(30-11-2018, 20:17)Freddy napisał(a): No i prosze jak sie zrobilo milo i romantycznie.
A jeszcze kilka stron wstecz kusily mnie palce aby temat zamknac jednak za kazdym razem postanawialem dac mu jeszcze jedna szanse.
I widze, ze bylo warto.
Swieta ida, kochani.
Czas milosci, zadumy i stukniecia sie kielichem za tych, co na morzu...
Lubie ten czas.
no pewnie, jak jena osoba pod trzema nikami sama ze soba pisze , to jest milo, bo sama z soba nie bedzie sie klocila
(30-11-2018, 00:40)Jamaica napisał(a): O co tu chodzi, dajcie jej spokoj.
Kobita pracuje i zarabia netto max. jakies 2000-2500 euro miesiecznie:
https://www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Logopaede-Logopaedin
No wiec niech sobie zarabia, przeciez nie kradnie!
A skoro ma meza, to zapewne albo skladaja na zakup mieszkania, albo juz kupili i splacaja kredyt. A na to idzie im 50% zarobkow. To jak oboje z mezem maja na miesiac 2000-2500 - to gora, a z tego jeszcze trzeba porobic oplaty: prad, wode, telefon, auto (tez kredyt?) itp.
A jak sa jeszcze dzieci...
Tez musza oszczedzac. Wcale im sie nie przelewa.
no w koncu ktos cos tu skapowal, mam troche wiecej jak napisalas, razem z mezem mamy 4700 eu miesiecznie, dom prawie splacoyn , miesieczna rata495, prad 59 eu, ogrzewanie 130 eu miesiecznie, samochod splacony, dzieci od dwoch lat finansowo niezalezne, ale i tak doja z nas pieniadze, dobrze nam sie finasowo powodzi a co tam, nie narzekamy, dzieci chodzily do prywatnych szkol, oplacalismy tez dwa mieszkania w Berlinie i utrzymywalismy je tez, oszczedzac nie musimy ale i tak zyjemy bardzo skromnie bo jestesmy skromnymi ludzmi, czesto wysylam potrzebujacym datki na leki, czy swieta, czy na budowe domku dla kotow, dowod na facebooku stona nazywa sie Glos Zwierzat, oczywiscie datki wysylam do Polski,
(30-11-2018, 06:00)Jamaica napisał(a): To znaczy, ze ona pracuje w Szkole für Körperbehinderte albo innego rodzaju Förderschule. Ja zawsze podziwiałam ludzi, którzy pracują z chorymi dziecmi, bo ja za żadne pieniądze tego nie chciałabym robić.
Mnie brak cierpliwości.
Bingo, uwielbiam swoja prace i dzieci z , ktorymi pracuje ,