(10-01-2019, 21:16)dziaczuk napisał(a): Ferdydurke moje dzieci to tuskowe dzieci, to polityka naszego panstwa zmusila nie tylko moje dzieci do wyjazdu za granice. Wierz mi probowali w Polsce pracowac, pol roku smieciowe umowy I znowu powrot do mamusi.
Corka juz zaczela sie budowac w Polsce, synowie tez wroca jak beda mieli wlasne domy .
W Polsce zasuwali I co mieli z TEGO?
Syna pracodawca ubezpieczyl jak wyladowal dopiero w szpital u, tak to bylo przed kilku laty.
Ferdy oni tez beda mieli częściowo emeryturę brytyjską irlandzką a reszta jak wrócę będą pracować w Polsce i będą mieli emerytury trochę Polskiej Angole będą na ich emeryturę kiedyś pracować a w Polsce może Ukraińcy na tą emeryturę będą pracować albo Araby nie wiem ale ktoś zawsze będzie pracował takie układy są w Europie
Narazie twoi synowie nie wrócili i nie wpłacają do skarbonki, ale ty chcesz kasy z tej skarbonki, czyli ten prezent od pisuaru muszą zapłacić inni obcy ludzie. Czyli coś muszą sobie odjąć od ust by tobie zapłacić. Ty zresztą też nie wpłacasz do tej skarbonki.
Zrozum to - pieniądze nie biorą się z powietrza i ktoś je musi wypracować.
To nie jest rozsądna gospodarka, tylko wyborcze szastanie cudzymi pieniędzmi, by kupić durny elektorat.
Za jednym zamachem zadawalając 80 tyś emerytów zdobyli 480 tyś wyborców.

Daję sobie rękę uciąć, że twoje dzieciaki w Anglii głosują na PiS, bo ten zabezpiecza mamusie i oni nie będą musieli tyle dawać ze swojego portfela.
Nie gniewaj się Joanno, ale masz pegerowskie spojrzenie na świat.