Post: #541
Zupa z brazowych pieczarek z makaronem i gofry orkiszowe z cynamonem.
Woga mineralna z plasterkami kiwi.
Woga mineralna z plasterkami kiwi.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
Na Obiad ! ;)
|
Post: #541
Zupa z brazowych pieczarek z makaronem i gofry orkiszowe z cynamonem.
Woga mineralna z plasterkami kiwi.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
17-01-2018, 18:21
Post: #542
U mnie czyste lenistwo.
Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym.
17-01-2018, 19:34
Post: #543
babka ziemniaczana podlaska w wersji świątecznej
Składniki: 2 kg ziemniaków 1-2 cebule 25 dkg końcówek wędlin 3-4 jajka 1/2 szkl śmietany przyprawy sól, pieprz, majeranek olej *uwagi: w zależności od gęstości ziemniaków można dodać trochę mąki lub kaszy mannej Opis: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju i dodać do ziemniaków. Jeśli końcówki wędlin zawierają boczek to pokroić go i podsmażyć.Dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku.Masę ziemniaczaną wyłożyć na wysmarowaną blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na ok 1,5 godziny.Babkę można jeść bezpośrednio po upieczeniu lub odgrzaną na patelni.Może być podana z sosem grzybowym lub barszczykiem,ale to zależy co kto lubi... ![]() http://wielkiezarcie.com/przepisy/30050062/40077344 / u mnie z sosem jogurtowo-czosnkowym
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
28-01-2018, 13:13
Post: #544
Brownie z jagodami
przesiac przez sitko: 3/4 szklanki maki 1/4 szkl. kakao dodac: 1/4 szkl. cukru szczypte soli 2 jaja 9 lyzek roztopionego masla wanilia + 100 g gorzkiej czekolady i pudelko jagod ________________________ wymieszac lyzka, piec w temp. 180° ok. 40 min. Smacznego! https://www.facebook.com/Onet/videos/1724049370998492/
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
28-01-2018, 15:48
Post: #545
Hej,
interesowalyby mnie dobre, sprawdzone przepisy na pizze i placki ziemniaczane bez maki. Czy ktos cos moze doradzic?
28-01-2018, 17:13
Post: #546
Dodaj otręby.
28-01-2018, 17:59
Post: #547
lub więcej jajka ( z myślą o plackach piszę).
Na pizzy się nie znam.
28-01-2018, 18:08
Post: #548
Albo zamiast jajek siemię lniane,jak veganie.
28-01-2018, 18:15
Post: #549
Dobry pomysł Anita.
Ciekawa jestem jakby tak kisielu dodać do tych ziemniakow, tak na słodko zrobić te placki. ![]()
28-01-2018, 18:22
Post: #550
Nie gotując to będzie się trzymać kupy.
![]() ...ale smak? ...hym...pewnie.jedyny i niepowtarzalny ![]() Natomiast ser,jabłka i kisiel ....chyba wypróbuje ![]()
28-01-2018, 18:31
Post: #551
Po proszę o przepis, jestem ciekawa tego sera ,jablek i kisielu?
28-01-2018, 18:39
Post: #552
Ok.
Podejmuje się wyzwania. ![]()
28-01-2018, 18:58
Post: #553
Moja tesciowa robila placki ziemniaczane bez maki, tylko z ziemniakow, jajek, cebuli i przypraw, trzeba ostrozniej smazyc, ale da sie i sa bardzo smaczne!
Moim zdaniem mozna tez czesc kartofli zmiksowac na gladka mase i wymieszac z tymi startymi, placki powinny sie trzymac kupy ! Mam przepis na pizze bez maki, pozniej wrzuce, a tak na szybko, wiem, ze robi sie na bazie kartofli, albo cukinii, czy tez bodajze oberzyny.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
28-01-2018, 19:01
Post: #554
(28-01-2018, 18:58)Anita napisał(a): Ok. Ok. bo Twoj sernik z brzoskwiniami ( o ktorym tak krzyczala Renia i dzeki niej zwrocilam uwage naTwoje przepisy), był rewelacyjny! Stał na moim stole wigilijnym. I bez cukrzenia Tobie Anita, dzięki za wszystkie przepisy,bo jestes po prostu dobra w tym co robisz. Jeszcze raz dziękuję.
28-01-2018, 19:13
Post: #555
To ja dziękuję i polecam sie na przyszłość.
28-01-2018, 19:23
Post: #556
ychna, pizzateig na bazie zuccini to chyba to, co by mnie mocno zadowolilo!
dawaj ![]()
28-01-2018, 20:02
Post: #557
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
28-01-2018, 20:23
Post: #558
Da rade zrobić racki serowo -jabłkowo -Kisielowe
![]() ![]() Druga wersja jaka chodzi mi po glowie,to bliźniak placka po węgiersku tylko z kisielem i owocami jako sos. I wiesz co Fiskus sa zaje...... biste w smaku ![]() A powstały z takiej mamałygi ![]()
29-01-2018, 18:30
Post: #559
![]() Tutaj pozwolę sobie na wpis, o historii pączków. I broń Boże nie myślcie, że to jest plagiat "mitów " (tematu), pana ferdydurkę. Co to, to nie , ![]() https://portal.abczdrowie.pl/paczek-historia-tlusty-czwartek-rodzaje-kalorie-i-przepis#paczek-historia
05-02-2018, 23:07
Post: #560
Uwielbiam paczki, wiele potrafie sobie odmowic, ale przechodzac kolo paczkow miekna mi kolana, dlatego na wszelki wypadek nie kupuje, bo co kupione to zjedzone.
Jednak zamierzam upiec sama, gdzies tam namierzylam przepis z mascarpone i pewnie nie jest to najmadrzejszy pomysl bo grozi obzarstwem, ale i tak kusi mnie jak fix !!
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
05-02-2018, 23:14
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|