Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
(13-11-2020, 12:46)Traffka napisał(a): Jessso, a coś Ty, @iberte , tak na tych ludzi bez masek/ bądź niechętnym maskom się zawziął?
Dla mnie osobiście noszenie maski jest ograniczeniem mojej "swobody".
Nie mam zamiaru nosić kaganca na twarzy będąc na powietrzu, gdyż uważam to za kompletnie chory nakaz.
W pomieszczeniach zamkniętych wkladam maskę z szacunku do innych ludzi oraz dla tzw.swietego spokoju, choć mam swój pogląd na tę sprawę.
Zresztą...moj pogląd, to nie jakieś widzimisie, tylko opinie specjalistów, które czytam i które do mnie przemawiają.
Bo chyba nie masz wątpliwości @iberte, że lekarze w temacie masek też mają bardzo różne opinie.

Zgadzam się z Ferdydurke, że osobie potrzebującej pomocy lekarskiej, tej pomocy się nie odmawia. Niezależnie czy jest to złodziej czy nawet morderca. Wymiar sprawiedliwości jest od sądzenia i karania, lekarz od leczenia. KAŻDEGO.

Postawy Ferdydurke nie rozumiem.
No bo jeśli nałóg palenia jest chorobą, to należałoby się leczyć, a nie przy takich problemach z sercem palić.
Jest to zachowanie nawet nie dziecinne tylko zwyczajnie głupie. Skoro dziecko potrafi zrozumieć że tego czy tamtego nie należy robić, to dlaczego nie potrafi tego zrozumieć dorosły mężczyzna.
Sama paliłam, więc wiem o czym mówię.

Jezeli spotka sie dwoch medykow, to uslyszysz od nich 5 opini na temat Corony.
Mozesz ich sluchac 24 h i oswiecenia nie doznasz.
Twoj szacunek do reszty populacji, to niemal dar, ale oprocz higieny, odstepu i MASKI, nic innego nie mamy.
Jezeli Ty masz jakis inny srodek, to sie nim podziel.
Ja rowniez chetnie zrzuce kaganiec.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
13-11-2020, 13:25

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 13-11-2020, 13:25

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości