Ferdydurke marnotrawstwem jest zbyt wielki przerob zywych istnien tobie podobnych,tak samo czujacych jak ty. Nasza kulture miesozercow czas zmieniac. Planeta jest niszczona bo pod hodowle takiej ilosci trzody ida wielkie zasoby zielone. Czy wiesz ,ze gdyby nie to,ze trzeba nakarmic tyle zwierzat to mielibysmy problem glodu na swiecie z glowy. Woitamine B12 mozna zastapic roslinnymi skladnikami. Juz ten temat byl,podawalam co i jak ,zreszta mozna poczytac w internecie. Nigdy nie mialam problemow z witamina B12. Po prostu zjadanie miesa i pozyskiwanie w taki sposob B12 jest latwiejsze.Wrzucasz schabowego na patelnie albo kielbache i masz te B12. Z warzywami juz trzeba cos popichcic i poprostu sie przyzwyczaic. Nagminne jedzenie miesa jest przyzwyczajeniem a leniwi ludzie nie chca popracowac nad czym zdrowszym.
Ja i mi podobni bedziemy zyc tak jak nam dusza i serce podpowiada.
To co sie teraz dzieje w rzezniach w hodowlach jest niehumanitarne. Zwierze posiada takie samo odczuwanie jak ty. Czuje milosc do dziecka,czuje bol i rozpacz,czuje strach. Posiada tak jak i ty dusze.
Lubisz mieso wiec go jedz,nie potrafisz sie przekonac do tych rzeczy o ktorych pisze to sie nie przekonuj. Kazdy w tej kwestii musi sam podejmowac wybory.
Ja i mi podobni bedziemy zyc tak jak nam dusza i serce podpowiada.
To co sie teraz dzieje w rzezniach w hodowlach jest niehumanitarne. Zwierze posiada takie samo odczuwanie jak ty. Czuje milosc do dziecka,czuje bol i rozpacz,czuje strach. Posiada tak jak i ty dusze.
Lubisz mieso wiec go jedz,nie potrafisz sie przekonac do tych rzeczy o ktorych pisze to sie nie przekonuj. Kazdy w tej kwestii musi sam podejmowac wybory.
"Kiedy patrzę w oczy zwierzęcia,nie widzę w nich zwierzęcia.Widzę istotę żywą.Widzę przyjaciela.Czuję duszę." A.D.Williams