Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
(23-01-2019, 06:46)MaMa napisał(a): To jest mistrz w dzieleniu włosa na czworo.
Bigos jest potrawą, która wywodzi się z uboższych czasów i takie pieprzenie, co do niego pasuje, a co nie, potrafi tylko taki człowieczek napisać, co to nigdy tak naprawdę nie pokosztował.
Więc bywała tam podjełczała w soli słonina, solone resztrki mięsa, które były tak zasuszone , że trzeba było kilku dni, żeby dało się je pożuć,czasem też z beczki.Poza tym co akurat mięsnego pod ręką było. Zazwyczaj w większej rodzini było kilka, lub nawet kilkanaścię gąb do zapchania i każdy kąsek był cenny.
Mateuszu, tak kiedyś wyglądał rower
[Obrazek: pierwszy-rower-karl-drais.jpg]
Chciałbyś dzisiaj się czymś takim poruszać?

Gotuje bigos od prawie 40 lat i wiem jak się go kiedyś robiło i co w nim lądowało - zwłaszcza w czasach kartkowych.
Ale dlaczego dzisiaj miałbym gotować tę potrawę na tej samej recepturze z powiedzmy 1981 roku?
Wszystko jest dostępne, a jedyną trudnością jest kupienie dobrej kiełbasy i dobrej białej kapusty, ale mam już to oblatane i wiem gdzie i jaką kupić. Resztę składników zakupie w Edece w ciągu jednych zakupów.

23-01-2019, 18:58

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 23-01-2019, 18:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: