Post: #343
Zupa z boczniaka.
![[Obrazek: 0000VXSVVHRERNXR-C122-F4.jpg]](http://i.iplsc.com/-/0000VXSVVHRERNXR-C122-F4.jpg)
Reklama
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do gotujących się warzyw. Dodać przyprawy i pokruszony tymianek, gotować ok. 15 min. Gotową zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/przepisy/news-zupa-z-boczniakow,nId,333556#.google.deutm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
![[Obrazek: 0000VXSVVHRERNXR-C122-F4.jpg]](http://i.iplsc.com/-/0000VXSVVHRERNXR-C122-F4.jpg)
- sól, pieprz
- cebula
- listek laurowy
- pół szklanki śmietana
- 0,5 kg pierś z kurczaka
- olej do smażenia
- 2 łyżki masło
- 0,5 kg boczniaki
- 1 łyżka mąka
- kilka gałązek tymianek
- pietruszka
- 2 sztuki marchewka
Reklama
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do gotujących się warzyw. Dodać przyprawy i pokruszony tymianek, gotować ok. 15 min. Gotową zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/przepisy/news-zupa-z-boczniakow,nId,333556#.google.deutm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox