Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Słodko ! ;)
Post: #21
Ja tez czekam na ten przepis . Robert podjadl tych pysznych nalesnikow i teraz trzeba poczekac az odsapnie Wink
"Kiedy patrzę w oczy zwierzęcia,nie widzę w nich zwierzęcia.Widzę istotę żywą.Widzę przyjaciela.Czuję duszę."   A.D.Williams
16-10-2017, 20:21
Cytuj

Post: #22
Dodaje zdjęcie. Choć przyznam, ze przy tej masie to jak juz zagotuję mleko i dodam oba cukry, potem orzechy to i tak zagęszczam mąką, ale panie może nie będa mieć tego ptoblemu, ze wg przepisu jest za rzadkie ^^ na polewę nie dodaję równiez miodu, bo sama masa wydaje mi się słodka na tyle. Jednak własnie wczoraj robiąc spostrzegłem, ze jak naleśnik jest gruby to masę czuc znacznie mniej i wtedy do tej polewy ze śmietany moze miód bedzie ok. Natomiast ja robię cieńkie naleśniki i wtedy masę czuc bardzo i jej słodkość stąd miód mi zbędny. Ale jak kto woli Smile i od razu mówię, duzo orzechów trzeba

https://zapodaj.net/3eabcccd265db.jpg.html - za duży rozmiar pliku, żeby dodać stąd zalinkowane
http://prokwiaty.pl
TWOJA KWIACIARNIA
ul. Włóczków 6
30-103 Kraków
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Luce 2
17-10-2017, 15:45
Cytuj

Post: #23
Dziękuję Robert. 

[Obrazek: 3eabcccd265db.jpg]
___________________________________________ 
Der Charakter des Menschen sitzt nicht im Verstande, sondern im Herzen.  [Obrazek: 12.gif]
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Luce 2
17-10-2017, 18:02
Cytuj

Post: #24
[Obrazek: wpss20crc.png]
Kostka królowej.

masa
•6 żółtek (białka można zamrozić i wykorzystać kiedy indziej np. do bezy)
•2 szklanki mleka
•1 szklanka śmietany kremówki
•150g cukru
•cukier waniliowy
•1 pełna łyżka mąki pszennej
•3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
•200g masła w temp. pokojowej

ponadto
•duże opakowanie herbatników
•250g serka mascarpone
•2-3 łyżki nutelli







Wykonanie:

Żółtka, obie mąki i pól szklanki mleka dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Teraz dodać wcześniej przygotowane żółtka z mąkami. Wszystko energicznie mieszać i zagotować. Ma powstać aksamitny budyń.

Masło miksujemy do białości i stopniowo dodajemy wystudzony już budyń.

Blaszkę wykładamy folią aluminiową bądź papierem do pieczenia. Na dnie układamy ściśle herbatniki. Wykładamy połowę kremu. Teraz układamy kolejną warstwę ciastek , a na nie resztę masy. Znów układamy warstwę herbatnikową. Na koniec smarujemy masą nutellową, która powstaje z wymieszania mascarpone z nutellą.

Całość posypujemy startą czekoladą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin
18-02-2018, 20:26
Cytuj

Post: #25
Ostatnio piekę praktycznie co tydzień ciasto z malinami. UWIELBIAM! O wiele bardziej smakuje mi takie domowe ciasto niż to kupione w cukierni. No i jest go o wiele wiecej Smile

Tak poza tym na co dzień nie jem słodyczy ale robię sobie soki z wyciskarki.

No i wyciskarka daje o wiele więcej możliwości. Bo mozna za jej pomocą przyrządzić domowa nutellę albo lody.
https://www.eujuicers.pl/blog/jak-zrobic-pyszne-lody-czekoladowo-bananowe-przy-pomocy-wyciskarki - na stronie macie przepis
21-08-2018, 07:07
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości