(02-01-2019, 19:17)RENIA napisał(a): No ja tak daleko nie wybiegam myslami do przodu.![]()
Patrze co mam dzisiaj do zrobienia i przygotowuje plan na jutro. Zycie w odcinkach,i zycie tu i teraz,powinno nas zajmowac.
Myslec juz teraz o pochowku to jakby przywolywac smierc.No ja taka zapobiegliwa nie jestem Przeciwnie,inwestuje w swoje zdrowie,zeby dluzej i zdrowiej zyc a nie w groby z marmuru i zeby mnie robaki jadly.Ja sie kaze spalic jako kiedys napisano--z prochu powstales i w proch sie obrocisz.Pieniadze za ten marmur mozna z pozytkiem wydac na spa i kuracje zdrowotne.
Czlowiek powinien przede wszystkim kochac siebie,co nie ma nic wspolnego z egoizmem.
Ferdydurke,tez mi sie to kojarzy z Sami swoi. Moze to taka mentalnosc pewnych grub spolecznych?
reniu, nikt nie wie kiedy odejdzie, coz to za sposob na dlugowiecznosc? to musisz opatentowac, nie mysle o tym wiec to mnie nie spotka, sredniowiecze????? szczegolnie gdy sie ma rodzine, nalezy o tym mowic, testament spisac, chyba ze sie nic nie posiada,jestem strasznie zbulwersowana twoja wypowiedzia
zycie tu i teraz jest dla osob, ktore nikogo nie maja, ja musze planowac swoja przyszlosc, informowac swoje dzieci co zamierzam, meza nie musze , bo on i tak robi to co ja postanowie,