Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
............
Dlaczego media w dalszym ciągu nas ogłupiają ?
Mówią o Niemcu irańskiego pochodzenia. Nie występuje wg mnie takie określenie . A raczej występuje i miesza w głowach. Jeżeli ktoś urodził się w Polsce i żyje tu od pokoleń to wiadomo, że uznajemy jego polskość .
Przyjazd kogokolwiek i otrzymanie polskich dokumentów to oczywiście wielka rzecz ale nie ściemniajmy. Jeszcze przez kilka pokoleń jest to ktoś z polskim paszportem.
I nie uznaję kogoś takiego za gorszego bo zaraz się zacznie lament.
Każde dokumenty można załatwić . Dowolnego kraju. Niektóre jednak kraje mają coś w rodzaju egzaminu - chcesz być jednym z nas stajesz przed komisją. W urzędzie wojewódzkim np. Albo lepiej w MSZ . Masz umieć mowić , pisać po polsku. Nie będzie policjant miał problemu podczas kontroli. Teraz koleś z polskim paszportem mówi, że nie rozumie i klops. Nie wierzysz ? Wpadnij do Wólki Kos.
Niemiec irańskiego pochodzenia . Znowu.
Nie Niemiec polskiego , francuskiego, rosyjskiego czy rumuńskiego .
Znów gdzieś stamtąd .
I nie Niemiec tylko tym razem Irańczyk . Oni są Persami i określenie arab o ile pamietam z rozmów jest obraźliwe .
To nie zmienia sytuacji - 18 latek zabił znów grupę ludzi. Obcy , przybysz.
Nie ma rozwiązań które mi przychodzą do głowy a które nie wzbudziły by sprzeciwu cywilizowanego świata . Uważam bowiem, że w przyszłości oni eksterminują nas . Lub my eksterminujemy ich wcześniej . Straszne ?
Tak , straszne. Jeżeli masz inne wyjście to powiedz a nie krytykuj tego co napisałem . I proszę nie o edukacji . Ja nie chcę się edukować . Nigdy nie obraziłem przybysza , nigdy nie zaczepiałem . Nie uważam się za rasistę . Przez to co w Europie nabieram strasznych uprzedzeń .
Może można inaczej ale przestaję potrafić .
23-07-2016, 10:22

Wiadomości w tym wątku
............ - ychna - 22-07-2016, 19:31
RE: Strzelanina w Olympia Centrum Monachium. - Japatata - 23-07-2016, 10:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: