Post: #21
Toż inna osoba nie wie, co to lornetka z meduzą... co tu się dzielić z takim Kulturbanausen?
Ale tak na powaznie
|
Post: #21
Toż inna osoba nie wie, co to lornetka z meduzą... co tu się dzielić z takim Kulturbanausen?
08-09-2016, 19:23
Post: #22
09-09-2016, 08:29
Post: #23
Inna osoba powinna wiedzieć, że pisze się "Pan", a nie pacan.
09-09-2016, 08:44
Post: #24
09-09-2016, 11:30
Post: #25
Ale tak na powaznie to nabralem przez Was apetytu na lornetke...
Dla niekumatych podaje przepis: To tradycyjne warszawskie połączenie aperitifu z przystawką. Pod tą marynistyczną nazwą kryją się dwie setki wódki (dobrze zmrożonej!) podane z porcją nóżek w galarecie, które przyrządza się w następujący sposób: Nóżki wieprzowe (3 sztuki) oraz 30 dag chudej wieprzowiny bez kości oczyścić. Nóżki umyć. Mięso zalać niewielką ilością zimnej wody – wody należy dać tylko tyle, aby przykryła mięso. Gotować ok.2 godziny, a następnie dodać mały pęczek oczyszczonej włoszczyzny, całą cebulę przypieczoną na ogniu, 2 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować na małym ogniu aż do momentu, gdy wieprzowina będzie odchodzić od kości. Następnie cały wywar odcedzić. W małych foremkach ułozyć na dnie ugotowaną i pokrojoną w półtalarki marchewkę, a na niej pokrojone w kostkę mięso. Po wypełnieniu foremek wywarem odstawić je w chłodne miejsce aż do zastygnięcia galarety. Podawać z chrzanem, octem lub cytryną. Czasem wrzucam polowke na twardo jajca...
12-09-2016, 10:52
Post: #27
Ja też z południa...więc są...!
18-05-2017, 18:29
Post: #28
Melduje sie po awarii sieci
![]()
18-05-2017, 18:55
Post: #29
Od marca w Heidelbergu.
29-08-2018, 15:02
Post: #30
Hallo, coś mnie wsparło,,,, i napisałam temat o pępowinie. Temat zgasł, a jeszcze sie nie pojawil .im więcej nielotow, tym ich mniej
22-09-2018, 23:43
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|