Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
Post: #1521
(16-01-2019, 22:36)Unka napisał(a):
Znowu bigos ..litosci .
Jeszcze jedno Unka, ja mógłbym gotować bigos raz na dwa tygodnie i nikt by nie narzekał. 
Niestety za dużo roboty z tym jest.
Brytwanna 9-10 kg wkładu, w pracy została wypróżniona wciągu 90 minut i zastanawiałem się czy ją myć, bo dno i ścianki lśniły czystością - wyczyszczona została chlebkiem, a emalia błyszczała jak nówka. Tongue 
Drugą brytwanne konsumuje rodzina i przyjaciel z rodziną. Już tu chyba o tym pisałem, jak uda mi się odłożyć coś na zapas to jestem szczęśliwy. 
 
16-01-2019, 23:20
Cytuj

Post: #1522
Ferdydurke, a nie chciałbyś przyjechać do mnie - taki bigos mi ugotować ?
16-01-2019, 23:22
Cytuj

Post: #1523
(16-01-2019, 23:11)Jamaica napisał(a): Ja wcale nie mam entuzjazmu do tego bigosu. No ale jak mąż prosi, to trudno odmówić, zwłaszcza, ze ostatnio to on przygotował cała kolacje dla gości.
Ja osobiście wolałabym przygotować to, co umiem.

A co potrafisz przygotować? Te trzy kilo mięsa to była sztuka, czy też różne rodzaje mięsa?
16-01-2019, 23:23
Cytuj

Post: #1524
(16-01-2019, 23:03)ferdydurke napisał(a):
(16-01-2019, 22:36)Unka napisał(a):
Znowu bigos ..litosci .
Niech kminku dorzuci , chyba , ze chce sie tych znajomych pozbyc .
Sorry, ale mam problemy ze zrozumieniem! Ma ten kminek dorzucić by pozbyć się znajomych, czy by ich zatrzymać?
Mogłabyś mi to wyjaśnić, tak bym zrozumiał?
Jezeli chce ich zatrzymac , to powinna go dodac .
16-01-2019, 23:24
Cytuj

Post: #1525
Jesli chce ich pożegnac raczej

Usunie wdęcia i gości ...Big Grin
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • ferdydurke, Słoninka
16-01-2019, 23:26
Cytuj

Post: #1526
Jamajka ..to znowu o Tobie Big Grin
Jak mezowi smakuje i chce jeszcze to najwazniejsze .
Moze to nie bedzie mistrzowski bigos , ale bedzie twoj i reszta sie nie przejmuj .
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • iberte
16-01-2019, 23:29
Cytuj

Post: #1527
(16-01-2019, 23:24)Unka napisał(a): Jezeli chce ich zatrzymac , to powinna go dodac .
Kminek w bigosie jest takim samym "no go" jak cebula!
Jeśli dodaje się cebuli do bigosu, to należy go spożyć w ciągu 24 godzin.
Ja w poniedziałek konsumowałem 14 dniowy bigos, który był przechowywany w temperaturze +5 stopni C bez konserwantów.
Kapusta kiszona ma właściwości konserwujące. Jeden warunek - brak cebuli.
16-01-2019, 23:32
Cytuj

Post: #1528
(16-01-2019, 23:06)Jamaica napisał(a):
(16-01-2019, 22:34)ferdydurke napisał(a): Jak kobieta w kuchni nie potrafi odróżnić trzech kilo mięsa od dwóch kilo? 
Ona potrzebuje do tego kwitka? 
No czyste kuchenne jaja!

"A co to ja- kucharka jestem?"...

Big Grin



Iberte,
o moim bigosie.
Nikt nie czyta 50-tek, ale wszyscy wiedza o co chodzi Big Grin

Ja czytam. Zdarza się, że nawet tam coś napiszę.
Dlatego znam "sprawę" bigosu.
Z serca radziłabym zrobić...kluski z makiem albo...kopytka. Te potrawy nikogo nie zabiją. 
Nienajlepszy bigos może okazać się....dużym BIGOSEM Sad
16-01-2019, 23:32
Cytuj

Post: #1529
(16-01-2019, 23:32)ferdydurke napisał(a):
(16-01-2019, 23:24)Unka napisał(a): Jezeli chce ich zatrzymac , to powinna go dodac .
Kminek w bigosie jest takim samym "no go" jak cebula!
Mnie nie przeszkadza .
16-01-2019, 23:34
Cytuj

Post: #1530
(16-01-2019, 23:06)Jamaica napisał(a): Iberte,
o moim bigosie.
Nikt nie czyta 50-tek, ale wszyscy wiedza o co chodzi Big Grin
Szukam tego wpisu iberte i doszukać się nie moge. 
Czyżby duchy?
Ale co tam!
Jamaico ja nie czytam po 50-tce. Wpadam tam tylko wtedy kiedy ktoś coś poleci.
Dzisiaj polecającą była zielonka Wink  
16-01-2019, 23:48
Cytuj

Post: #1531
Do żadnej potrawy która chce się przechowac dłuzej niż 24 h nie nalezy dodawać cebuli.
A przed seksem proponuje aperitif a nie bigosy.
16-01-2019, 23:50
Cytuj

Post: #1532
Przed seksem nie sprawdza się też...grochówka i fasolka po bretońsku Big Grin Big Grin
16-01-2019, 23:53
Cytuj

Post: #1533
(16-01-2019, 23:34)Unka napisał(a): Mnie nie przeszkadza .
Dziadek Jacek Maria Poszepszyński konsumował nawet cebulę z dżemem.
16-01-2019, 23:54
Cytuj

Post: #1534
Pred seksem sprawdza się uwodzenie.
16-01-2019, 23:55
Cytuj

Post: #1535
No..a po seksie bigos. Big Grin
16-01-2019, 23:56
Cytuj

Post: #1536
Po seksie to sie sprawdza utulenie w rozkoszy tego co bylo i spanie.
16-01-2019, 23:58
Cytuj

Post: #1537
(16-01-2019, 23:54)ferdydurke napisał(a):
(16-01-2019, 23:34)Unka napisał(a): Mnie nie przeszkadza .
Dziadek Jacek Maria Poszepszyński konsumował nawet cebulę z dżemem.

Smacznego .
Ja kminku nie lubie . Kiedys dostalam od przyjaciolki kapuste kiszona z kminkiem i tak sie zaczela ta przygoda .
17-01-2019, 00:00
Cytuj

Post: #1538
(16-01-2019, 23:56)Unka napisał(a): No..a po seksie bigos. Big Grin
Na fajkę miałbym ochotę, ale o bigosie bym nigdy nie pomyślał, nawet wtedy, gdyby seks był przed obiadem. Tongue
17-01-2019, 00:01
Cytuj

Post: #1539
Szkoda , bo kapusta kiszona i kminek pasują jak mało co.
17-01-2019, 00:02
Cytuj

Post: #1540
(16-01-2019, 23:48)ferdydurke napisał(a): Jamaico ja nie czytam po 50-tce. Wpadam tam tylko wtedy kiedy ktoś coś poleci.
Dzisiaj polecającą była zielonka Wink  

No to juz wygadaj sie do konca...
Kto polecil ci podgladac Jamaice w samolocie?

To Wy macie sex przed kazdym posilkiem?
Kuzwa co za patologia!
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
17-01-2019, 00:04
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości