(10-12-2018, 17:33)Freddy napisał(a): Ja jednak przyznam sie, ze mialbym dla obywatela U. inna kare adekwatna do jego dawnej pozycji zawodowej jako rzecznika rzadu komunistycznego w PRL:Freddy ja mam poważne wątpliwości, czy twoja pamięć dobrze funkcjonuje, czy też próbujesz pisać historię Polski w stylu Jarka K., gdzie to on z bratem obalili komunizm.
kazalbym go zabrac na posterunek milicji i przegnac tzw. sciezka zdrowia.
A po obiciu mu dupy przez pały milicjantow wrzucil go do wiezienia na dwa lata.
Przedtem oczywiscie wyrzucilbym go z pracy lub odebral emeryture.
Do kary wiezienia dorzucilbym szczodra reka pozbawienie praw publicznych i obywatelskich na taki sam dlugi okres co w praktyce dawalo by kazdemu prawo robienia z nim na co tylko ma sie ochote bez mozliwosci odwolania sie ofiary do jakielkolwiek instytucji panstwowej lub miedzynarodowej. Kara bardzo chetnie stosowana przez reżim komunistyczny.
Dobrze pamietam obywatela U. z telewizji. Opuszczalem Polske jeszcze za rzadow komunistycznych.
Pamietam te gnide z wielkimi uszami jak z jadowitym usmieszkiem opowiadal o zaklocaniu i przestojach w pracy (nie uzywalo sie wtedy slowa strajk) przez grupy warchołow inspirowane i finansowane przez imperialistyczne sily zachodnioniemieckie.
I teraz ta menda domaga sie tych praw, ktore wywalczyli dla Polski ci buntownicy, wichrzyciele i warcholy.
Teraz to on walczy o demokracje i wolnosc slowa.
To gnida, ktorego nazwiska nawet brzydze sie wypowiedziec.
Mam nadzieje, ze kiedy zejdzie z tego swiata nikt nawet tego nie zauwazy.
Od "warchołów inspirowanych ....." był towarzysz Wiesław w 1968 roku,
a nie Jerzy Urban, który był rzecznikiem Jaruzelskiego, ale do PZPR nie należał!
Nie był też w UB!
Za co ty chcesz go pałować i pozbawiać praw obywatelskich?
Za to, że jest inteligentny, oczytany i ma cięty język i jest Zydem?
Ukradł ci coś? Okradł państwo polskie? Zrobił jakiś przekręt finansowy?
Można go nie lubieć, ale lotności umysłu nie można mu odmówić!
Jego komentarze były trafne i dowcipne, a akcja wysłania starych wojskowych koców dla bezdomnnych w Nowym Yorku - trafieniem w dziesiątkę!
![[-]](https://nasze-niemcy.pl/images/nasze-niemcy/collapse.png)