ja mam przepis na ciasto Shrek

Można modyfikować wedle upodobań, kolor galaretki soku i śmietana może być 18%
* Biszkopt
* 5 jaj
* 5 łyżek cukru
* 5 łyżek mąki zwykłej
* 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 łyżki oleju
* Masa 1
* 1 duża1butelka soku Kubuś lub podobny
* 4 budynie śmietankowe
* cukier do smaku
* Masa 2
* 500ml śmietany 30%
* 2 galaretki cytrynowe
* 2-3 paczki Delicji
* 3 galaretki truskawkowe
Jak zrobić?
Biszkopt:
białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy ubijając cukier i żółtka i olej. Na koniec lekko mieszając dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia.
Pieczemy biszkopt.
Masa1
Na soku Kubuś ugotować budynie, gdy lekko przestygnie jeszcze ciepły wyłożyć na biszkopt.Gdy ostygnie układamy na budyniu Delicje.
Masa2
2 galaretki rozpuszczamy w 1 szkl.wody i studzimy.Śmietanę ubijamy i dodajemy ostudzoną galaretkę - ubijamy i wylewamy na Delicje schładzamy.
Na wierzch zalewamy tężejącą czerwoną galaretkę - 3 galaretki rozpuszczamy w 4 szkl gorącej wody.
( chciałam dodać zdjęcie ale nie wiem jak, mam w kompie a nie z internetu)
Tu jeszcze ten sam przepis w innej odsłonie

bardziej po ludzku
Składniki na ciasto Shrek:
* Upiec biszkopt z 5 jaj
* 1 sok Pysio w kolorze zielonym
* 3 budynie śmietankowe
* 4 galaretki zielone (agrestowe lub kiwi)
* 0,5 l śmietany 30 %
* 2 paczki delicji
Wykonanie:
Przed właściwym wykonaniem ciasta Shrek pieczemy klasyczny biszkopt z 5 jajek, nie musi być wysoki. Rozpuszczamy 2 galaretki w szklance wody, a drugie 2 galaretki w 0,5 l wody. Uwaga: nie doprowadzamy do stężenia.
Teraz przystępujemy do gotowania budyniu, który będziemy gotować na soku Pysio w kolorze zielony jak Shrek. Po ugotowaniu lekko studzimy a następnie wylewamy na upieczony zimny biszkopt w formie. Wygładzamy i na masą budyniową układamy rzędami dowolne delicje. Śmietanę ubijamy na sztywną pianą do której pod koniec dodajemy rozpuszczoną galaretkę w szklance wody, mieszamy na gładką masę i wylewamy na delicje. Na wierzch ciasta Shrek wylewamy zieloną galaretkę rozpuszczoną z 0,5 l wody.