Post: #22
(09-11-2018, 00:04)iberte napisał(a): Istotnie, jesc przez caly rok oblesnego karpia.... to i ochota na Swieta przechodzi.Oj iberte widzę, że do tej pory nie dane ci było spożyć karpia zrobionego po mistrzowsku - w piekarniku na masełku!
Z drugiej jednak strony, gdyby wszyscy przez caly rok byli dla Ciebie mili( tak swiatecznie).... czyz to nie urocze?
Uwierz mi to prawdziwy rarytas, dodam jeszcze, że ten "obleśny" karp leży 24 godziny w soli i jarzynach zanim wyląduje w piekarniku.
Gdyby można kupić żywego karpia i on mógłby się wypułkać ze swego szlamu, oraz zredukować swój tłuszcz, to doceniłbyś tę rybe!
Pewne potrawy potrzebują czasu, by zabłysnąć

(09-11-2018, 00:05)phoenix napisał(a): A w Polsce tez..(po)swiruja! I to nawet 2 dni (albo i 3 liczac sobote), wszak prezydent Andrzej podpisal ustawe w sprawie wolnego dnia 12 listopada.Już ci odpowiadam - Polacy uczczą 100-lecie niepodległej podwyższoną ilością ofiar na drogach!
No...no...zobaczymy jak Polacy-rodacy uczcza 100-lecie niepodleglosci