Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na Obiad ! ;)
Post: #421
Widziałam na foci tego twojego black angusa , niczego sobie sztuka Smile
Teraz dla odmiany sie bedziesz objadać w Holland...powsinogo jedna Smile
Ogórkowa rozdałam . Dzisiaj mam zamówienie na nalesniki i watróbkę z cebuleczką....przesmradzają u mnie jak panny na wydaniu Wink
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Krewetka
20-05-2017, 12:25
Cytuj

Post: #422
Szybkie i pyszne jedzonko, juz przetestowane!  Smile

[Obrazek: bagietka-1-662x661.png]

https://www.facebook.com/pysznoscipl/videos/846910138807173/

Wczoraj natomiast byly kartofle z grilla  Big Grin
pokrojone w plastry, posmarowane cieniutko oliwa, gotowe w pare minut,
dodatek, grecki jogurt! 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
20-05-2017, 21:03
Cytuj

Post: #423
Dzis definitywnie szparagi.
21-05-2017, 09:11
Cytuj

Post: #424
Thumbs Up 
Dzisiaj ma byc Spagetti z cukinia, chili, pinienkerne, Parmesan, skorka z cytryny,
wg przepisu angielskiej Gast-Mamy, 
gotuje corka.

[Obrazek: 18622699_1329354437155002_1441574078_n.j...e=59230A2B]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
21-05-2017, 10:02
Cytuj

Post: #425
Rybki, rybki, rybki i jeszcze raz rybki.
Zarąbisty jest Kibbeling, tutaj w Holandii.
Smażony w cieście w głębokim tłuszczu.
Palce lizać Big Grin
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
25-05-2017, 17:57
Cytuj

Post: #426
Tak rybki przede wszystkim.
U mnie był dorsz z suróweczką z młodej kapustki Smile
25-05-2017, 18:05
Cytuj

Post: #427
Uwielbiam dorsza

Dorsz to właśnie Kibbeling.
Jutro idę do mojej ulubionej budy na tę rybkę! Big Grin
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
25-05-2017, 22:09
Cytuj

Post: #428
Dziś z okazji Dnia Matki :
Makaron ziołowy własnej roboty, tagliatelle
Łosoś sous vide

Na deser tarta Oreo

Wykonanie - mój synuś kochany Smile

Przyjemnego Dnia Mamy Smile
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
26-05-2017, 17:52
Cytuj

Post: #429
Dzis rozpieszczam podniebienie,a coWink

[Obrazek: wp20170527.jpg]

A na obiadek bylo
zapiekanka ziemniaczana,souvlaki, surówka z cukinii...Wink

Hähnchen-Souvlaki
600 g Hähnche
1 Zitrone

2 Knoblauchzehen

2 EL Olivenöl

1 EL Oregano

1 TL Pfeffer

1/2 TL Salz

Surówka z cukini

• 1 kg cukinii młodej
• 1 ogórek wąż, mogą być dwa
• 2 cebule
• 3 ząbki czosnku
• 1 okazały pęczek koperku
• sól
• kolorowy pieprz mielony
• około 100 ml jogurtu naturalnego (u mnie sojowy)
• łyżka lub dwie oliwy
1. Cukinie myję, osuszam i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Tak samo postępuję z ogórkami.
2. Cebule obieram i szatkuję w bardzo drobna kostkę.
3. Koperek kroję.
4. Czosnek obieram i zgniatam w przeciskarce.
5. W misce mieszam cukinie, ogórka, cebule, koperek, sól i pieprz do smaku. Dodaję jogurt, oliwę i mieszam. Odstawiam surówkę na 15 minut i podaję. Lubię, gdy cukinie i ogórki puszczą trochę soku.

Z przepisu mojej kochanej Olga Smile
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
27-05-2017, 16:57
Cytuj

Post: #430
Orientalna zupa pomidorowa, przepisu nie bede powielala, bo juz jest.
Anita, poprosze przepis na surowke z cukinii, samo chwalenie sie nie wystarczy!  Smile
_____________
o, wstawilas, dzieki!  Smile powiedz mi, czy mozna przygotowac dzien wczesniej, czy lepiej tuz przed podaniem?

4. Czosnek obieram i zgniatam w przeciskarce - profanacja czosnku!  Cool bladzisz kobieto, powiadam ci, bladzisz.. chyba, ze     gotujesz dla niemilych gosci, to co innego..  Tongue
    Czosnek sieka sie nozem i dodatkowo szeroka strona noza miazdzy sie, aby uwolnic aromat, a nie jakas dziwna                 przeciskarka..  Angry leniwa kobieto! prawdziwy kucharz mnie nauczyl..  Tongue
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
27-05-2017, 17:16
Cytuj

Post: #431
Ja nie używam przeciskarki bo z moimi stawami nie dałabym rady.
I nie profanuje wyhoduje...

Tak możesz jest dużo lepsza ponoć jak puści soki.

A kiedy to ja robiłam według przepisu? Jak miałam 10 lat Smile

Co wyhoduję
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
27-05-2017, 22:49
Cytuj

Post: #432
[Obrazek: 18582159_1697866930253376_38875415279253...e=59A78CB8] Big Grin Big Grin
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
27-05-2017, 23:58
Cytuj

Post: #433
Nieprawda.

Ychna ugotuj zupę z piecznych pomidorów na winie,a potem zapiecz ja w piekarniku z Mozarella.
Pychota!
28-05-2017, 00:04
Cytuj

Post: #434
Dzisiaj jedliśmy baranie flaki z Dureń.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Krewetka
28-05-2017, 01:47
Cytuj

Post: #435
Łosoś z sosem z kiszonych ogórków , pure ze szparag i marchewki , placuszki z cukinii.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
28-05-2017, 10:48
Cytuj

Post: #436
Surowka z cukini i ogorka, pierwsza klasa! Zmniejszylam ilosc cebuli, dodalam bardzo dojrzale awokado, odrobine swiezego soku z cytryny i posypalam delikatnym szczypiorkiem.
ps. kiedys zrobilam surowke i musialam ja wyrzucic, cebula byla gorzka jak piolun..  Huh teraz sprawdzam, bo boje sie         zapaskudzic danie..

Samo chwalenie sie zupa z pieczonych pomidorow nic mi nie da, ale, jakis przepis z pewnoscia .. Smile 
no! po to chyba jest ten watek, zeby pomagac slabszym kulinarnym wojownikom !  Tongue 
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
28-05-2017, 14:25
Cytuj

Post: #437
Dziewczyno przecierz Ty dobrze wiesz,ze ja nie używam przepisów.
Co spróbuję to odtworzę.
2kg pomidorów pieczonych
Sok pomidorowy naturalny(bez konserwantów bo zepsują smak)
Ząbek pieczonego czosnku (w skórce)do zupy i do pieczenia pomidorów
1,5 szkl czerwonego wytrawnego wina.
Świeże zioła.
Podstawa zupy jest bulion warzywny (dużo selera)
Możesz ja podawać jako zupę krem z dowolnym serem i grzankami
Zepsuć śmietana :/
Nie polecam

Ja ja blenduje,posypuje mozzarella albo parmezanem i zapiekam w ten. 180 stopni kilka minut .Posypuję bazylia.

Pomidory podlewasz oliwa z oliwek i pieczesz.

Uwaga!
By zupa nie miała mocno winnego smaku wszystkie przyprawy i sok z pomidora dodaj jak wino odparuje.

Czy jeszcze jakieś pytania Smile
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
28-05-2017, 15:03
Cytuj

Post: #438
Nooo! Jak sie piecze pomidory?  Huh
________
Juz cos znalazlam, nie lubie na pale gotowac nowych dan..
https://lepszysmak.wordpress.com/2012/09/13/zupa-z-pieczonych-pomidorow-z-winem/

[Obrazek: 250.png]
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
28-05-2017, 15:31
Cytuj

Post: #439
Wczoraj nic nie jadłam na obiad.
Dopiero na kolację.
Dziś planuję babę grochową albo rybne pulpety zaszyte w baranie flaki.
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem. 
Mark Twain
29-05-2017, 10:36
Cytuj

Post: #440
[Obrazek: chlodnik.jpg]
Składniki:
  • ogórek zielony, 1 szt.
  • rzodkiewka, 6 szt.
  • kefir, 300 ml
  • koperek, 2-3 łyżki
  • szczypiorek, 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Umyte i oczyszczone warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy schłodzoną śmietanę, kefir, szczypiorek i koperkiem i dokładnie mieszamy. Do smaku dodajemy pieprz i sól. Najlepiej podawać od razu po przygotowaniu.

Za gorąco by stać przy kuchni.
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • fabek, ychna
29-05-2017, 12:22
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: