagi . Późno w nie wskoczyłam,bo po 30-e, ale w Ciebie Egle wierzę i będę trzymać kciuki abyś przy okazji nauki na rolkach nie zrobiła sobie darmowego liftingu twarzy. ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 (19-03-2019, 19:46)fiscus napisał(a): Mam wrazenie,ze na łyżwach łatwiej się jeździ niz na rolkach.Weź nie strasz, ![]() W dzieciństwie niczego się nie nauczylam, strasznie strachliwa jestem, ale wiesz ponoć w każdym wieku można pokonać strach :-) Na rowerze tez się późno nauczyłam, a dziś nawet potrafię ręka zasygnalizować, ze skręcam :-) Dobry wieczór Fiscus ;-) RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - Majamka - 19-03-2019 Ja próbowałam rolek , ale już w sklepie skończyło się demolką kilku regałów ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 Ale sobie przypomnialam sobie, ze leci teraz taka reklama wody mineralnej, tam taki dziadzi na deskorolce się uczy... no pomijam , jak na każdy upadek reagują jego kości... tego się chyba najbardziej boje, ze jak upadnę, to mnie już tylko przyjadą poskładać ![]() (19-03-2019, 19:55)Majamka napisał(a): Ja próbowałam rolek , ale już w sklepie skończyło się demolką kilku regałów hehehe ja planuje pierwsze lekcje w domu przerobić ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - Majamka - 19-03-2019 No własnie upadek ! Tego się też najbardziej bałam , nie mam już 15 lat i nie wygoi się jak na psie. ![]() Tak więc roleczki odłozyłam na półkę i zrezygnowałam . Wolę nie ryzykować. RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 Ufff, czyli z pływaniem mogę jeszcze spróbować, tam upadek mi nie grozi ![]() ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 Na rowerze,to ja bez trzymanki jeździlam ale teraz to chyba, trzykołówkę potrzebuję.Z wiekiem czlowiek wiecej potrzebuje ![]() Witam Was dziewczyny RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - Majamka - 19-03-2019 (19-03-2019, 20:10)egle napisał(a): Ufff, czyli z pływaniem mogę jeszcze spróbować, tam upadek mi nie grozi Jak to nie grozi ? Grozi tobie że wylądujesz NA DNIE ![]() Przemyśl to ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 Mozesz sie utopic ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - Majamka - 19-03-2019 Siemano ślicznoty ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 Rany boskie, mogłybyście choć trochę mi dodać otuchy ![]() Na dno nie pójdę, przynajmniej podczas kursu, zamówiłam sobie instruktora, nie wiem, co będzie potem. Fiscus, trzykołka już widziałam, z przodu jedn, z tylu dwa, taki dziadek nim tu u nas jeździ, ale o rolatorze chyba jeszcze nie myslisz, co?. ;-) RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - Majamka - 19-03-2019 Przeciez dbamy o ciebie , robimy co możemy by ograniczyć ryzyko ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 Nie,jeszcze o rolatorze nie mysle ale ostatnio sprawilam sobie łóżko kontynentalne z mysla o starosci. ![]() ![]() ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 O Majamka, no dziękuje Ci bardzo, Ja jednak jak ten dziadek w tej reklamie, będę łamać stereotypy, ![]() Jeszcze będzie Wam łyso, ze na rolkach śmigam, Albo zaproszę na odwiedziny do szpitala ![]() Fiscus, a co to takiego to łóżko kontynentalne? Może być z drobnymi szczegolikami. ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 To łozko sklada sie ztrzech materacow i jest wysokie by tylkiem nie klapac ![]() ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - egle - 19-03-2019 Z trzech materaców, ale jeden na drugim? Ja ostatnio chciałam takie meble z palet na ogród, ale właśnie przeraziła mnie opcja podnoszenia się potem z tak niskiego siedziska :-) Teraz już wszystko jak mercedes musi być ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 Egle,no jasne,ze jeden na drugim a nie jeden obok drugiego ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - herbiherb - 19-03-2019 egle lyzwy sa prostsze do nauki szczegolnie jak masz z dwoma plozami ![]() ![]() i pasuje jak ulal do tematu, bo to dzialo sie przed 40-stka ![]() rolki sa troche gorsze ![]() ![]() wiem z doswiadczenia, ze niezle rysunki powstaja na calym ciele, jak sie skonczy asfalt ![]() RE: Po 40 strach ma jeszcze większe oczy? - fiscus - 19-03-2019 https://static2.s-trojmiasto.pl/zdj/c/n/9/1801/620x0/1801181-Dobor-tkanin-obiciowych-zalezy-od-indywidualnych-gustow-przyszlych-uzytkownikow.jpg |