(16-06-2018, 00:19)iberte napisał(a): Ktos kto nie zna historii Solidarnosci, oraz ktos kto nie zna Polski i Ciebie czyta, moze istotnie pomyslec,ze w tym kraju sprzedaja kondomy o smaku schabowego, a zboze mloca cepem!iberte, uważasz że Władek Frasyniuk był w latach 80-tych normalnym obywatelem jak twoi rodzice?
Jezeli w zamysle miales pana Frasyniuka, to dobrze, ze piszac o bohaterach uzyles cudzyslowia.
Pan Sokolowski mial prawo odmowic.
Zyje w wolnym kraju.
Byc moze jest skromnym czlowiekiem i nie lubi medali w klapie.
W DE byl taki jeden,ktory rowniez obrazil sie na wladze i zrezygnowal z prezydentury.
Nie wszyscy lubia zaszczyty...
SB malo komu zakladala kajdanki.
Oni dopiero na komendzie wyciagali "argumenty".
Jezeli pan Sokolowski nie pijal u nich herbaty, to musi o tym wiedziec.
Chyba lekko pojechal po bandzie, porownujac czasy dzisiejsze z metodami tamtych lat.
Tak przy okazji i zupelnie bez zwiazku....coz to jest za rzad gdzie minister na wlasna reke,bez zgody szefowej,bedzie zamykal granice?
Coz to jest za demokracja i solidarnosc w kraju, ktory odmawia przyjmowania uchodzcow?
Polska,Wegry....wiadomo nacjonalisci.
Ale Niemcy.....?
Czy twoi rodzice siedzieli i jeśli tak, to za co ich wsadzili?!
iberte, jeśli piszesz o panu prezydencie, który się obraził to pisz jasno czy chodzi ci o Horst Koehler, czy Joachima Gaucka, bo ja nie mam zamiaru bawić się w jasnowidza!
Ja też tak zupełnie bez związku i bez okazji - Polacy weszli 14 lat temu w zdrowo funkcjonujący system, teraz ten system, który dał Polakom dobrobyt jest przez Polaków rozpierdalany. Przez 14 lat Polska była największym beneficjentem tego układu, dzisiaj ten system jest rozjechany, bo kraj w którym żyje 35 milionów katolików boi się ekspansji islamu kiedy przyjmnie 6400 obywateli tego wyznania.
Qrka wodna jak słaba musi być ta wiara, skoro 5469 katolików obawia się jednego muzułmanina!