(30-12-2018, 21:17)MaMa napisał(a):(30-12-2018, 21:00)Diego9 napisał(a): wlasne mieszkanie czy dom to nic innego jak zabezpieczenie na stare lata, z niewielkiej emerytury placic za mieszkanie moze byc bardzo trudne, te pare eu co dostaniemy wystarczy na zycie , wiec wlasny dach nad glowa jest tylko i wylacznie polepszeniem emerytury
Diego
W obliczu śmiesznego człowieczego żywota , zakrawa na parodię nazywanie czegoś własnością.
Człowiek rodzi się goły i nic stąd nie zabierze.
Poświęca jednak większość czasu i zdrowia, by to zdobyć. Tylko tak naprawdę co?
Kilka lat w jako takiej wygodzie? Dobrze. Nic przeciwko temu, jeśli nie zatraci elementarnych cech człowieka.
Kiedy jednak czytam , to co tu się wypisuje, odnoszę wrażenie, że znalazłem się wśród hien.
Miłego wieczoru wszystkim i dobrej nadziei na nadchodzący rok....
hieny to mile zwierzatka a my probujemy tylko jakos sie na stare lata zabezpieczyc, zeby nie zasuwac do socjalamtu i wyciagac reke jak zebrak, bo nie bedzie nam na zycie starczylo, jezeli umre , to chociaz moze dlugow nie zostawie dzieciom do splacania, nie bede moze ciezarem moim dzieciom , nie bede musiala sie martwic, czy jutro juz pod mostem mieszkac musze, bo gdy nawet sprzedam ten dom to starczy mi na dobre zycie i placenie czynszu, dobry pomysl, teraz mi wpadl do glowy,
![[-]](https://nasze-niemcy.pl/images/nasze-niemcy/collapse.png)