Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PIS - Prawo i Sprawiedliwość
(10-01-2019, 22:24)ferdydurke napisał(a): Czy gdyby dzieci Joanny mieszkały w Rosji lub Turcji, to też uznałbyś, że wszystko jest okay?
Za dwa miesiące GB nie będzie w unii, więc te podatki będą równe podatkom płaconym w USA, Rosji, czy Turcji.
Nie mam posiadłości w PL i nigdy nie zamierzałem wracać do PL. 
W zeszłym roku byłem cztery dni w PL po ośmiu latach przerwy i przypuszczam, że był to mój ostatni wyjazd, no chyba że chrześnica na slub zaprosi.

Owszem. Uznaję że jest okay.
Skoro mają (chcą, muszą) tam zostać, to niech to będzie uczciwe.
Czy gdyby Anglik teraz zechciał zamieszkać w Polsce, to go pogonisz, bo nie płacił dotychczas podatków ani ubezpieczenia?
Myślę, że takie i podobne ciężary finansowe mądry rząd powinien przwidzieć i mieć jakieś "zaskórniaki" na takie wydatki.
Niestety, podatki są na bieżąco pożytkowane, bez zbytniej troski o jutro.

Ferdydurke
Nie doszukuj się sprawiedliwości, w siedlisku nieprawości.
Gdyby wszystko szło tak pięknie jak po sznureczku, to nie mielibyśmy wszelkiej maści afer.
W obliczu ostatniej, gdzie odzyskiwano miliardy nie zapłaconych podatków, to tych kilku imigranów, potrafiących własnoręcznie się utrzymać, naprawdę nie jest takich złych...
10-01-2019, 22:30

Wiadomości w tym wątku
RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - MaMa - 10-01-2019, 22:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: