Post: #669
(17-10-2018, 21:10)anitan napisał(a):(17-10-2018, 00:08)ychna napisał(a): Anitan, potrzebuje na cito sprawdzony przepis na kiszenie kapusty, obiecalam komus, prosze !!
Sorki dopiero zobaczyłam
Dam Ci ten co próbowałaś .
5 kg białej kapusty
100 g soli
5 marchewek
koper (opcjonalnie)
1 łyżka kminku
Czosnek
Podanie składników do kiszenia nie jest przepisem!
Koper na dnie naczynia do kiszenia jest składnikiem obowiązkowym, a nie opcjonalnym!
Czosnek możemy zastąpić startą oponą!


(17-10-2018, 23:11)Miecznik napisał(a): Czy ciągle tradycyjnie depczecie kapuchę?Ja mam wnuki i one mają niewielkie stopy, więc robię im zabawę w garnku bunclowym z kapustą.
Do wiglii nie muszą myć nóg.
