Czesc Renia,
Znasz mnie, jestem z a-politycznych , wiec porusze drugi aspekt twojego wpisu .
Moim zdaniem ..
Czlowiek musi jesc mieso i musi jesc gotowane , ( no albo smazone-pieczone tez ).
Owszem wegetarianie przysiegajä sie ze mieso szkodzi, wrecz zabija ,
Ze zawiera szkodliwe tluszcze nasycone co powoduje naszä otylosc ,czy nawet choroby serca..
No tak, ten co nie je miese dostaje anemie , oslabi sobie serce i z czasem caly organizm ,
Ludzie zyjä jedzä to czy owo , i umierajä .
Umrzesz jako wegetrian i umrzesz tez jako miesozerny .
Wychudzona kobieta po 50-tce ma szybciej zmarszczki i wygläda starzej , niz dobrze odzywiona z troszkiem tluszczyku . O wage walczä nastolatki i kobiety do 40-45..
Nie wierze ze zyje sie zdrowiej , Musisz sobie odmawiac ustawicznie tego czy tamtego, kontrolowac ,
Nasi pra, pra.. dziadowie gdyby jedli tylko trawe, nie przedluzyliby gatunku i nie bylibysmy na swiecie, bo by padli z oslabienia w pierwszä srogä zime . Gonili tygodniami za mamutem, zeby dal im i ich dzieciom mozliwosc przetrwania i dosyc energii na nastepne gonitwy.
To dobrobyt w Europe poprzewwracal ludziom w glowach . Jak masz wybor,- wybierasz, niekoniecznie to dobre .Zapytaj ludzi z biednych krajow, ktorym nie starcza na zycie , ktory z nich dobrowolnie zrezygguje z miesa czy gotowanych potraw, gdyby mial wybor ?.
Pisalam juz kiedys o synu mojej kuzynki ..
tez postanowil byc wegetarianem .
Skroce sie, -po roku dostal gruzlicy .
Renia, na stare lata ludziom do szczescia nie potrzeba wiele, dobrze sie najesc, jakies ciacho po obiadku.
Ciepte jedzenie , smakolyki w swieta.
Nie daj sie zwariowac , zyj i jedz na co masz ochote ,
bo zycie nasze jest i tak juz krotkie .
Milej niedzieli i smacznego :
Jutro zapelniam lodowki !
Znasz mnie, jestem z a-politycznych , wiec porusze drugi aspekt twojego wpisu .
Moim zdaniem ..
Czlowiek musi jesc mieso i musi jesc gotowane , ( no albo smazone-pieczone tez ).
Owszem wegetarianie przysiegajä sie ze mieso szkodzi, wrecz zabija ,
Ze zawiera szkodliwe tluszcze nasycone co powoduje naszä otylosc ,czy nawet choroby serca..
No tak, ten co nie je miese dostaje anemie , oslabi sobie serce i z czasem caly organizm ,
Ludzie zyjä jedzä to czy owo , i umierajä .
Umrzesz jako wegetrian i umrzesz tez jako miesozerny .
Wychudzona kobieta po 50-tce ma szybciej zmarszczki i wygläda starzej , niz dobrze odzywiona z troszkiem tluszczyku . O wage walczä nastolatki i kobiety do 40-45..
Nie wierze ze zyje sie zdrowiej , Musisz sobie odmawiac ustawicznie tego czy tamtego, kontrolowac ,
Nasi pra, pra.. dziadowie gdyby jedli tylko trawe, nie przedluzyliby gatunku i nie bylibysmy na swiecie, bo by padli z oslabienia w pierwszä srogä zime . Gonili tygodniami za mamutem, zeby dal im i ich dzieciom mozliwosc przetrwania i dosyc energii na nastepne gonitwy.
To dobrobyt w Europe poprzewwracal ludziom w glowach . Jak masz wybor,- wybierasz, niekoniecznie to dobre .Zapytaj ludzi z biednych krajow, ktorym nie starcza na zycie , ktory z nich dobrowolnie zrezygguje z miesa czy gotowanych potraw, gdyby mial wybor ?.
Pisalam juz kiedys o synu mojej kuzynki ..
tez postanowil byc wegetarianem .
Skroce sie, -po roku dostal gruzlicy .
Renia, na stare lata ludziom do szczescia nie potrzeba wiele, dobrze sie najesc, jakies ciacho po obiadku.
Ciepte jedzenie , smakolyki w swieta.
Nie daj sie zwariowac , zyj i jedz na co masz ochote ,
bo zycie nasze jest i tak juz krotkie .
Milej niedzieli i smacznego :
(16-12-2018, 12:40)Majami napisał(a): U mnie też sniegCałe dwa centymetry
Bedzie wojna , przed wojną tez był snieg
Jutro zapelniam lodowki !
I po co rzucac perly przed wieprze ..
kartofle dla nich o wiele lepsze .
kartofle dla nich o wiele lepsze .