(04-05-2018, 22:37)iberte napisał(a): Gdy ostatnio lezalem po operacji w szpitalu, pewna urocza blondyna z cudownym wschodnim akcentem, rowniez zapytala mnie.... czy mam jakies zyczenie?Iberte, literacki i pokojowy ciągnie się od lat.
Wpatrywalem sie w jej pelny, soczysty dekolt ,ktory nie byl zniewolony zadnym stanikiem i nie mialem odwagi jej tego powiedziec.
Wstydzilem sie.
W koncu jednak sie przelamalem nie chcac dalej trzymac na uwiezi pragnien i wydusilem jednym tchem..
- taaaak.... rosol z kury.
Panowie,
co sadzicie o skandalu z Noblem?
Pokojowy skandal zaczął się od momentu, kiedy tą nagrodą obdarowano elektryka niskofazowego z Gdańska.
Zenitem tej hucpy było obdarowanie "pokojówką" niejakiego Obama, który rozpętał "afrykańską wiosnę", której to konsekwencje my musimy ponośić.
Ten wspaniały kraj za oceanem od lat wydaje na zbrojenia tyle kasy, co 8 państw z największym budżetem zbrojeniowym razem.
Piszę to od lat, ale jakoś to nie dociera do świadomości ludzi - jedyny produkt, który USA ma światu do zaoferowania, to broń. Nie mają telewizorów, pociągów, lodówek, czy pralek. Mają w programie eksportowym bomby, granaty, karabiny i pistolety. By mieć rynek zbytu, muszą "otwierać" nowe rynki zapotrzebowania i zbytu.
Dla mnie kraj, który wydaje na zbrojenia ponad 3,1% swojego budżetu jest chory.
Ja już te niemieckie 1,1% uważam za chore i niepotrzebne wydawanie kasy.
Mam nadzieję, że przy pokojowym Noblu postąpią tak jak przy literackim i nie będą rozdawać politycznych nagród, które
wołają o pomstę do nieba.
Ponoć tureckie społeczeństwo zgłosiło Erdogana do "pokojówki"
To by były jaja, jakby ją otrzymał!
![[-]](https://nasze-niemcy.pl/images/nasze-niemcy/collapse.png)