hannah09 napisał(a):a można się umówić jakoś z dostawcą na konkretną datę i godzinę? I czy oni jakoś to sprawdzają czy mogę wziąć coś na raty tak jak w normalnych sklepach,czy nie? Ile liczą sobie za dostawę jeżeli bierze się więcej rzeczy? I czy można wziąć kilka rzeczy naraz? Oni podają nr konta,na który trzeba robić przelewy czy ja im podaję i sami ściągają co miesiąc ratę?
Witaj. Wydaje mi się, że żaden kurier nie określi się na tyle, żeby powiedzieć o której godzinie będzie z paczką. Jeśli przyjedzie a nikt nie odbierze przesyłki zostawi w skrzynce informacje o tym gdzie zostanie paczka lub spotkałem się kiedyś z takim czymś, że zostawił karteczkę w których godzinach będzie w następnym dniu.
Nikt na tej stronie nie sprawdza pół naszego życia tak jak to bywa w PL żeby wziąć coś na raty. Nic nie jest sprawdzane.
Z tego co widzę za dostawę kilku rzeczy biorą raz. Jest możliwość wzięcia więcej niż jedną rzecz i wygodne jest to że płacimy za wszystko jedną ratę a nie do każdego przedmiotu oddzielnie.
W sumie to chyba nie widziałem dostępnej opcji z automatycznym pobieraniem raty. Ja sam przesyłam pieniądze, ale nie twierdze na 100% że nie mają czegoś takiego, po prostu nie widziałem.
Pozdrawiam. W razie pytań proszę pisać.